Jump to content
FAS Goran

subranislav

Members
  • Content Count

    10
  • Joined

  • Last visited

About subranislav

  • Rank
    Il Nuovo

Profile Information

  • Location
    Gajdobra

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

  1. Pozdrav svima, Fiat Bravo 2 2008 godište 1.9 /150K.S. Na autu sam primetio kad pritisnem taster za četiri pokazivača(žmigavca) sve to uredno radi napolju i unutra na instrument tabli ali na samom tasteru se ništa ne dešava(ne svetli). Kad se uključi svetlo na autu onda se vidi da taj taster blago svetli kako je uvek i radio,pritiskom na taster on i dalje isto svetli ne pojačava se osvetljenje u ritmu rada spojlnih pokazivača pravca. Dali je neko imao takav slučaj? Srdačan pozdrav
  2. Auto sam kupio pre 2 godine besprekorno radi presao sam preko 60000 km ali mi se desavalo od samog pocetka da menjac ispadne iz rikverca,inace menjac je sa 6 brzina. Na ravnom se ne desava ali sto je veci uspon to je izrazajnije,na velikom usponu cim krenem ispane iz rikverca. Da li je neko imao slicnog iskustva?
  3. Auto sam kupio pre 2 godine besprekorno radi presao sam preko 60000 km ali mi se desavalo od samog pocetka da menjac ispadne iz rikverca,inace menjac je sa 6 brzina. Na ravnom se ne desava ali sto je veci uspon to je izrazajnije,na velikom usponu cim krenem ispane iz rikverca. Primetio sam da rucica menjaca ima otpor na svih 6 brzina a jedino iz rikverc nema nikakav otpor kad pokusam da izbacim iz brzine bez kvacila. Dali postoji neka kocnica koja zabravi rucicu menjuaca? Dali je neko imao slicnog iskustva?
  4. Resen problem. Vise puta sam resetovao klimu i onda je pocela normalno da cita temperaturu.
  5. ne znam dali digitalna klima ima svoj senzor ili koristi taj jedan u retrovizoru. To sto je na slici zaokruzeno mislim da je prijemnik od daljinskog zakljucavanja. Na forumu sam nasao kako se ulazi u skriveni meni na klimi,a sta koji parametar znaci to nisam nasao jedino sam za Stilo nasao a oni se razlikuju. Parametar 37 je obrtaji motora kod mog auta a kod stila je taj parametar za obrtaje 27.
  6. Hvala na odgovoru to sam vec radio i nije mi se nista promenulo.Mislio sam da mozda netreba da se uradi neka sinhronizacija izmedju klima kontrole i auta.Pre skidanja je bilo sve u redu,desavalo mi se da tokom voznje temperatura pada ili raste i to se desavalo u istom trenutku kako na instrument tabli tako i na klimi. Kad se udje u skriveni meni klime dali neko zna sta koji parametar znaci?
  7. Poštovane kolege, Imam FIAT BRAVO 2008 1.9mjet ,110KW automatska dvozonska klima. Auto je radio besprekorno do trenutka kada sam rešio da očistim displej na kontroli klime i mali ventilator unutar iste kontrolne jedinice. Da bi uradio što sam zamislio skinuo sam obloge i oslobodio kontrolnu jedinicu klime,raskačio konektore i očistio ventilatorčić i displej klime. Nakon čišćenja vratio sam konektore na svoje mesto upalio auto ali sam primetio da spoljna temperatura na glavnoj komandnoj tabli i na klimi više nije ista. Na klimi pokazuje 9C a na kontrolnoj tabli 20C. Dali neko za kako se ulazi u parametre klime i kako se oni podešavaju? S poštovanjem Branislav
  8. Poštovane kolege FIATOVCI! Imam Mareu benzinca 1.6 16V prešao 235000 Km poprilično sam zadovoljn s autom ali godine i kilometri čine svoje pa razmišljam da kupim nuova Bravo(od 2008 pa nadalje).Interesuje me koja su vaša iskustva s dizel motorima i koja mi preporučujete.Neki me nagovaraju samo za 1.9 motore jer su to Fijatovi provereni motori dok su 1.6 navodno Opelovi.Koje su im mane i najčešći kvarovi...
  9. Gde je lokacija tog ventila kod MAREA,a koji mu senzor daje informaciju da je on neispravan?
  10. Upalila mi se lampica za grešku na motoru,kad sam prikačio dijagnostiku bila je greška P0443 EVAP circuit(4) nakon brisanja greške lampica se ugasila.Primetio sam kad mi se ponovo upalila lampica s greskom na motoru da se to desava kad je motor zagrejan na radnu temperaturu ugasim auto i nakon par minuta ponovo upalim tad se pojavi ta grška. Gde se taj senzor nalazi na MAREI,da lije problem do njega ili ima neki uzrok to dešavanju.
  11. Imam Mareu 1.6 16V 2001 godište.Od kad imam to auto (oko 3 god) sipao sam SELENIJA GOLD a hteo bih ako je to moguće da pređem na SELENIJA 20K. Šta treba da uradim da bi bezbedno mogao da pređem na novu vrstu ulja (SELENIJA 20K). Hvala

Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...