Jump to content
FAS Goran

Apolon

Members
  • Content Count

    16
  • Joined

  • Last visited

About Apolon

  • Rank
    Il Nuovo
  • Birthday 04/28/1977

Profile Information

  • Gender
    Male
  • Location
    Banja Luka

Previous Fields

  • Garage
    Bravo 1.9 M-jet 120hp

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

  1. 10 litara po velikom gradu (kreni-stani), pa još sa klimom i nije prevelika potrošnja za njega. Težak je to auto. I ja sam očekivao manju potrošnju ali grad čini svoje. Realniji pokazatelj je otvorena vožnja. Npr. moj full natrpan, klima non-stop, nakon 700 km do mora i nazad (bet autoputa) pokazuje prosjek 5,3 l na 100 km. I to je otprilike to.
  2. u gradu od 7,5 do 9U potpunosti se slažem se sa navedenim. Punto 1.9 JTD mi je trošio oko litru manje. Na mjet-u se više osjeti kvalitet goriva koji u zavisnosti gdje sipam spušta potrošnju oko pola litre na 100 km, u istim uslovima vožnje.
  3. Za sada nemam ovakvih problema. Auto je prešao 150000 km. Kako da budem siguran da moj ima DPF filter? Kad dam kontakt upali se lampica DPF-a, da li je to siguran znak da ga ima? Inače je 2007 g.p.
  4. Ista stvar (ili problem) na mom Bravu. "Change motor oil" i treperi lampica ulja koja se nakon minut od startovanja auta ugasi. Sada na satu 150 000km a ulje mjenjano na 144 000. Nivo ulja ok. Vozio sam tako 10-ak dana (poruka nije nestala) i otišao kod majstora da mi resetuje servis ulja koji izgleda nije bio resetovan zadnji put. Vozim 90% po gradu pa me zabrinulo zbog DPF-a, jer sutra idem na auto put pa rekoh da ga malo pročistim, a kako čitam sa ovim "change oil" neće da radi regeneraciju DPF-a. Prvi put kad mi ispiše zapušenost DPF-a, skidam ga . Za sada je sve ok. Terza javi šta kažu u servisu.
  5. Ha ha ha, ma Punto je bog A da ne bude zabune za ostale, potrošnja koju si naveo kada zaglaviš u gradu je isto normalna. U svakom slučaju je jedan od najekonomičnijih ako ne i najekonomičniji auto u svojoj klasi. Možda ovi 1.3 m-jet piju malo manje ali im je zato frka kada treba potegnuti uz kakvo dobro brdo a pun auto
  6. Za kralja Punta JTD ta potrošnja nije neuobičajena Evo moje najniže zabilježene. Skoro pa idealna vožnja (za najnižu potrošnju) na nekih 60 km magistralne ceste.
  7. Ja sam prvi put pomislio da nešto nije u redu sa zadnjim brisačem
  8. A zadnji brisač da se pali automatski kada ubacite u rikverc ako ste ga palili prije toga , ili možda imam neki kvar
  9. Još ispitujem realnu potrošnju na svom Bravu, jer mi se čini da više troši nego što sam očekivao. Po gradu, koristeći sve trikove za min. potrošnju pokazuje u prosjeku oko 8l/100 km, prosječna brzina oko 21 km/h (po compu). To je čista gradska vožnja od kuće do posla kroz centar grada (što pokazuje i prosječna brzina). Mjerio sam i metodom do čepa i to je tu negdje. Pitanje za vozače istog motora (1.9 m-jet 120ks) je koliko troši na auto putu pri konstantnoj brzini u 5-oj na recimo 130 km/h. Ne interesuje me trenutna potrošnja pri navedenim uslovima koja je dosta relativna, nego prosječna potrošnja pri ovoj brzini na relaciji većoj od 20km. Kad dobijem odgovor idem da testiram Brava na auto putu pri istim uslovima pa javljam rezultate. Znam da utiče još puno faktora ali mislim da su navedeni uslovi sasvim dovoljni da ocijenim da li moj mezimac pije više nego što treba , jer ako rezultati budu u max. pola litre to je onda to
  10. Pozdrav iz Banja Luke. Zovem se Nenad i trenutno vozim Punta 2 1.9 JTD, sa kojim sam prezadovoljan. Interesuje me razmjenjivanje iskustava sa forumašima. U potrazi sam za novim Bravom kao i za svim informacijama vezanim za njega.

Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...