Jump to content
FAS Goran

Mickeyy

Members
  • Content Count

    12
  • Joined

  • Last visited

About Mickeyy

  • Rank
    Il Nuovo

Profile Information

  • Gender
    Male
  • Location
    Leskovac

Previous Fields

  • Garage
    Stilo 1.2 16vTNG Zastava 128 1.1 TNG
  1. Evo, da dodam i ja nešto, s obzirom da vozim Stila 1.2 16v 5 vrata već 7-8 meseci, prešao sam sa njim oko 6.000 km, i mogu reći da sam veoma zadovoljan. Pre 4 meseca ugradio sam TNG i sada "nema zime". Potrošnja plina je relativno mala, na otvorenom može biti i oko 5 l/100 ako vozim 6.brzinom oko 80 km/h, na 120km/h potrošnja je oko 7 litra. U gradu potrošnja je 8-9 litra, u zimskom periodu skoro 10. Inače, glasine da je motor mnogo slab nisu tačne, solidno vuče, pogotovo preko 3000 obrtaja. Auto je stvarno jeftin za održavanje, jeftin servis, registracija oko 12.000din, zamena ulja oko 2.400 din (staje manje od 3 litra)...itd. U svakom slučaju mislim da je auto dobar izbor, mada, da sam imao više novca, verovatno bih se odlučio za varijantu sa 1.4 motoru. Model sa 3 vrata je možda lepši, ali je ovaj sa 5v mnoooogo praktičniji
  2. S obzirom da je moje mišljenje da ovaj problem nema veze sa senzorom i plovkom u rezervoaru, nadam se da će mi neko dati predlog kako da krenem sa rešavanjem ovog problema. Inače, bio sam na dijagnostici, nema nikakvih grešaka.
  3. Pozdrav svima, vozim Fiat Stilo 1.2 16v TNG 2003god, i imam jedan veoma karakterističan problem, pregledao sam sve forume, ali nisam pronašao da neko pominje ovakav problem. - Dešava mi se da u toku vožnje merač nivoa goriva u rezervoaru padne na 0 (nulu), i nakon dve sekunde se vrati na realno stanje. U istom trenutku primetan je blagi nedostatak snage automobila, a uglavnom i seckanje. Osim toga na brojčaniku koji meri kilometražu, brojka "skoči", tj poveća se za 2-3km. (ako je bilo 150.100 km, odjednom pređe na 150.103 km). - a ja sam se pitao kako to da mi ponekad pokaže prosečnu potrošnju od 4 litra. Ovaj problem mi se uglavnom javi kada dam malo jači gas (preko 4.000 obrtaja), ili ako je auto pod jačim opterećenjem (velika uzbrdica ili sl.) Kada se ovo desi, auto ne prijavljuje nikakvu grešku, ali sam primetio da nešto "škljocne" na komandnom satu, negde kod obrtomera ili brojčanika kilometraže, nisam sigura odakle zvuk dolazi. Uopšte namam predstavu šta bi ovo moglo biti, prvo sam pomislo da se zaglavljuje plovak, ali sam nedoumicu rešio kada sam u međuvremenu ugradio TNG, nastavilo je da se dešava i na plin.
  4. Iskreno ja sam prezadovoljan. Auto ide solidno, jeste mala kubikaža, ali prednost je što ima 6 brzina, tako da su ga tako malo rasteretili. Meni je super jer sam pre njega vozio Zastavu 128, tako da Stilo ide kao zmaj, da sam vozio neki auto sa 1600 ili 2000cc, eee, onda bi verovatno bio razočaran. Primetim nedostatak snage jedino na većim uzbrdicama sa uključenom klimom. Što se tiče potrošnje, u gradu troši negde oko 7.5l normalne vožnje, može i manje ako se češće šaltaju brzine i drži na malim obrtajima. Van grada je negde oko 5,5 litra, nisam uspeo tačno da odredim, bile su sve neke kratke relacije. Nakon 800 pređenih kilometara do sada (od kad sam ga kupio), na putnom računaru kao prosečna potrošnja stoji 6,8 litra ( od toga je oko 750 km gradske vožnje). Da su čačkali, JESU sigurno. Juče sam se dodatno zabrinuo, primetio sam da kuka (tj. čivija za vuču-šlepanje), ne može da se našrafi pozadi. Napred je lako navrtim, a na zadnjem delu sam se dugo mučio, na kraju sam otišao kod komšije koji ima ureznice (mislio sam da je oštećen navoj), međutim, izmerili smo da navoj uopšte nije isti. Na prednjem delu je navoj 16x2 mm, a nazad je sitniji korak navoja (16x1,5 ili čak 16x1,25 mm, nije mogao da izmeri bez skidanja branika). Kako je to moguće, i šta to može da znači?
  5. xe xe, s obzirom koliko se razumem, tvoje debilno pitanje je skroz na mestu. Ne, nemam prekidac pored menjaca, verovatno bih ukapirao da imam.
  6. Proverio. Nemam ni ASR, ni ESP. Video sam da na tabli postoji mesto predvidjeno za to, ali se ne pale sijalice. Sto se tice OCS senzora, na sedistu nema etiketice sa natpisom.
  7. Datum proizvodnje je april 2003, mislim da je prva registracija Novembar 2003 (ne znam napamet). Proveriću da li imam trakicu sa natpisom OCS, pa javljam. Da iskoristim priliku da saznam još nešto... kako da znam da li auto ima ESP, prodavac je prilikom prodaje naveo kao da ima, međutim nisam primetio nijednu lampicu, niti prekidač sa tim natpisom. Pretpostavljam da prodavac nije znao, ili je namerno nabudžio spisak opreme...
  8. Lepo si sve objasnio, upravo sam proverio i izgleda da je sve ok. Prilikom pokretanja sistema, pale se sve tri lampice, dve se isključuju nekon 3-4 sekunde (crvena i plava na slici), a žuta u tom trenutku počiče da blinka još 3-4 sekunde. Izgleda kao da je sve u redu, ali se i dalje ne pali crvena lampica (uokvirena plavom bojom na slici) kada suvozač nije vezan. Ne razumem se dovoljno da bih izveo zaključak, ali izgleda kao da OCS senzor ipak ne radi, ali je verovatno nešto prespojeno tako da na kontrolnoj tabli ne prijavljuje grešku.
  9. Nadam se da imas majstora koji zna znanje, pri vracanju se kod njega klip istovremeno okrece i sabija nazad, to znas? xa, xa.. Naravno da ne znam. U svakom slučaju, imam dobrog majstora kome to verovatno nije problem. Što se tiče OCS senzora, da li postoji mogućnost da ja uopšte nemam taj senzor (da su to nekako zaboravili prilikom zamene sedišta)? Primetio sam da se lampica na kontrolnoj tabli pali jedino ako vozač nije vezan. Da li to automatski znači da air bag suvozača nije u funkciji, ili je to normalno*?
  10. ^^^ Pretpostavljao sam da je tako (mada sam se nadao da nije). Bilo mi je isuviše čudno jer je unutrašnjost automobila kao nova (ipak je auto star 9 godina, prešao barem 150.000km). Svaka čast, dobro si to primetio. Hvala svima na lepim željama, nadam se da će dobro služiti. Za sada sam uradio veliki servis, trebalo bi da promenim zadnje disk pločice (majstor mi je rekao da su skoro na nuli), ne radi mi motorčić za pranje vetrobrana (rasturao sam ga, čistio kontakte, ali ništa), i kada to sve sredim, naravno neke alu felne (kao što je predložio drug-član "SikterBre"), i to je to od mene...
  11. Ne znam za Stildzana, ali Fikus-turbo ti je super!
  12. Evo mog Stilist Kupio sam auto pre manje od mesec dana, za sada sam stvarno prezadovoljan. Interesuje me vaše mišljenje, kako vam izgleda auto na prvi pogled.

Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...