Jump to content
FAS Goran

dara_sei

Members
  • Content Count

    37
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by dara_sei

  1. ne cuje se cim se auto upali i ne zvuci mi kao blagi huk... drugi put se culo na leru ubacila u prvu i za destak sekundi voznje prestalo... prvi put sam se bas lepo navozala i prvom i drugom od semafora do semafora dok nije prestalo. vozikacu se ovih dana pa cu propratiti... hvala ti na odgovoru alternator sam vec prezivela! zvuk je bio drugaciji i culo se desno od volana u odnosu na ovaj huk... auto je bio tri dana pre toga kod elektricara menjali buksne na faru...protrcao, pogledao, pregledao...sve ok.
  2. Desilo se danas po drugi put...u nedoumici da li da zovem mehanicara ili elektricara, pa ipak prvo da ja pitam na forumu! Mislim da je prvi put bilo u voznji (krenula sa semafora, prva ,druga, huk...prestalo), drugi put ler huk...pa prva i prestalo u voznji... Huk koji se cuje i traje desetak sekundi, zvuk u nivou volana tu pod haubom (slican onom zvuku/buci koju proizvodi ventilator hladnjaka pri odumiranju, koji sam vec iskusila). Ima li neko ideju sta bi moglo da bude? Za sad zvuci bezazleno al da me ne ostavi negde na putu...
  3. Zatvorite temu! Sei NEMA filter klime
  4. Ne mogu da nadjem nista konkretno na net-u a ni na forumu pa s toga, drugari pomagajte, please! Gde se kod Seicenta nalazi filter klime i koliko je pristupacno promeniti ga u sopstvenoj reziji? Cisto sumnjam da je menjan od kad je auto proizveden 2002.
  5. lepog li sei-ja uh,a tek masnice i to rozle, ma milina... dobro nam dosao u nasu malu druzinu!
  6. imas na forumu sei handbook http://www.fiat-lancia.org.rs/forum/index.php?showtopic=38958 na strani 97, fig.35&36
  7. dara_sei

    SRECNA NOVA GODINA !

    Hmm..momci...pa ima ovde i po koja devojka! Never mind.... Drugari forumasi srecna vam i uspesna nova 2010.godina, sa sto vise predjenih kolometara i uzivancije u voznji i sto manje kvarova. Ziveli!
  8. hvala drugari forumasi! necem da zamenim kleme i pogubim matice, spremih alat i oteh baterijsku lampu! valjda sam i ja neka majstorica (posle desetak godina prckanja oko svakog prokletog juga pre ovog seicenta)
  9. A u medjuvremenu dok sam cekala odgovor drugara sa foruma, uguglah da se radi OBRNUTIM redosledom!?!?!?!?!?
  10. Maki, thanks za info, samo ne znam kako cu to da odvezem kola kod elektricara kad je akumulator mrtavvvvvv! Bicu ocigledno sam svoj majstor veceras
  11. kupih u AP sportu jutros novu vartu iz blue dynamic serije (ah, sta drugo moze pa da stane pod seicento haubu). stari akumulator mislim da nije menjan od kad je auto proizveden 2002. tacno sam ZNALA sam da me to ceka! please, mala pomoc...sta od kljuceva (za kleme i za onaj drzac) da pozajmim od kolega ne bih li veceras zamenila akumulator!? koju klemu prvo skidam - minus pa plus...kad postavim novi akumulator onda obrutim redom?!
  12. dara_sei

    Put u Dubai

    ODLICNE fotke! ...opsetih se mojih putovanja u DXB od pre par godina...bas prija na ovu zimocu...
  13. Ma nemas nista od nego pravac majstor! Evo Goran je za par minuta sve konstantovao, jer se EOBD lampica PONOVO upalila U subotu menjamo senzor temperature koji mi je pravio nocnu moru od voznje...ma kakvo truckanje bivse vlasnice kao lose gorivo...SENZORrrrrr!
  14. Ako je tako, a predpostavimo da je tako, najzad da se resimo bar trenutno ove paranoje zvane NOVA PRVA POMOC sa sve onim izotermalnim prekrivacem i papirom i olovkommmm
  15. Goranov servis u Zemunu, svaka cast! Cinjenica da im ne treba reklama, full su... Hvala za free dijagnostiku!
  16. Kako sam posla sa aerodroma u Zemun kod Gorana, tako se lampica MOMENTALNO ugasila, he, ko da je naslutio da ga vozim praaaavo na dijagnostiku A zabelezeno je... - izmedju ostalog treba proveriti malo i svecice i kablove i kontakte (mislim da je to komp skapirao kad sam fasovala veliku kolicinu vode posle jednog pljuska), - ali isto tako registrovan je i problem sa termostatom/senzorom za temperaturu ................. Cekam da se ponovo ukljuci EOBD lampica (necem dugo) pa pravac opet na dijagnostiku da na delu provere konkretno sta se zbiva!
  17. Nadam se da ga danas kacimo na dijagnostiku ta prica predhodne vlasnice o losem gorivu mi bas ne pije vodu....
  18. ...meni se na sei-ju desava da se EOBD lampica upali na 24h u razmaku od nekih sedam do deset dana. motor nista ne trokira, ne brljavi...jednostavno, kako se upali tako se i ugasi lampica... zvala sam bivse vlasnike, kazu kao hoce to i od loseg goriva, desavalo se i njima al im nista nije pokazivao na dijagnostici...sta ciniti??!
  19. Nadjoh na net-u, prva pomoc novi standard: -Sterilna kompresa od gaze-pojedinacno pakovanje 10x10 cm, 5 kom. -Sterilna gaza po 1/2 m-pojedinacno pakovanje 80x25 cm, 2 kom. -Streilna gaza po 1 m-pojedinacno pakovanje 80x25 cm, 1 kom. -Trouglasta marama 100x100x140 cm,gustoce 20x19, 3 kom -Adhezivni zavojni materijal(hanzaplast) 10x8 cm, 5 kom. -Lepljivi flaster 25cm x 5m, 1kom. -Kaliko zavoj 10 cm x 5m, 2 kom. -Kaliko zavoj 8 cm x 5m, 2 kom. -Kaliko zavoj 5 cm x 5 m, 2 kom. -PVC kesa manja 20x30 cm, 1kom. -PVC kesa veca 40x60 cm, 1 kom. -PVC rukavice za jednokratnu upotrebu, 2 para. -Izotermalni prekrivac 150x200 cm, 1 kom. -Makaze sa zaobljenim vrhom, 1 kom. -Zihernadle, 6 kom. -Zastitno sredstvo za davanje vestackog disanja, 1 kom. -Papir i olovka, 1kom -Uputstvo o pruzanju prve pomoci izdato od Crvenog krsta, 1 kom. -Specifikacija sadrzaja kutije, 1 kom. Al ce neko slatko da se namlati parica sa ovim NOVIM kutijama prve pomoci
  20. Po ovome izrecenom, znaci, tek naredne godine kad sklapam novu polisu udelice mi i obrazac Ovaj novi zakon tumaci kako ko stigne i hoce, svaki dan u novinama se pojavi po jedan nov strucnjakkkkk!
  21. ma kad u startu nemas pokazivac temperature, za pocetak je vise nego dovoljno opraviti jedan...samo jos da nadjem ko ce biti vredan
  22. Evo bistrim vec par sati po net-u za sadrzaj prve pomoci po novom standardu А SRPS Z.B3.001 osim da se radi o standardu ne nadjoh jos uvek nista konkretno! U ovom pravilniku na adresi http://doku.mi.gov.rs/dokumenta/bezbednost...LOVIMA%20MI.pdf se samo navodi pod obaveznom opremom vozila...a SADRZAJ magicne kutije...zbogom pameti... Bilo je neke price (mislim Alviroviceva emisija pre par nedelja) da je razlika u tome sto po novom (u odnosu na postojeci standard) treba u kuticetu da se nadje par hiruskih rukavica i antibiotski sprej/prasak... Bravo! Dobro da su se setili, bolje ikad nego nikad, jer ta brosura je DAVNO trebalo da se nadje medju vozacima...prave takvu famu o novom zakonu da nemam reci!
  23. Mislim da bi bilo vise nego korisno ugraditi pokazivac temperature, velika mana kod Sei-a sto fabricki ne postoji. Da li je neko vec imao iskustava sa ovom skalamerijom u nekom od servisa ili domacoj radinosti?!

Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...