Jump to content
FAS Goran

Alekre

Members
  • Content Count

    6
  • Joined

  • Last visited

About Alekre

  • Rank
    Il Nuovo

Profile Information

  • Location
    Smederevo

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

  1. Kako vam se čini ova Y? Proširio sam potragu pored Pande. Deluje mi da je o.k primerak. Što se samog modela tiče, mislim jedini mali auto u toj klasi a da ti je lepo kad sedneš u ovakav enterijer. Jedno sedište je tapacirano, sivi deo. Bilo je podrljano pa je čovek pokušao da sanira. Ovako, ne vidim ništa loše sad posebno a da ne može da se pripiše godinama. https://www.polovniautomobili.com/auto-oglasi/17358026/lancia-ypsilon-12-8v-momo-design?ref=search-normal&position_ref=14
  2. Zdravo svima, neke nove okolnosti su donele potrebu za autom. Dugo smo izbegavali kupovinu zbog troškova. U poslednje vreme mesečno potrošimo oko 3000 dinara na taksi. Kad je lepo vreme koristimo motocikl, svakodnevno, a veliki motocikl nije baš jeftin. Tako da, motocikl planiram da ostavim samo za rekreativnu vožnju a auto za svaki dan. Obrni okreni, gledao sam svašta po oglasima. Primarni su minimalni troškovi eksploatacije. Corsa C, Yaris, Clio.... Na kraju, uvek se vratim Pandi. Zašto? Mislim da je zaista jedinstven autić. Ima karakter, smatram ga za možda najkvalitetnijim FIAT tog perioda. Prostorno je fenomenalno rešena sa tom formom mini vena. Pozicija ručice menjača mi je vrhunska. Motorizacija je odlična i sa svojih 850kg osigurava da će svi sklopovi trajati dugo. Ja imam neko merilo, što teži auto, to skuplji za eksploataciju. Ne verujem da ću godišnje prelaziti više od 7000 km. Većinom lokalno. Mislim da je tu 1.2 8V idealna raga. Jeftini delovi, sam mogu većinu toga da odradim. Razmatrao sam i 1.3 dizel ali ne vidim neku opravdanost. Pogotovo što su to već motori sa po 200 000 verovatno. Svaki km je gratis tu. Očekujem da 1.2 8V neće potrošiti više od 6 litara po gradu. Mali 1.1 sam izbacio iz razmatranja. Mislim da je preslab. Malo zeznuto može biti moja visina od 190cm i 110kg. Na sajmu sam se zaglavio pozadi u novoj Pandi. Obrukah se. Doduše, uglavnom ću je voziti ja i supruga. Zadnja klupa baš ako nekoga povezemo usput. Eventualno prinova ako bude, imaće i za nju mesta, nadam se, bar dok je malecko. Inače, mi smo putovanjem na motociklu naučili da se pakujemo vrlo lagano sa minimum stvari pa ćemo se snaći i sa Pandom. Doduše planiram da stavim neki manji krovni kofer po potrebi. Nekih uslova posebnih nemam što se tiče opreme, bitno je da ima klimu, ABS. Lepo bi bilo ESP ali ajd... Planiram da izdvojim max 2500 mada bih radije ostao na nekih 2000. Pande drže cenu u odnosu na ostale automobile u toj klasi. Da li su te cene realne ili ne, pojma nemam da li se prodaju po toj ceni. Trenutno su mi ove dve favoriti. Pišite šta, kako, predlažite, pa da vidim šta ću dalje. https://www.polovniautomobili.com/auto-oglasi/17418182/fiat-panda-12-n-ovooo?ref=search-normal&position_ref=5 https://www.polovniautomobili.com/auto-oglasi/17375536/fiat-panda-12?ref=search-normal&position_ref=19
  3. Zdravo, došao sam po nekoliko saveta: Planiram kupovinu auta. Treba mi nešto što jeftinije i štedljivije za gradsku upotrebu. Veliki sam fan japanskih stvarčica no, kada se racionalno gleda uloženo/dobijeno "Fiat Punto" se nameće vrlo konkurentno. Po oglasima deluje mi da se već za 1500 eur može nabaviti solidan 1.2 8V, mada mislim da je 1.3mJET bolji izbor iako je 1000 eur skuplji, da li opravdava razliku? Voleo bih da pročitam neku plus i minus pri ovom izboru. Ima li nešto specifično za gledati tokom kupovine? Uobičajne stvari mogu da prepoznam i zaključim stanje vozila po tasterima, enterijeru, stanju šravova, šelni, creva... Dosta tih sitnica koje govore o načinu održavanja i pedantnosti prethodnog vlasnika. Jedini zajeb jer auto nisam vozio od položenog vozačkog pre 8 godina, no sa druge isto toliko aktivno vozim motocikl pa mi ništa nije strano sem karoserije.
  4. Posle izvesnog vremena nadjoh jos jednu Dedru koju vredi pogledati. Sutra idem da je vidim uzivo. Radi se o 1.8 agregatu, negde sam procitao da je isti problematican? Procitah da je osetljiv, ocemu se zapravo radi?
  5. Pozdrav ekipi! Doslo je vreme da zamenimo nasu voljenu Ladu koju cuvamo vec 3 decenije sa 400,000 na satu i jedan od uzih izbora je Dedra pored BMW E30 i Peugeota 405. Mozda bi i mogli da napravimo usporedbu ta tri modela, ali Lancia je oduvek imala poseban smek koji se meni licno dopada. Pre svega, u obzir dolazi iskljucivo karavan jer bi imala porodicnu svrhu. Do sada nisamo nasli zanimljiv primerak. Puno bi mi znacilo ako bi u kratkom napisali na sta da obratim paznju kod Dedre i da ako ima, preporucite neki karavan iz kluba zbog istorije, izmedju ostalog taj auto bi naravno i dalje bio u dobrom vlasnistvu. Konkretno ova nam je interesantna: http://polovniautomobili.com/oglas1420598/lancia_dedra_16mpi/ Enterijer bih oribao i doveo u red, najvise mi bode oko to krilo koje je lose uradjeno. Cenio bih vase misljenje i preporuku.

Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...