Jump to content
FAS Goran

Jastrebov

Members
  • Content Count

    162
  • Joined

  • Last visited

About Jastrebov

  • Rank
    Regolari

Profile Information

  • Gender
    Male
  • Location
    Srbija

Recent Profile Visitors

2878 profile views
  1. Ako auditorijum nema ništa protiv ,voleo bih ako mozemo da se vratimo na temu Fiat , Lancia automobili i problem koji postoji sa farovima od Lybre. Naime nisam našao neki komentar da je recimo za ulozeni novac neko dobio srazmerno dobra svetla na Lybri. Pa hajde ako ima ko neka saznanja šta je povoljno a sasvim dobro umesto onih čkiljavih , anemičnih farova ugraditi . Naravno to bi trebalo da moze da prodje sad i tehnički pregled . Mozda oni Led farovi tj. sijalice ili sl...
  2. Imam problem ako ko mioze da mi kaze gde se nalazi i kako ocistiti odvod od kondenzata klime na Doblo cargo 2007 1,9 MJTD ?
  3. @pablojoks83 Predpostavljem da je za Stilo. - Nova letva je oko 12 000 din . Remontovana oko 10 000 din , i polovna od 30 do 60evr. Google je čudo , sve ima da se kupi.
  4. Pre jedno 10 tak godina ,manje više, sličan problem ali na Škoda Fabia . Stari model motor je bio mislim 1,2 ali sa direktnim ubrizgavanjem i sekvent plinom. Taj auto je vozio penzioner i to stalno na relaciji Umka ili Ostruznica - Beograd. Imao je zatvorenu garazu u prizemlju kuce u dvoristu i auto je tamo bio parkiran. Prvi put kada mu je crkla pumpa za gorivo u rezervaru on nije hteo da je menja jer tobož kao stalno vozi na plinu i ne zanima ga benzin. Od tad Uvek vozio je auto na plac i nazad samo na plin. Jednog dana je prodao nekom auto i rekao mu da je auto kod mene odrzavao. Ja sam na njemu uglavnom menjao ulje, filtere i sl na servisima jer je jako malo prelazio sa autom. Ali kada je novi vlasnika probao da pali na benzin nikako nije palio. Doterao je auto kod mene i ja sam odmah zamenio pumpu za gorivo i filter goriva. Probao sam da upalim auto ali nešto nije radio kako treba, tresao se i nije primao gas, pa sam ostavio za sutra da probam da ocistim dizne i sl. Sutra opet nije nikako palio. Pumpa je preko noći zapekla i blokirala. Prao sam je sa nitro razređivačem i sl ali Nikako nisam mogao da je nateram ponovo da radi. Vratio sam je u prodavnicu , napisao izjavu i stavio pečat dobio drugu i nju stavio. Motor je sad radio relativno dobro u odnosu na juce ali sto je vise radio to je njegov rad bio gori i gori. Na kraju se ugasio. Pumpa je ponovo prestala sa radom. Sad sam provalio i zašto . Ceo rezervar i sva creva za gorivo su bila iznutra obložena nekom crnom smolom . Lepljivom i gustom masom koje je najvise bilo na dnu rezervara. Pokusao sam to da operem ali slaba vajda kad sam sipao nov benzih bi poprimio neke neke tamne braon boje i videla bi se kao neka smola koja se lepi . Dalje nije bilo zezanja. Već dva ili tri dana se komplikuje posao a nema boljitka. Kupljen drugi rezervar i zamenjena komplet pumpa sa plovkom + creva za gorivo i filter goriva. Dizne su čišćene još 3 ili 4 puta pa sam na kraju i njih zamenio. Benzin Isparava i ako dugo stoji u PVC rezervaru rastvara samu plactiku i creva za gorivo a to posle ide kroz pumpu do motora te začepli i zalepi sve zivo . Ako vozite na plin nemojte zanemarivati benzin, ponekad vozite malo i na benzin da se ne bi sve zapeklo.
  5. Uspešan remont volana jedne stranke na način koji je negde čuo da može ili da je jeftino odrađeno. Koliko je to jeftino odlučite sami i dobro razmislite šta radite ? Pozdrav svima !
  6. Proveravao sam i pokušavao. Nisam hobi majstor itd. Nisam našao ovaj komentar. Na guglu sam isto tražio pa i na ju tube. Ako je to neki problem obriši ga.
  7. Može li pomoć ako neko zna li neko kako se skida naslon za glavu na Fiat Seicento na prednjem sedištu???
  8. Još si usput na temi o letvi volana smarao sa gumicama b,štangle.
  9. Sipao Wurth jednu dozu prema uputstvu na poleđini. Za sad je prestalo curenje . Nivo tečnosti u sistemu za hlađenje stabilan. Veoma sam zadovoljan i preporučujem ovo ako neko ima dilemu šta de radi.
  10. Hvala ti za fotke i komentar. Nemam vremena trenutno da se sa tim poslom bakcem jer ni ovo moje ne stizem na vreme jer je guzva. Ipak probacu samo da mu sipam WURT ili LIQUI Moly tecnost za zaptivanje hladnjaka pa sta mu Bog da . Hvala jos jednom !
  11. Od pre nekih desetak dana sam primetio da mi je nesto vlazno ispred suvozaca , tacnije na gumenoj patosnici. Mislio sam da je mozda problem sneg koji je neko uneo kad je ulazio u auto ali ne lezi vraze ... Nedostaje i antifriza G12 u bidonu. Pitanje za poznavaoce ili kolege : Jer neko skidao mali hladnjak , tj. Grejac kabine. mislim da je to sa njega ili mozda neke gumice od cevi i sl?

Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...