Jump to content
FAS Goran

Kubanac

Members
  • Content Count

    20
  • Joined

Everything posted by Kubanac

  1. Ako nekom ne radi servo na puntu a sumnja da su releji neka mi se javi. Imam viška 2kom. Kupio sam napamet za novijeg punta mk2b kojeg sad vozim ali nisam bio upucen da su na novijim godistima izbacili releje sa motora. Inače prošli koji sam vozio bio je 2001god. Zamenio sam releje i sve je bilo ok posle toga a i dan danas ga vozi prijatelj. Mogu i da vam ja zamenim uz dogovor ako niste vični. Elektroničar sam po struci pa znam nešto o tome
  2. Jedva ali našao sam ih... TRW JGM602T Firma "Sigmatic" iz Futoga uvozi delove po porudžbini. Verovatno Mađarska ili Poljska. 12000 par i poštarina oko 800. Čeka se 3-4 dana. Ja nigde drugde nisam našao. Nadam se da sam pomogao nekome.
  3. Jel uzimao neko skoro prednje amortizere za Multiplu CNG a da nisu ovi kraci za benzinsku verziju? ovih japanparts 00563 i dalje nema a ni magneti marelli u prodajadelova.com
  4. Nazalost nema vise. Za bipower multiplu imaju samo zadnje amortizere a za sve prednje pise nedostupno tj nema na stanju
  5. @bratsaja Ja sam radio remont menjaca u Sapcu pa sam ujedno trazio da mi zameni taj zupcanik mada mi je covek rekao da je na mojoj multipli koja je 2008 vec fabricki ide "duza" brzina u odnosu na starije Multiple. Svejedno sam dobio oko 500 obrtaja manje na autoputu. Naravno gubi se snaga na uzbrdici ali ionako je motor slabasan za ovu karoseriju tako da je neminovno saltanje u 4u u pre ili kasnije. Za voznju po ravnici i autoputu odlicna stvar.
  6. Gde si ih nasaoo? pokusavam da ih nadjem negde u srbiti ali mi ne uspeva
  7. Pozdrav kolege Metandžije :-) Bliži mi se reatest metana na Multipli 2008. Koja je procedura i da li imate neku preporuku gde to pregrmeti što bezbolnije u Beogradu? Od papira imam homologaciju od Fiat Srbija sa upisanim serijskim brojevima boca i potvrdu agencije. Nadam se da je to sve što treba.
  8. Imam potpuno isti problem. Javlja se ne tako cesto ali isti su simptomi. Kada je vruc i okrenem pun levi i dodam gas ugasi se i izbaci gresku. U pitanju je Multipla 1.6 bipower 2008. Da li je neko resio ovo?
  9. Da napomenem da Goran Altina ima prvi slobodan termin 3 septembra a ja sam od 2 na moru tako da mi to nazalost ne odgovara ali bio je moj prvi izbor...
  10. Da li moze neko da mi preporuci mehanicara u Bg-u ili okolini koji ima iskustva sa budzenjen katalizatora i grane od 1.6 stila na 1.6 bipower multiplu? Koliko sam informisan postoji tu i problem sa nosacem katalizatora koji nije isti pa ako se dobro ne namesti javljaju se vibracije pri voznji.
  11. Da li neko ima neku preporuku gde da kupim i gde da mi zamene (ili sve na jednom mestu) hladnjak klime na puntu 2 1.2 8v? U jednom servisu mi traze 8000 za hladnjak i 8000 za ruke, sto mi se cini da je previse!? Hvala unapred
  12. Nije mi jos tacno jasno sta je potrebno iseci na sundjeru? Da li ivice iseci i prilagoditi konturi ili debljinu samog sundjera da lepse legne lim sa punta?
  13. Mislim da imam vise sansi ako nekako ufasujem ove limove sa punta, ovi sa alfe su previse razliciti. Probacu da smislim nesto.
  14. Voleo bih da mi nekako ostane deljiva klupa, imam malo dete pa je zgodno za put da ona jedna trecina ostane za nju i decije sediste a da se 2/3 spusti da bi bilo mesta za stvari.
  15. Da vidim sad, ali ja imam jos jednu nedoumicu. Moja zadnja klupa na puntu se deli gledajuci sa leva na desno 2 pa 1 a na alfinim 1 pa 2!? Kako sad to odraditi, taj lim sa puntove klupe nece odgovarati.
  16. Pozdrav svima, sedista na Puntu mk2 su mi bila bas neudobna, pogotovo sto je na vozacevom propao onaj jedan bubreg sa strane pa sam se krivio i bolela su me ledja posle duze voznje. Posto sam negde ovde procitao da pasu i sedista od Alfe 147 a bio sam ubedjen da su sigurno udobnija i kvalitetnija od Punto-vih pazario sam ceo komplet na auto otpadu. Danas sam uspeo da zamenim prednja, sto i nije neka nauka jer pasuju sraf na sraf. Ali ono sto je sada izazov je da se nekako nabudzi i zadnja klupa. Da li je neko ovo radio i ako nije problem da napise ovde svoja iskustva i koju slikicu? U pitanju je model sa 3 vrata. Hvala unapred!
  17. Juce sam posvetio ovom problemu skoro pola dana i resio sam ga! Prvo sam skinuo sedista na ona cetiri srafa na klizacima i izneo ih napolje, mozda moze i bez skidanja ali nije preporucljivo zbog podmazivaca koji sam kasnije koristio a koji bi uprljao pola automobila. -Skinuo plastike sa leve i desne strane sedista (sa jedne strane tri srafa sa druge dva srafa) -Navukao tapacirung naslona na gore kao carapu. Na skroz dodnjem delu sedista sa zadnje strane postoje dve plasticne lajsne koje "ulaze" jedna u drugu kao i dva kanapa koji zatezu tapacirung. - sa obe strane postoje dva "zuba" koji moraju da upadnu u leziste kada se sediste gurne u uspravni polozaj a podizu na gore kada povucemo rucicu. Iz nekog razloga oni se kod mene nisu vracali u to leziste pa sam dobro podmazao feder i ceo mehanizam, drndao gore dole 100puta i sada je ok
  18. Ja sam menjao te diodice na konzoli za podizace, zadnji grejac itd. Stavio sam plave. Ne preporucujem ljudima koji nemaju iskustva sa preciznim lemljenjem.
  19. Meni se na suvozacevom sedistu isto desava. Skinuo sam plastiku pored uticnice za pojas i konstatovao da je sajla pukla. Sada treba naci novu ili napraviti zamensku... Nego imam jos jedan problem koji nisam uspeo ovde da pronadjem! I na vozacevom i na suvozacevom sedistu nece da mi se "zakljuca" sediste kada ga vratim u uspravni polozaj. Nekako kada sednem i ledjima primenim silu on se zakljuca ali vrlo labavo, dovoljno je malo cimnuti i ono se opet obara. Cini mi se da ovde nije problem do ove sajle jer na vozacemom sedistu mi radi sistem za klizanje kada povucem rucicu a opet se ovo desava. Pomozite! Ovo nije samo nervirajuce vec i nebezbedno... Pozdrav

Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...