Jump to content
FAS Goran

doctorr67

Members
  • Content Count

    10
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by doctorr67

  1. ima delova za Fiat vozila u Kumodražu, ulica "Kružna" na kraju te ulice Zoran se zove koji prodaje delove . Radno vreme od ponedeljka do petka je dostupan na tel: 063352080. Nisam video na temi da ga je iko pomenuo pa eto možda nekom to bude značilo..
  2. Kupio sam za dete Zastavu 10 (Punto 2) 2007 god. 1,2 Benzinac. Da li neko zna ima li to vozilo instalaciju postavljenu (zice u vratima) za centralno zaključavanje, pošto vozilo u fabričkoj izvedbi nema. Hteo bi da ugradim pa se interesujem šta me čeka na tom poduhvatu?...hvala
  3. Fiat je od "pamtiveka" poznad po dobrim motorima pre svega po benzinskim a kasnije i sa dizel motorima.Prvi su uveli bregastu u glavi, zatim podizače sa pločicama , i hidro podizače ventila(u glavi).Modelom 1.9 d bez T.Komresora napravili su veliki iskorak u evoluciji dizel motora.Jedini problem koji se javljao na tim motorima je Lucas elektronika i Lukas pumpa koji su se kvarili.Modelom 1.9 JTD sa Bosch systemom su dobili najveće ocene što se tiče pouzdanošću i izdržljivošću, i ostalim karakteristikama.Dalji napredak sa modifikovanim 1.9 mj sa 8 i 16 ventila kao i 1.3 mj drže primat u kvalitetu, snazi i pouzdanošću, tako da ih druge renomirane firme vozila uzimaju za kooperante.
  4. Laguna je lepa, udobna dok je nova....sve dok počnu problemi i tu je kraj dilemi.Fiat nova Croma je "baba roga" u odnosu na Lagunu.Ima neprikosnoven motor koji niko još nije sahranio za 400 000 km.Elektronika je Bosch što se pokazalo pouzdano, trapovi vešanje kao i menjač su od GM OPEL što je za naše puteve mnogo izdržljivije.Cena delova za tekuće održavanje je povoljnija u odnosu na Lagunu, ali što se tiče limarije kao i polovnih delova po otpadima u prednosti je Reno Laguna gde je veći izbor.
  5. Nisam probao još, ali ovo sam nasao na youtube....samo nisam siguran da to mogu odraditi sa običnim obd2 kablom(dobijenim uz uređaj)....
  6. Da, Diesel Particle Filter(DPF), koji se vremenom napuni čađi i potrebno ga je očistiti...tj, postavkom softverski u mod čišćenja.Da li je to moguće sa ELM 327 i šta je za to potrebno?
  7. Da li neko zna kako sa ELM 327 mogu odraditi čišćenje(recirkulaciju DPF filtera)na Fiat Nova Croma 1.8 8 ventila...da li je u pitanju samo drugi kabl i koji program to podržava?
  8. zašto bi uopšte razmišljao o Cromi sa automatskim menjačem...kad ima veći izbor Fiat Croma sa manuelnim koji su savršeni?
  9. Da li neko zna ko može da napravi ključ za novu Cromu?

Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...