Jump to content
FAS Goran

Boki87

Members
  • Content Count

    108
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Boki87

  1. Kukulkan druže, imaš temu o potrošnji ulja kod fiat stila 1.6. Imao sam isti auto sa plinom i trošio mi je pola litre na 2 hiljade km normalne vožnje. Tolika potrošnja po meni nije normalna. Majstor je predlagao da skidamo glavu i da menjam karike, ceh oko 500 evra. Za 500 evra sam mogao da kupim oko 30 litara ulja i da dosipam u narednih 120 000 km. Na kraju sam i prodao auto. Low oil pressure ti se javlja jer se zaglavi ventil u filteru ulja. Zameni filter i rešićeš problem.
  2. Odličan auto, lep izbor. Bez ljutnje, zar nije bilo jednostavnije ofarbati krov u belo za 50 evra kad si se već opredelio za prepravke na novom automobilu nego lepiti foliju?
  3. Tehnički pregledi do sada nisu dobili nikakav dopis iz ministarstva da nije potreban reatest tj ates kome je prošlo 5 godina od ugradnje, tako da ništa još od registracije.
  4. Ja sam se resio stila plinasa, sad mi je ostao jugo na plin, i njega cu se resiti pa cu preci na dizel. Da se vozim kao čovek, jeste malo skuplje ali zato turbina kad se uključi lepi za sedište.
  5. Inače sad sam zvao tehnički pregled. Ne mogu još da registruju dok ne dobiju zvanični dopis iz ministarstva. Tako da je još za džabe novinska buka kad mi je auto ne registrovan. Ko ima uradjen atest ili reatest po novom može da registruje. Ispada da treba da se strpimo još par dana, a dotle bežati od policije kao djavo od krsta.
  6. Kod nas treba samo kuka i motika da prorade pa da te klošare po grbači isprebijaju. Ja sam već puko 6 000 dinara za promene na sistemu (nešto je trebalo da se popravi, ali ne u tolikoj meri i po tolikoj ceni), ali mi ostaje ušteda za reatest od 6000 dinara.
  7. Aktuelno, cena 45 evrica.
  8. Ja sam imao stila sa plinom i rekao sam nikad više, samo jtd dolazi u obzir. Kod plina moras ici na servis, ja sam isao na svakih 8 000 km da ti zamene filter koji vredi 100 dinara a naplate ti 2000 din. Zimi moraš da sipaš benzin jer voziš oko 5-7 km na benzin dok ne prebaci na plin, na kratkim relacijama i ne stigne da prebaci. Benzinske dizne se lako prljaju, auto uglavnom počne ulje da guta kao besan. Kod nas nemaš stručnjake za ugradnju plina, svi su priučeni majstori. Leti je nešto jeftinija vožnja, zimi je približno jednaka dizelu jer je plin skuplji zimi. I sam osećaj kako jtd navlači, ne može da se poredi sa benzincem.
  9. 50 evrića, ove rasparene poklanjam uz bf goodrich.
  10. I dalje aktuelno. Cena za sve 4 gume 50 evra.
  11. Prodajem 2 gume bf goodrich 185 60 R14, bukvalno kao nove, prešle oko 3000 km, cena 60 evra, i dve gume iste dimenzije, s tim što je jedna Matador a druga Firestone, imaju istu šaru, dubina šare 5,5 mm, upario sam ih pred kraj prošle sezone jer sam jednu Matador isekao. Cena za rasparene je 10 evra. Kontakt 063 8401 812
  12. Haha, carski stilo, a sedišta kao da su svinje u njemu sedele
  13. Jutros sam imao situaciju opasnu po život izazvanu ludačkom vožnjom jednog napaljenog idiota što vozi BMW trojku. Naime, prilikom sužavanja puta pre kružnog toka na Limanu 4, gde su inače radovi ovih dana u toku, lik se zeleteo i uleteo u makazice, ako mogu tako da kažem izmedju mene i radnika putarske firme. Ja ga nisam video u retrovizoru da mi se približava jer realno nije bila vise dovoljna širina za dva vozila, ali ga je radnik uočio i videvši opasnost po svoj život skočio u nazad a meni se auto zaljuljao od tolike brzine. Malo sam se i uplasio, jer su milimetri bili u pitanju i sada se čudim kako je uspeo da me ne udari. Kasnije sam ga pratio jos par semafora i zapamtio sam registarske tablice. E sad, kakvo je resenje u datoj situaciji? Da li na primer radnik, tj. njegova firma i ja imamo pravo da pokrenemo tužbu protiv njega za ugrožavanje života i bezbednosti saobraćaja? Šta kaže teorija a šta praksa?
  14. Voleo bih da neko objasni od majstora, kako su i klapna i ECU riknuli u istom trenutku?
  15. Obavezno trazi da ti stari ECU vrate. Potrazi crnogsaleta u Novom Sadu, on ce ga sigurno popraviti. Meni bivsi gazda ostavio svoj pokvareni ECU u autu, ja ga popravio i prodao.
  16. Meni isto na stilu kad se auto ugasi na plinu slucajno, ili kad padnu obrtaji, vergla sigurno dugo kao i tebi, kao da nema zivota u njemu. A kad se ugasi na benzinu upali na zub.
  17. Ja imam isti problem na stilu, i pametni majstori nemaju resenje za taj problem. Meni je tako od ugradnje i vec 23 000 km.
  18. Kod nas je u NS masinska obrada glave oko 100 evra tako da mi je to nesto malo.
  19. Meni se problem gašenja na plinu javlja samo u toku zimskih meseci i dok je auto uglavnom hladan, mada nekad zna i kad je dostigao radnu temperaturu. Letos mi se nije uopšte gasio. Kvazi majstori koji su ugradili plin kazu zato sto je auto hladan mada im ne verujem. To je samo izgovor da ne znaju da podese rad kompa kako treba.
  20. s.dragane67 koliko te je tacno kostao ceo zahvat? One cene sto si napisao je otprilike 150 evra?
  21. Juce je bio dobar, i jutros, da ga ne ureknem, pupupu Morace se nesto preduzeti po tom pitanju, samo jos odabrati pravog majstora, da sredi taj problem za sto manje evrica, i da ne menja i ono sto ne treba.

Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...