Jump to content
FAS Goran

gazija

Members
  • Content Count

    131
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by gazija

  1. Zar ova priča još uvijek kod nekih pije vode. Prije 7 godina kad sam ugradio plin u audi 100, pojedini su tada i narednih par godina komentarisali kako će plin poskupjeti (al na njihovo iznenađenje nije poskupio).
  2. Ma u startu treba malo laganiji stav zaauzet. Kao prvo ne kupuješ atomsku bombu pa da sad treba plaćat nekakve majstore da auto pregledaju (a najčešće to i ti znaš)...čuješ zvuk motora, osjetiš vuču, osjetiš mjenjač, volan, provjeriš radil klima...i tu se priča završava.
  3. Imo sam 1.2, sve je to super, malo troši, pouzdano, ne kvari se...al iznervira čovjeka to što u uzbrdici izgubi snagu, što ne smiješ preteć ni ondje gdje sav normalan svijet pretiče. Moj glas ide za jači motor.
  4. Te priče o gubljenju kompresije i potrošnji ulja zbog vožnje auta na plin su obične lovačke i često nadrimajstorske priče koje izgleda još uvijek nalaze na plodno tlo kod ljudi....nažalost.
  5. Možda tipka za aktiviranje klime (on-upaljena, off-ugašena)
  6. Imao sam na puntu abs, i smatram da abs nije bitna stavka....prioritet je klima, servo.
  7. Ti ćeš drug na kraju kupit jednog dobrog krša, jer ćeš se izmučit, i financijski i svakako, od tog silnog traženja dlake u jajetu.
  8. Pa ljudi moji, za 600 eura se kupi stranac punto sa tim motorom...prebaciš motor u svoj, i opet ti ostanu svi ostali dijelovi za eventualne zamjene. Kakvih crnih 600 eura za servis motora 1.2 8v?
  9. Baš interesantno kako je uspio toliku kilometražu napravit (350 000!!!)...jer ipak nije to neko trkaće auto niti kakva limuzina da se u njoj prevaljuje svakodnevno velika kilometraža. Al ako su male pare u pitanju a ostali potrošači ferceraju kako valja (klima, servo itd...) onda svakako da je isplativo kupiti to malo čudo.
  10. beli_punto, mogu kazat da je merc bio u jako dobrom stanju, i ja nisam puno ni uložio u njega...al sam saznao koliko je kvarljiv i kolko su mu skupi dijelovi, te kolko je nezgodan za popravke (ništa nije jednostavno zamjeniti). Tako da sam na vrijeme odlučio povući ručnu i kazat NE mercedesu.
  11. Ovo je tema vrh vrhova. Mogla bi poslužiti kao mali priručnik pri kupovini polovnog auta. Vozio punta II 2 godine, nijednog kvara nisam imao, samo redovna zamjena ulja, čak mu ni veliki servis nisam radio. Lik mi prije 6 mjeseci ponudio mercedes a klasu 140 u zamjenu za punta (1 za 1), i naravno svjestan sam da puntu nisam nikad radio veliki servis a vrijeme je bilo tome, takođe svjestan težine imena mercedes - uđem u tu avanturu. Evo nakon 6 mjeseci mogu reći: napokon sam izvuko živu glavu tj kutariso (rješio) sam se mercedesa. Prije ulaska u samu zamjenu auta pitao sam pojedine vlasnike a klasa (koji su to bolesnici!!!) o održavanju auta, rekoše: ma jednostavno auto, jeftiniji od golfa 4, ma to je mercedes, ma to se ne kvari..... No da skratim: već dvije-tri sedmice od zamjene počele su glavobolje; merc stade u po grada, ustanovljeno je da su otišli nekakvi klizači gdje se nalazi alternator, kompresor klime i još neki vrag (ne sjećam se sad). Da stvar bude veselija ti se dijelovi naruče i čeka se dan-dva dok dođu...tako da me ta stavka koštala 120e i dva dana bez auta. Nakon toga smatrao sam da je lijepo da zamijenim filter goriva (ono iz predostrožnosti); u jednoj radnji pitam pošto rekoše mi: 30 eura; u drugoj pitam, rekoše: 32 eura...tako da sam odustao od zamjene. U međuvremenu počinjem saznavat pravu istinu o održavanju mercedesa ali i specifičnostima same a klase kao npr. sve što je kod drugih auta rutinski zahvat kod mercedesa je prava igranka tako da se zbog nekih sitnih popravki ni manje ni više motor vadi van....molim!!!??? Motor van, da da. Alnaser treba popravit - motor van itd..... To vrijeme dok sam dolazio do prave istine o održavanju merca spuca me još jedan kvar: bombina....opet ista procedura, treba naručit, treba čekat....ili ima polovna koja isto tako papreno košta...tako da me taj zahvat sa polovnom bombinom koštao 80e. Ništa specijalno puno nisam mjenjao al sam saznao šta sve može stradati kod ovog mercedesa i kako je to kao "normalno" tipa: letva volana 300-400e i to ako si sretnik pa je nađeš jer eto to im je mana. Ili: pumpa goriva koja košta isto 300-400 eura, al ako je nađeš i to opet za kolko dana ili mjeseci. Saznao sam i koilko ga mrze/vole majstori, mrze ga jer nema mjesta pod haubom pa je tijesan za popravke, a vole ga jer realno na njemu nema ništa jednostavno i lahko za popravit pa tako rade puuunooo dulje i onda s pravom mogu više i naplatitii. Nakon svega toga odličio sam se rješit merca dok me nije spucao jedan pravi kvar, imao sam raznih ponuda pa sam zamjenio merca za astru g 1.6, 16v, karavan sa full opremom: board komp, klima, elektr. pod. stakala, elektro retrovizori, airbag, zeder zaštita itd.....Zasad mi super sve funkcioniše (već mjesec dana), i nadam se da će me služit kao punto kojem skidam kapu Moj komentar o onom modelu mercedesa je: "Nedaj Bože nikome!" I da...: na mercedesu uopće i na bmw nema ništa jeftino i jednostavno!
  12. Izvinjavam se za kilometražu....bio sam ubijeđen da sam pročitao 180 hiljada....hhhhhhhhhhhhh pardon.
  13. Pa šta će ti auto bez klime, a 2010. godište? A ona kilometraža nije ni mala za to godište.
  14. Kakva ugradnja! Budi sretnam čovjek ako ti je mehanički (tvornički) servo. A ako je skinut servo motor to je već drugi padež, tada je već BAŠ teško vladat volanom, i traži servo motor pa stavi. A kad si kupovo kako nisi skonto jel servo il nije, valjda je to jedna od prvih stvari koje se gledaju na autu.
  15. Dosad peto auto i sve benzinci....i ne pomišljam prelazit na dizel...nemam neki poseban razlog.
  16. Pa normalno je da nije njegova kilometraža (kao i gotovo svakog punta ovdje) al koga je to briga, bitno je stanje vozila. Što se mene tiče: u budućnosti ne bih bježao opet od punta, al ako bih uzimao nešto baš mlađe rađe bih se umjesto punta odlučio na grande punto pa neka je i koju godinu stariji (ipak mu je dizajn za 10).
  17. Ovo je za nepovjerovat kolko se na ovim puntima (za koje pitate i postavljate linkove) BEZOBRAZNO PUNO vraćaju kilometraže....pa zar neko može povjerovat da auto 2002-03. godište može imati tek 70 il 100 hiljada km...smiješno!
  18. Potrošnja je super, otvorena cesta 5 do 5 i po litara, a gradska ide 6, 7, 8...zavisi kolko vozaš po gradu i po kakvoj gužvi. Sa uključenom klimom sigurno da nešto više troši, al to se vjeruj i ne osjeti. Nisam imao nikakvih kvarova, al kako sam skužio mana ovog punta sa 1.2 motorom je ecu kojhi zna zezat, i mana svih modela punta je elektro servo. Ovaj 1.2 je najjednostavniji i najjeftiniji za održavat - kako sm skužio na ovom forumu.
  19. 1.2 8v sam imao 2 godine. Po ravnom on sasvim lijepo i solidno ide i sa uključenom klimom (gotovo se i ne osjeti). Al se uz brdo itekako osjeti, negdje da bi uzišao moraš isključit klimu. No, ni slučajno ne kupuj bez klime.
  20. Evo, nakon punta kupio sam mercedes a klasu sa 1.4 motorom, i osjeti se tih dodatnih 20 konjskih snaga itekako...a unutra je prostraniji i od golfa 4. Zasad mi izgleda jako fin auto.
  21. I budi sretan što nemaš električni servo, bolje i taj tvornički mehanički...
  22. Volio bih ne zatvarati temu...možda može promjena u naslovu: (punto mk2 - mercedes a 140).... Ako može ostati tema predstavio bih i mercedesa pa vjerovatno ima onih koji se razumiju i u ta vozila kako bismo sebi olakšali održavanje vozila.
  23. Nakon gotovo dvije godine punto me slušao i služio samo tako....ma gotovo da nije imao kvara (jedan podizač stakla bio stao, majstor malo očistio i radi; piksnu na alnaseru zamjenio, malo ručnu dotego i to je to). Iako su kod nas u BiH općenito fiati na lošem glasu mogu samo dati sve pohvale puntu, i ako neko hoće mali gradski autić a ne treba mu ništa prostrano- kud će mu šta bolje od punta. No, juče sam zamjenio punta za mercedesa A klasu 140, 60kw, 2000. godište, full operma. Zasad mi lijepo izgleda, naravno doosta prostraniji od punta i nešto malo jači, posebno se odnosi na uzbrdicu i vožnju sa upaljenom klimom. Naravno, da me posluži dvije godine kao punto - bio bih presretan.
  24. Okani se ćorava posla. Ako ti je tvornički mehanički budi sretan....i ja bih volio da mi je tvornički mehanički da ne strahujem kad će ovo električno čudo od serva riknut, a kad crkne onda je tek belaj.

Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...