Jump to content
FAS Goran

mihajlo

Members
  • Content Count

    81
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by mihajlo

  1. Tacno tako. Nedefinisan zvuk,nije metal o metal,ne cuje se preko rupa, vec preko neravnina, recimo ponekad preko cesljeva na mostovima, autoputu itd.
  2. Pozdrav, drustvo. Pre izvesnog vremena sam se obratio za pomoc i savete u vezi solja. Obe solje zamenjene, jedna bila u fazi raspada, druga zrela za zamenu. Zamenio solje,kompletno sa lagerima ali se zveketanje i dalje cuje, a najvise na autoputu, valjda zbog brzine. Zvuk dolazi iz instrument table,negde blizu dela sa soferkom. Na trapu sve u najboljem redu, auto od zamene solja se mnogo bolje ponasa nego pre. Po m
  3. Kaze meni vulkanizer, moj poznanik, ako ne prelazis nesto mnogo na godisnjem nivou( recimo 10000km) i ne vozis leti konstantno vecim brzinama na autoputu, pravi izbor su Tigar Winter gume, ili neke druge M+S. Usteda je oko 20 Eura prilikom jedne zamene guma kod vulkanizera, a to nam sleduje dva puta godisnje. Dodatni trosak mogu da predstavljaju i dodatne felne, sada ce mnogi reci , pa kada imas felne jeftinija je (de)montaza pneumatika, ali balansiranje jeste potrebno i to nije zanemarljiv izdatak. E, sada, ovo sto sam napisao odnosi se vise na vozaca sa prosecnim kolima, primanjima i svim ostalim perimetrima koji odlikuju srpskog vozaca.
  4. Kao sto rekoh, menjam ih uskoro i javljam. Hvala.
  5. Svakako sam mislio da ih u skorije vreme zamenim. Hvala na korisnom savetu.
  6. Pozdrav svima. Jedna nedoumica, naime kada vozim brze, pa preko neravnina, ne preko rupa, na primer spojevi, tj. cesljevi na mostovima i tome slicno, hoce da lupka i to kao da se cuje iz instrument table, ili negde kod brisaca, Ne mogu nikako da provalim kakav je to zvuk, nema veze sa trapom, ne oseca se na volanu. Ima li neko ideju sta bi to moglo biti? Da nisu mozda solje amortizera ili nesto u vezi njih?
  7. Pozdrav. Imam Stila sa digitalnom klimom i jedan problem. Naime, kada ukljucim klimu cuje se jako brujanje, kao da nesto krci. Rekao bih da se cuje neki zvuk plastike, u prostoru ispod kompjutera, kod remenice. Jos kada dodajem gas u toku voznje to se brundanje i pojacava. Sta bi moglo da bude? Proslog leta mrnjan lezaj na kompresoru klime, cak se i tada culo, mada dosta manje nego sada.Hval unapred.
  8. Hvala na odgovorima. Svakako ću kod majstora ovih dana, i ja sam pomislio na auspuh ili neku cev, crevo. Javiću se kada otklonim problem.
  9. Pozdrav. Od pre neki dan počeo da mi ubacuje izduvne gasove u kabinu kada upalim ventilaciju, tj. grejanje. To se dešava samo kada je otvorena klapna za spoljašnji vazduh i kada auto nije u pokretu. To se dešava nevezano od izbora temperature grejanja i samo dok auto stoji. Šta bi mogao da bude uzrok tome? U pitanju je digitalna klima.
  10. Pozdrav svima. Isprobao sam sredstvo za odmašćivanje i ukljanjanje fleka. U pitanju je Swiss clean, može da se kupi u Lilly-u, koštao je oko 270 rsd. Pogodno je za plastiku, ja sam s njim skinuo naslage sa dugmića, tj. komandi svetala, prozora i skinuo fleku na sa neba u kolima. Uputstvo je na srpskom, ja sam prezadovoljan. A da, kupio sam crvenu bocu, postoji i bela, a ne znam u čemu je razlika.
  11. Kupujem zastitu koja ide preko akumulatora i kutije sa relejima za Stilo 1.9 jtd, 85 kw. Naravno, ispravnu. Ponude na PP ili tel 060 0181 972
  12. Pozdrav svima. Imam problem sledece prirode. Kada upalim auto, dok je motor hladan, skoro da nema lupkanja na leru, a kada se malo ugreje cuje se lupanje, zveketanje na leru i na malim obrtajima, do 1000 obrtaja. Na vecem gasu lupkanja nema. Kada upalim klimu na leru se cuje i neko brundanje, nemirno radi, Zamenio lezaj kompresora klime, simptomi ostali i dalje. Rece mi majstor da bih trebao da zamenim remenicu radilice, pojela se guma. Da nije mozda i i do remenice alternatora?
  13. Imas li poklopac akumulatora koji ide preko njega i kutije osiguraca? I posto kosta? U pitanju je Stilo JTD.
  14. I ja da dodam, letos sam svojim Stilom MW isao do Sutomora, ja zena, dete, pun gepek stvari. Posto je bio kraj Juna nije bilo guzve, voznja krajnje ekonomicna i prosek mi je do Sutomora bio 4,6l, a po povratku se popeo na 4,9l. Po gradu mi trosi 8-9, a moze i vise kada se uleti u ritam stani-kreni. Prosek od 7,3 imam kada ga vozim i na otvorenom, recimo jedno 40% kilometraze. Voleo bih da vidim Stila sa 85kw koji u gradskoj voznji(Beograd) trosi ispod 7-8 litara.
  15. Samo da napomenem, meni je posle skidanja akumulatora na par dana i mnogo pokusaja paljenja, sto na kablove ili drugi akumulator, zatrazio code na radiju. Posto imam problema sa elektonske prirode sa kolima, kod majstora je auto, code nisam ukucao, ali imam karticu i nadam se da nije neki problem ukucati taj trazeni code. Jedino sto me buni, ne znam kako da ukucam odredjene cifre, verujem da ide preko brojeva na radiju, ali sta raditi kada je broj veci od broja sest? Ja sam laik, pa pitam!
  16. I ja sam sipao na razno-raznim pumpama, a zajednicko za sve je da manipulanti, tj. tocioci gorivo svoje hvale, kao testirano na minus 30 itd. Ljudi sipaju u starije i lozaka sa aditivom i nemaju problema, pa sam ja sipao Euro i malo aditiva. A prilikom prvog jutarnjeg paljenja iz auspuha izadje i dosta dima, a ne da stipa za oci-katastrofa. To traje jedno pola minuta i onda nema stipanja za oci i nos. Verujem da je do kvaliteta goriva, ima tu sigurno i drugih problema, ali je prvenstveno lose gorivo uzrocnik problema prilikom paljenja. Pred zimu obavezno promeniti filter goriva.
  17. ^^^ I meni je izmedju ostalog digitalna klima prestala da radi iz cista mira, bolje receno smrzla se. Nakon sto sam upalio auto i malo se motor zagrejao, grejanje je proradilo i radi normalno. Ali, zato mi mnogo drugih stvari pobrljavilo. Mozda je i vama problem zbog ovog velikog minusa, ipak je ovaj ledeni talas fatalan za automobile, pogotove one kojie stoje van garaze.
  18. Kupujem kutiju za osigurace za Stilo 1.9 JTD,MW, dynamic oprema, kutija ide pored akumulatora.
  19. Otvori haubu, skini onu plastiku koja ide preko akumulatora, pogledaj da preko akumulatora, one table sa relejima nije ušla voda, skupio se oksid ili sl... Oterao auto kod majstora, javljam rezultate cim bude gotovo. Pozdrav i hvala.
  20. Meni je majstor skoro ugradio zadnje plocice Valeo, mislim da su kostale oko 2500 RSD, manje vise neki dinar. Rece mi da ima i neke jeftinije ali mi ih nije preporucio, jer skripe nepodnosljivo prilikom kocenja, s toga ti je moj savet da uzmes neke poznatijeg proizvodjaca. Sa ovim sam presao mozda 700 km i nema skripanja. I da dodam, povod za zamenu plocica inace je bilo to sto mi je puklo kociono crevo na prednjem desnom tocku, puklo na spoju i to se ne desava bas cesto. Promenio sam oba i kostaju oko 700 RSD po komadu, nije skupo i obavezno prekontrolisi i prednje i zadnje kocnice. Pozdrav.
  21. Pozdrav svima. I ja da se nadovezem, tj. oglasim u vezi paljenja. Bio sam proteklih dana na Zlatiboru, tamo sedam dana auto nisam koristio i po povratku kuci jedva sam ga upalio uz vrucu vodu po filteru itd. Auto je do kuce radio normalno, pa posle par dana nisam mogao da ga upalim zbog akumulatora jer se isti istrosio. Uz prespajanje sa drugim nekako sam upalio, ali mi se desava da ventilator hladnjaka non-stop radi i iskljuci se jedino kada skinem klemu, ne pali mi grejace i sto me totalno zbunjuje jeste da motram da skinem klemu sa akumulatora i istu vratim da bi pumpa bacila gorivo i upalio. Znam da cu ovih dana do majstora, ali me zanima koji bi problem mogao da bude u pitanju? EDIT: Jos da dodam, nece auto da se ugasi na kljuc, mogu kljuc da izvadim iz brave i on i dalje radi. Sada mi se upalila i greska za servo, nema serva, znaci sve zivo sto je moglo da se zabrlja je zabrljalo.
  22. Pozdrav svima. I ja da se nadovezem na temu sa crnim dimom. Mislim da je normalno da, kada se stisne gas pogotovo u drugoj ili trecopj brzini, da zadimi malo. Jer, motori su mahom svi pregazili vec preko 150000km, neki i vise, uz to imamo i visokokvalitetno gorivo i ulje na trzistu, tako da dokle god motor mirno radi i vuce bez cimanja ne treba nista cackati, ni dizne i razno-razno senzore. Svakodnevno sam svedok da i BMW,Mercedes i ostali zadime kada im daju gas.
  23. Pozdrav svima. Pre neki video sam u gradu Stilo MW sa cross branicima i spojlerima. Mogu vam reci da me to odusevilo,pa da pitam da li neko zna gde bi to moglo da nabavi?
  24. Pozdrav. I ja da se pridruzim sa problemom fabrickog alarma. Meni se desava da se upali sam, pa ga zakljucam na kljuc i ne pisti vise. Ponekad mi prijavljuje gresku da mi je hauba otvorena iako je zatvorena, pa pretpostavljam da je mozda do kontakata ili ko zna cega. Jedino sto ti preostaje je da odes do majstora na dijagnostiku, ili da ga zakljucavas na kljuc.

Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...