Jump to content
FAS Goran

priest77

Members
  • Content Count

    62
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by priest77

  1. Meni nije jasno kako se radi ta kalibracija? U Multiecuscan nisam našao tu opciju a ručno ne znam kako se to radi. Ja sam juče promenio polugu od levog mešača za topli/hladni vazduh. Sve je jako nepristupačno ali sam uspeo nekako da sečem brusilicom taj lim (ne baš tako lepo [emoji3] ) i rešim problem. Potenciometar sam postavio tačno na sredini (taj savet sam pročitao negde na netu), to se lako pronađe merenjem otpora multimerom, i u tom položaju motorćića sam ga vratio nazad i radi kako treba, nemam više ni greške na dijagnostici. Ali bih hteo da klibrišem i onaj desni jer mi se čini da ne otvara skroz klapnu kada se uključuje grejanje, za nijansu kao da je toplije na levu stranu. Inače motorčić ne može nikako da slomi klapnu jer poluga ima onaj graničnik i ne može da okreće ceo krug.
  2. Ja sam pogrešno razumeo. Mislio sam da je ta cena za Opel vozila, tek sada vidim da je to neka radnja...
  3. Samo da javim. Vario sam plastiku ali nije držalo, i dalje je curilo. Na kraju sam kupio iz oglase polovan za 60€. Nov kažu da je 18000 dinara. Sada je sve u redu.
  4. To je to, hvala vam na info. Dosta je skup taj plasticni poklopac EGR hladnjaka. Jedan majstor mi je nudio da ga nosim kod ovih sto vare plastiku jer je samo mala naprslina. Ne znam koliko ce to da traje i da li vredi?
  5. Na plastici se vidi naprslina kroz koju curi pomalo voda. Da li znate koji je to deo i da li moze da se kupi samo to plasticno kuciste. Ja sam obelezio na slici plasticni deo gde curi voda.
  6. Narucio sam ovaj i bitno mi je da radi pouzdano jer hocu da ga koristim i sa telefonom. Necu ga drzati svo vreme ukljucen ali ako nekad zatreba da pratim nesto u toku voznje ne bi bilo lose da moze duze vreme da se koristi. Mesta ima dovoljno i ne vidi se uopste na bravo 2 kada se vrati ona plastika od osiguraca. Citao sam da neki hoce da trose dosta struje kada ostaje prikacen danima, neki gube stalno vezu... i zato sam trazio nesto sto mi nece praviti problema. Videcemo kada stigne da li sam napravio dobar izbor.
  7. Posto imam ELM327, USB verziju hteo sam da narucim i bluetooth varijantu da bih mogao da se povezem i sa telefonom. Imam dva pitanja: Da li taj bluetooth moze da se drzi stalno ukljucen na automobilu ili samo kada mi je potrebna dijagnostika? Koji model da narucim od ovih:
  8. Ako ubacujes led umesto dugih, da li to znaci da ostajes bez dugih skroz ili taj marimoto ih nadoknadjuje?
  9. Koji precnik bi trebao da bude za fiat bravo angel eyes? Koliko sam ja od prilike video jedan je od 7cm a drugi od 9cm ili 10cm? Ja sam narucio ovu dvobojnu (dva u jedan) led traku, bela+zuta za zmigavac i ako ne izgleda lepo necu je ni ubaciti a za agels eyes ne znam sta da narucujem. http://www.aliexpress.com/item/2PCS-LOT-Factory-Price-High-Power-60CM-White-Amber-LED-Daylight-Running-Light-Flexible-LED-Strip/32447843469.html
  10. Razmisljam da ugradim neka dnevna svetla ali bih zeleo da ne izgleda ruzno. Sta mi preporucujete? Da li se tesko otvara far na Bravo? Ako ubacim H1 LED za kratka svetla kako bi to bilo, da li mogu nesto da vidim nocu? Ili da ubacim neki od onih LED creva u far? Na aliju ima da se naruci dosta toga za pristojne cene, mislim na ovako nesto:
  11. Kod mene se to culo prosle zime ali samo kada je bila temperatura ispod -5C napolju. Ove zime ne cuje se nista za sada. Moguce da je usla negde neka prljavstina ilil voda.
  12. Ako ne uspes da sa sredis ciscenjem i stezanjem kontakata, negde na netu sam video slicnu temu za Stila gde je ispravan zatezac simuliran otpornikom. Bio sam kod majstora i ubacio mi je otpornik:
  13. Hvala, danas cu pokusati da pogledam taj zatezac sa vozaceve strane.
  14. Vec neko vreme prijavljuje gresku cim upalim auto: Airbag Failure ECUscan mi ovo prikazuje: Pokusao sam da obrisem greske ali ne mogu da obrisem sve iz ecuscana jer jedna i dalje ostaje: Sta da radim? Da li mogu resiti ja nesto sam ili moram kod nekog autoelektricara? Da li je u pitanju onaj airbag iz volana? Sta se pokvarilo i koliko kosta popravka ovog? Pozdrav!
  15. Moj nema nista od toga tamo gore, evo kako izgleda: @Lord Markus Da li mozes da slikas malo blize da se vidi kako je postavljena ta LED dioda? Ja cu prvo probati da je ubacim unutra pored one sijalica jer ne bih da busim nove rupe
  16. 1.6 izgleda da je ekonomicniji za gradsku voznju u odnosu na 1.9 sudeci po komentarima na netu. Ja moj 1.6 (105HP) mogu lako da drzim ispod 5l na 120Km/h, uglavnom stoji na 4.7l Evo kako izgleda:
  17. Gde se nalazi fabricki mikrofon koji se koristi za Blue&Me?
  18. @Lord Markus To je nije original, prave ga kinezi ali nisam nasao nigde kometare iz prve ruke, koliko je to kvalitetno. Ovako na slici izgleda dobro a i cena im nije bas niska. Lepo radi: @Dovla Zvao sam ga sada i kaze da ga ne zanima nikakva zamena za kasetofon. Ja imam BT jer i sada pricam preko BlueMe, pa mislim da bi i ovaj kasetofon ako je fabricki radio bez problema, jedino ne znam da li za GPS treba neka posebna antena? I koliko je korisna ta navigacija kod nas, da li su im mape bar priblizno ovih koje postoje za iGO?
  19. Ovaj prodaje ceo auto, ne samo navigaciju Ako mislis na one komande na volanu, poziv prekidas iz istog tastera gde posivas (ona slusalica) samo drzis duze pritisnuto.
  20. Gde ima ovo da se kupi i sta je to? Da li je to fabricki?Cestitke za auto! I moj ima
  21. Preko onog USB pustas mp3 muziku sa USB flash memorije. To je mnogo bolje nego stalno da rezes CD–ove. Takodje preko tog USB-a mozes da ubacujes novi soft Blue&Me kada izadje i mozes da ubacujes drugi jezik za glasovne komande, ali za ove dve radnje pazljivo procitaj uputsva. Kod mene CD pusta i mp3
  22. Dva puta sam isao. Mozda moze da se naruci i preko telefona jer uglavnom ima sablone za vecinu poznatih automobila pa ne mora da meri nista, ali problem je sto treba da izaberes dezene, a to moras da vidis na licu mesta
  23. Pogresan je broj telefona, ovo je ispravan broj 063/34-66-79 Ja sam bio kod njih prosle nedelje i za moj Bravo kostalo me 6500din. Ja sam zadovoljan, odradjeno je bas po meri, ima cak i otvore za airbag i materijal deluje kvalitetno. Evo kako izgleda bez presvlaka: Sa presvlakama:
  24. I mene je zanimalo sta je stetno na tom biodizelu i nasao sam ovo gde objasnjavaju i koje su mu mane: http://www.novosti.rs/vesti/naslovna/aktuelno.239.html:393685-Jeftiniji-biodizel-i-u-Srbiji Sudeci po ovome tekstu, biodizel je vise za nove motore nego za stare, ali se ja ne bih usudio da ga sipam

Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...