Jump to content
FAS Goran

trciskoci

Members
  • Content Count

    12
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by trciskoci

  1. Ne znam, kolike su garancije na te sklopove, da li neko zna?
  2. Izrazeno je kada se mili u koloni. Fazon je da kada stisnem kvacilo dok se motor jos zalece,onda se to desi. Znaci recimo 1500 rpm. Ima se osecaj kao da ce se kvacilo raspasti. Ako se kvacilo razdvaja,nema mi logike da se tako ponasa. Ako niko drugi nije zapazio ovo,znaci da moram da insistiram da se resi.
  3. Pozdrav svima! Imam pitanje za druge vlasnike Fiat Tipa 1.4b HB, posto sam i ja vlasnik jednog. Uzet nov na sajmu 2019 Street model. Da li se i vama javlja da kada krecete u prvoj i naglo pritisnete kvacilo, ceo auto se zatrese? Bio sam kod ovlascenog i NARAVNO kazu to je tako ovog ovog modela.
  4. Pogledao sam,nije to bas ono sto sam mislio, to sam vec odavno pregledao :-) Haynes je odradio extra uputstvo,ali je vezano za mehaniku
  5. A da li poatoji neki program ili uputstvo ili neki prirucnik sa opsezima parametara i sa nekim kratkim opisom uzroka greske u slucaju odstupanja. Ne mogu takvo nesto da iskopam,a nerealno mi deluje da se napravi masina,makar to bio i auto,a da ne postoji neko tehnicko uputstvo za servisere. Mada mozda ja mnogo trazim... :-)
  6. kako da proverim sonde,ako dijagnostika ne pokazuje nikakve greske? :-/ Jedno vreme,pre oko godinu dana mi je izbacivao gresku "misfire" i za jednu od Ls, ja kupio novu lambdu i pre nego sto sam hteo da je promenim ja proverim,kad ono nikakva greska. vise puta proveravao u toku te godine i nista od greske.Desavalo mi se i da na autoputu kada predjem 140 km/h upali check engine i kada ga spustim malo ugasilo se. ali da podsetim u zadnje vreme mi se to ne desava
  7. A jel to curenje opasno za motor,u smislu da li moze nesto da se osteti? Kako mogu da proverim koja je u pitanju i da li moze da se sredi ili treba uzeti drugu u slucaju da curi? Isto tako vezano za uzubljenje,zar ne bi iskrivio ventile da je to slucaj? Samo pitam,nemam bas iskustva...
  8. :-) Svaka cast! Upravo se o tome radi! Uzgre da kazem da sam proveravao kompresiju i odlicna je,a ne mogu da provalim sta je fora. Inace ni majstori koje sam angazovao nisu bas bili reciti vezano za ovo.
  9. Postovanje drugari! Ne mogu nigde da nadjem opseg parametara (kada je sve u redu sa motorom) kada motor radi. Nakacio sam dijagnostiku i pregledao sve i napravio screen shot-ove i ima par parametara koji odudaraju. Konkretno "Knock sensor signal Cyl." i "Lambda 1 status (pre cat)i (after cat)", ali i ostali parametri me zanimaju. Ako je neko raspolozen da baci pogled i da kaze da li su ovi parametri OK. Zadnja slika je uz dodavanje gasa na 2000 rpm. Knock sensor signal Cyl. parametri su dosta razliciti
  10. U sustini potrosnja mi je dosta velika, na display-u mi stoji 10.2 km/l. pre koji dan sam uradio servis u smislu kaisevi i filteri, pa kontam da ga resetujem posto mi je filter vazduha bio prilicno prljav, a verujem da i zbog toga zna da bude povecana potrosnja. Zanima me da li su to sigurni znaci crkavanja sonde, ili to moze (i kako) da se proveri? Cini mi se da sam u nekom postu procitao da moze da se izmeri otpor ili napon ili sta vec... Jel to moze na dijagnostici sa sigurnoscu da se ispita ? Hvala vam na dosadasnjim odgovorima.
  11. Postovanje svim clanovima foruma! Ja sam novi clan i ovo mi je prvo obracanje. Do sada sam samo citao postove i nisam naisao (bar za sada) na ovakav problem. Kada je motor hladan, na auspuhu se oseti miris goriva,a kada se ugreje taj miris nestaje. Da li lambda sonda moze da prouzrokuje takav problem, ili to moze da bude do svecica i kablova ? Inace, cini mi se kao da nekad malo slabije vuce kad je motor zagrejan,a bolje kad je hladan Nov sam sa ovim stvarima, pa bih molio za pomoc. Hvala!

Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...