Jump to content
FAS Goran

fandjo

Members
  • Content Count

    440
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by fandjo

  1. Sto ne uzmu onolike dzipove od tajkuna,za teren i vojsku su odlicni a sinovi im i onako nece biti mobilisani.
  2. Za sve kojima je skinut katalizator a sija im check engine lampica zbog druge lambda sonde postoji jednostavno resenje.Ukucaj u google pretrazivac "mil eliminator" i sve ce biti jasno ko i malo nesto zna oko struje.Ja sam vec presao nekih 2000 km i check engine lampa se nije uopste palila.Nemorate da brisete gresku dijagnostikom,meni je trebalo dva puta da parkiram auto u garazu da bi mi izbrisalo gresku i ugasilo lampicu.Shema
  3. Ja bi rekao da se ostetila loza na safu i da treba da se menja i saf i matica, kad se stave ispravni i stegnu amortizer nebi trebao da ima lufta uopste.U Bgd-u imas automehanicarskih radnji kolko oces ,oteras lepo i da ti vidi sta da menjas da ne bacas pare bezveze.Zamena amortizera je oko 400-500 dinara a taj saf ce da ti zameni jeftinije.
  4. Oteraj kod majstora nek ti sredi to, valjda na drugom kraju ima maticu za saf.Jel nisi mogao uopste da pomeris saf il je vrteo na prazno?Cak i kad ima ulja spolja na amortizeru ne znaci da ne valja ja kad sam menjao jedan je bio ko nov a drugi uopste nije valjao a spolja su identicno izgledali. A kakvog lufta ima amortizer aksialnog ili radialnog? Ako je ovo drugo onda se razlokala ta gumena biksna ili vec kako je zovu.
  5. Nisam mogao da procitam do kraja , mislim koje uvlacenje biracima pred izbore a posle kad ih ovi glasaju i dobiju ima da ga zavlace samo tako!!!I da zavrcu usi al ako i treba j@bati majmune..
  6. Treba da ti bude motor na radnoj temperaturi stanes negde gde je bezbedno izbacis menjac iz brzine das gas preo 5000 obrtaja pusnis gas da se obrtaji spuste do ler gasa i onda opet jos dva puta.Meni je uspelo kad mi je treptala check engine lampica mada nisam siguran da moze bas svaku gresku da obrise.
  7. Procitao sam tvoje postove al ako ti je dao casnu pionirsku rec onda nemas brige
  8. Obrati paznju sad na ovo:"ali iako cenu diktira domaća proizvodnja, jer je najzastupljenija na tržištu, ne može se NIS okriviti za tu situaciju. Naime, rekonstrukcija pogona još nije završena a pri sadašnjoj tehnologiji, u kojoj se oko 30 odsto sirovine gubi, nije moguće formirati nižu cenu. Na to bi trebalo dodati i da država nije bila spremna da se odrekne prihoda od akciza, koje su takođe među najvišima u Evropi, i rezultat je da skupo plaćamo jedno od najlošijih goriva", kaže Nebojša Atanacković."
  9. Jeste ti odes kod njega da se zalis a on ti kaze "tako ti i treba ,jel sam ti reko da menjas i pumpu za vodu a ti neces!"
  10. Meni zbog loseg puta povremeno zeza i za temperaturu motora i za nivo goriva.
  11. A kako ukljucujes zadnju prskalicu?Meni se isto desilo da je spalo crevo sto ide u praskalicu.
  12. Mali je klirens zbog stabilnosti jer je visoko vozilo,da ne bi bilo prevrtanje u ostroj krivini kao kod Mercedesa A klase.
  13. Nisam mislio za freze i Varburge i ostale dvotaktne masine vec u vezi lopovluka na pumpama.Kad ti sipa u kantu ne moze da ti manje sipa.
  14. Ide a mozes i da proveris na castrolovom satu koje ti ulje preporucuju. preporuka Idi na podbor masla upises marku model i tip motora pa ce da ti izbaci preporuku. Nece da izbaci direktnu stranicu ne znam zbog cega a za Rusku verziju sajta ne treba registracija.
  15. Mislim da ima dosta usijanih glava medju vozacima da ne navodim samo primere.Mnogo je manji postotak "relativno savesnih vozaca", koliko puta sam seo i pokusao da vozim po propisu i ogranicenju da bi mene i jos po neke za pet minuta voznje iz takta izbacili pavijani za volanom. Sad sam video pavijana od 50 godina koji se prestroio pred raskrsnicom da skrece levo dao levi zmigavac i razgovarao sa zenom u drugim kolima koja je izasla iz raskrsnice iz suprotnog smera.Znaci njemu u susret i caskali su nekih 5 minuta na tom mestu da bi nakon toga taj matori babun produzio pravo.Za to vreme su drugi vozaci morali da predju u suprotnu traku da bi ih zaobisli,prakticno su i oni pravili prekrsaj.
  16. Jel dozvoljeno da se toci gorivo u kante?Sad sam prolazio pored pumpe i vidim kako jednom liku toci u metalni kanister a drugom u plasticnu kantu.Da nije opet neko poskupljenje goriva?
  17. I na Reno Meganu pucaju prednje opruge,tako je podeseno vesanje slabe opruge jaki amortizeri,da bi bilo udobnije i da nelupa po rupama.Progresivne opruge imaju prednosti i u drzanju pravca i stabilnosti po losem putu u odnosu na linearne.
  18. Uspeo sam da okacim na postimage al nece na forum preko insret image svejedno hvala za savet
  19. Vidis natpis Fiat na usisnoj grani?E pa iza F sa zadnje strane usisne grane prema vetrobranu.To je za model od 98 pa nadalje a za ranije je tu crevo koje vodi do Map-a koji stoji ispod vetrobrana na zadnjoj strani motornog prostora. Ne znam kako da skinem sliku sa service manuala na PDF-Viewer.
  20. Najbolje bi bilo povesti ovu zensku sa sobom pa da ona montira i skida lance po potrebi a i da greje kad je ladno.
  21. Nisam zagledao kako je kod Stila posto je isti motor pretpostavljam da je na istom mestu na usisnoj grani iza leptir-gasa.Konektor ima cetiri pina i u istom senzoru je i senzor temperature vazduha ,za to je cetvrti pin, ako se on pokvari ECU podesava smesu kao da je stalno 11 stepeni celzijusa temperatura usisanog vazduha.Gustina odnosno kolicina vazduha zavisi od temperature hladniji je gusci.Map meri vakum podpritisak u usisnoj grani i u leru je najveci, prema izmerenim vrednostima ECU odredjuje opterecenje motora i prema tome podesava kolicinu goriva i pretpaljenje. Ovako izgleda Map senzor i pricvrscen je sa dva zvezdasta safa na usisnu granu.Ima bas za Stila pri dnu.

Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...