Jump to content
FAS Goran

garcha

Members
  • Content Count

    33
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by garcha

  1. Stigao je i mene problem sa termostatom, zaglavio je i nema šanse da motor postigne radnu temperaturu. U Fiat Laki servisu u Žarkovu traže oko 8000 za zamenu pa se razmišljam Ima li neko predlog da li ići na regularan ili R4 i majstora koji bi ugradio isti?
  2. Moj je uvezen iz Švajcarske, 2008. prva registracija ali je to verovatno ista poslednja serija, u papirima piše da je Dynamic oprema ali nema takođe gomilu stvari koji su imali stariji modeli sa istom opremom. Verovatno su zbog uštede i smanjenja cene dosta tih senzora izbacili iz paketa opreme
  3. Ja sam te Philips stavio pre godinu ipo i još uvek rade Imaš ih u Lav Autu za 570 din., uzeo sam pre neki dan još dve za rezervu, ko zna kad će da crknu pa nek se nađe pri ruci http://www.lavauto.rs/elektronski-katalog/detail/91-sijalice-fara-h7/flypage/31148-h7--30-philips-premium.html?sef=hcfp
  4. Moj CD plejer (standardni, nije CN+) takođe čita svih 10 diskova bez problema sa starom verzijom Microlika
  5. Koliko ja znam većina brzinomera je fabrički podešena da pokazuje oko 10% veću brzinu. To sam potvrdio u praksi i na Pandi a i sada na Stilu poredeći sa GPSom (razlika nije linearna nego je baš oko 10%)
  6. Zamenjeni sileni u Laki servisu u Žarkovu, 4400 din. Fiatovi original + 4400 ruke. Konačno je prestalo lupanje i škripanje zadnjeg trapa, a auto postao mekši i udobniji
  7. Da li je neko ugrađivao nešto osim ovih gumenih u Inbacu, važnija mi je udobnost od trajnosti pošto ionako nemam veliku kilometražu pa će mi i uljni potrajati?
  8. Meni se dešava povremeno (ne tako često) isti problem. Posle nekoliko puta davanja i skidanja kontakta sa malim pauzama uspe da pročita kod i odblokira paljenje i posle radi sasvim normalno. Sumnjao sam na ključ ali isto se dešava i sa rezervnim ključem tako da to nije rešenje. Koliko sam pročitao ovde na forumu izgleda da je problem u ECU, mada kod mene nema nikakvih drugih grešaka i simptoma, a sam ECU je već bio izmešten sa motora na kućište akumulatora. Za sada neću ništa da diram, a ako problem krene da se javlja češće ne gine mi skidanje i sređivanje ECU-a.
  9. Pošto nisam pronašao nigde uputstvo za skidanje zadnjeg branika za MW (karavan) verziju pomučio sam se da ga skinem (da bi ugradio parking senzor) pa da podelim iskustvo i objasnim detalju proceduru. Potreban alat: Krstasti šrafciger (kratak), Torx T27 (duži pod 90 stepeni), viljuškasti ključ ili gedora 8mm 1. Kod zadnjih točkova potrebno je odviti dva donja krstasta šrafa koji drže tepih oblogu pričvršćenu za branik. Donji je malo teže odviti bez skidanja točka jer ima malo mesta tako da je potreban kratak šrafciger. 2. Zavrnuti oblogu kod gornjeg krstastog šrafa i tu može da se pristupi prvom od dva torx štafa koji pričvršćuju branik odozdo za krilo. Drugi je teško dohvatiti odatle (dalji je 10-15cm od prvog) i morao sam da legnem ispod auta i odozdo ga odvijem. 3. Sa zadnje strane odozdo postoje tri šrafa sa ključ glavom 8mm i lako ih je odviti. 4. Kada se otvore zadnja vrata, sa obe strane pored kedera odmah iznad branika postoji po jedan torx šraf koji se takođe lako odvija. 5. E sad još finalno zezanje pošto branik i dalje ne može da se skine Postoje po dva torx šrafa ispod zadnjih bočnih svetala tako da moraju da se skinu. Skidaju se tako što se otvore bočni poklopci u gepeku, onda se otvore oni prorezi u njima koje drži čičak traka. Kroz taj otvor se pristupa svetlima iznutra (za zamenu sijalica). Potrebno je prvo skinuti konektor, pa onda stiskanjem dve bočne žabice na gornjoj polovini skinuti plastični nosač sijalica. Tu se sada vide dve dugačke plastične matice koje drže svetlo. Odvijaju se imbusom (neki veliki, zaboravio sam, 7-8mm) a ako nisu jako stegnuti i rukom. Sada sa spoljne strane može da se skine svetlo a onda i da se odviju poslednja dva torx šrafa koji drže branik. 6. Sa zadnje strane branik povući unazad polako a pri tome je potrebno odvojiti branik bočno kod blatobrana jer ima po par plastičnih pipaka koji ulaze gore malo u lim. To bi bilo to, ako nekom zatreba da se ne muči sa traženjem šrafova.
  10. Ponovo pitanje za Nešu nsx-a pošto nismo dobili odgovor na prethodno, da li je moguće i na prethodim modelima Microlinka povećati izlazni nivo (što kažeš da je urađeno na novom) jer je kod mene niži u odnosu na tuner za 20-30% i onda je malo nezgodno jer kad uključujem muziku obično se pali na tuner modu i ako sam prethodno slušao sa Microlinka bude preglasno?
  11. Ne verujem, mislim da je zadnja serija iz 2007, ali je prva registracija 2008.
  12. Nema ni moj (2008 godište) maglenke ugrađene a nema ni prekidača za iste na tabli. Uvezen iz Švajcarske, po knjizi je dinamik, ali nema gomilu senzora i sitnica. Ima alu felne, daljinsko zaključavanje, CD, digitalnu klimu, samo prednje podizače stakala i još neke sitnice. Nema senzora nivoa ulja, a verovatno ni gomile drugih, fioka ispod sedišta i sl. Što se mene tiče ima sve što mi treba tako da mislim da je ovo i bolja varijanta.
  13. To sa compression ne funkcioniše, a i gasi se kad isključiš uređaj.
  14. Pitanje za Nešu nsx-a, da li je moguće i na prethodim modelima Microlinka povećati izlazni nivo (što kažeš da je urađeno na novom) jer je kod mene niži u odnosu na tuner za 20-30% i onda je malo nezgodno jer kad uključujem muziku obično se pali na tuner modu i ako sam prethodno slušao sa Microlinka bude preglasno?
  15. Ja sam sve ovo radio isključivo zbog komplikovane zamene sijalica a ne cena istih. Ova varijanta ne svetli baš naročito jako ali mislim da zadovoljava zakon (iznad 25cm visine su, razmak je možda malo manji od 60cm, a površina svetla je oko 60cm2 (2x15cm x2)). Prošao sam prekjuče ispred pandura koji je zaustavljao vozila i iskulirao me je, tako da je prvi test prošao
  16. Kupljena svetla iz Kine Kupio sam svetla sa 8 dioda, trebalo bi da su ukupno po oko 4W, nije preterano svetlo, ali mislim da je dovoljno (proverićemo kod policije ) Pored svetala kupio sam i automat za paljenje i gašenje svetala. a danas su i ugrađena i evo kako to izgleda: Kontroler sam povezao na + i - direktno sa akumulatora, bilo je zgodno pošto već postoje buksne, samo sam otpustio dve matice i podvukao buksne. a ovako izgleda kada se upali Celo zadovoljstvo me je koštalo 5 USD za svetla i 12 USD za kontroler što mu dođe oko 1450 din. + malo zabave i majstorisanja Hteo sam da ih postavim u rešetku pravo ispod farova, ali ako ih uvučem da ne štrče mnogo su zakrivljena u stranu a svetlo je prilično usmereno i slabije se vidi sa prednje strane vozila pa sam se ipak odlučio da ih pomerim ka sredini ispred hladnjaka. U svakom slučaju pričvrstio sam ih vezicama tako da lako mogu da ih pomeram. Razmišljam da kupim još jedan par i dodam na prvobitno zamišljena mesta.
  17. Svaka čast Arrowsoftu ali zašto nešto platiti 4000din kad može http://www.aliexpress.com/item/1pair-2pcs-12V-LED-COB-Car-Auto-DRL-Driving-Daytime-Running-Lamp-Fog-Light-Drop-Shipping/1882980534.html i sl. Ne znam koliko su zgodne i trajne ove koje se lepe, čini mi se da je gore pomenuto rešenje bolje i trajnije. Takođe tu je rele koji automatski pali i gasi svetla http://www.aliexpress.com/item/LED-Daytime-Running-Light-DRL-Relay-Harness-Automatic-Auto-On-Off-Control-Switch/1482615174.html
  18. Hvala Nešo, namerno sam ovde pokrenuo temu jer na postojećim slabo šta ima konkretno. Pošto još uvek ne ukidaju upotrebu dnevnih svetala, a sada ima dosta raznih povoljnih da se kupe rekoh da pokrenemo diskusiju konkretno za Stila, gde je najlakše ugraditi, koje modele, kako povezati i sl. Da li neko ima mere bočnih rešetki na prednjim branicima gde bi bilo zgodno ugraditi one dužne-trakaste LEDove? Nešto ovako: http://www.aliexpress.com/item/New-2PCS-Universal-Car-Light-Super-White-8-LED-Daytime-Running-Light-Auto-Lamp-DRL/1147008302.html http://www.aliexpress.com/item/2x-30-LED-Car-Daytime-Running-Light-White-Daytime-Running-Lamp-DC-12V-Fog-Lamp-Driving/696663057.html
  19. Da li je neko ugrađivao LED dnevna svetla na Stila, ima li neka preporuka za modele i sl.? Ima kod kineza dosta zanimljivih modela za 8-15USD a kod nas su cene od 1500 pa do 7-8000din.
  20. Kod stila ima gomila pamete elektronike, kakva je i taj elektro servo čija se snaga prilagođava brzini automatski (manja brzina-veća snaga, kako brzina raste smanjuje se pojačanje serva da ne bi mogao slučajno da naglo okreneš volan) ili na primer multi stage airbag koji se naduvava srazmerno snazi udarca.
  21. Aluminijumske felne za Fiat i Zastavina vozila, 4x98, 13-ce, 5J, ET 39 u odlicnom stanju. Felne nisu krive, nisu varene, nisu ispravljane, nisu udarane, potpuno ispravne. Na felnama su skoro nove gume Tigar SIGURA 155/70 R13 75T, vrlo malo vožene (vidi se na slikama), izbalansirane i spremne za vožnju. Idealan komplet za zamenu Zimske/Letnje gume. Cena za komplet je 150EUR. više slika na oglasu http://www.polovniautomobili.com/oglas4751189/alu_felne_13_fiat_i_zastava_program_odlicne_gume/
  22. I ja sam obišao Nenada pre neki dan i pazario Microlink. Sve pohvale za trud i odličan proizvod.
  23. Da, kao što rekoh, ima tu dosta ozbiljnijih rešenja i sistema, ovo što je bilo nabudženo kod mene je najprostije
  24. MIslim da nije ništa od ovog, Oli Catching skluplja ulje iz vazduha slično kao i ova kantica. Kod mene je bukvalno stavljena račva na uljnoj pumpi (ili što bi majstori rekli davaču pritiska ulja) i jedan kraj ulazi u ovaj cilindar sa filterom, a iz njega se drugim crevom vodi na dno kartera. Znači bukvalno odvaja deo ulja, fltrira ga i vraća u motor. i ulaz i izlaz iz cilindra su sa donje strane. Pošto cela skalamerija nije imala preteranog smisla a i nismo našli odgovarajući filter, skinuli smo je i auto sasvim normalno radi. Sad pronađoh, izgleda da je ovako nešto u pitanju: Da, to je baš to, kopam po netu i tu ima raznih rešenja za ovo dodatno filtriranje a ovo moje je najjednostavnije. Evo otprilike kako to izgleda:
  25. Kupio sam auto uvezen iz švajcarske, tako da je Proka negde sa Alpa Zaboravio sam da slikam, a i kad smo skinulu bukvalno je tu jedan cilindar prečnika oko 8-9cm i dužine oko 20cm. Na jednom kraju je poklopac sa leptir šrafom a na drugom dva creva. Cilindar je bio nekom šelnom pričvršćen uspravno napred odmah iza hladnjaka, negde iznad turbine, tako da je poklopac dostupan odozgo za zamenu filtera. Filter koji je bio unutra je takođe čudan, nije kao klasični uljni filteri već kao da je rolna papira sa nekom metalnom osnovom.

Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...