Jump to content
FAS Goran

Tibor M

Members
  • Content Count

    16
  • Joined

  • Last visited

  1. Zeleo bih da montiram svetlo u gepek Punta mk.2. Posto nemam iskustva u tome molio bih nekog strucnog da mi objasni kako se to radi.
  2. Ja imam PUNTO mk2 8v i takodje imam problem sa sajlom. Molio bih forumase da postave koju fotografiju da vidim gde treba da se podmaze (nasprica) i osmirgla (ocisti) sajla. NE bi bilo lose da neko objasni kako se skida sajla (sajle) da bih video da li ih treba menjati ili samo pdmazati.
  3. Auto mi na leru sam turira, tj sam pojacava i oduzima gas u ritmu. U cemu je problem? Imam Punta mk 2 , 1,2 8v 2001 god.
  4. Gde mogu da procitam taj post o otvaranju i ciscenju step motora ? Ja imam Punto 1,2 8 v 2001 godiste.
  5. Imao sam problem sa ECU, i normalno, sve ostale simptome vezane za ECU kao kod vecine vozaca koji imaju isti problem. Prvo sam promenuo svecice, pa zatim kablove, pa bobine pa je na kraju majstor konstatovao daje riknuo kompjuter i dao mi broj od tipa iz Backog Petrovca koji to popravlja .Da ne duzim, otisao sam u Petrovac i tip mi je rekao da mi ga moze zameniti (polovnim) za 10 000 ili moj popraviti za 5000. Ja sam se odlucio za popravku i on je predamnom rasturo moj ECU preletovao ga i vratio u kola. Nije dao nikakvu gara ciju ali auto radi bez greske skoro nepune dve godine (od januara prosle godine).
  6. Ovde svi pisu o ciscenju leptira (klapne) gasa a sta je sa step motorom ? Da li ga je neko pokusao otvoriti i ocistiti ? Da li se uopste moze otvoriti i ocistiti ? Ja sam vec jednom menjao klapnu motora ,istina kupio sam polovnu ,ali i ona riknjava, pocinje da trokira a meni se ne daju pare ponovo. Nove su skupe a polovne ne traju dugo .
  7. Posle zamene dihtunga nije, glava je stezana jedino prilikom montiranja a tada su i prestelovani ventili. Zvuk se nije cuo pre zamene dihtunga tj pre ravnanja glave, ali se cuo odmah posle. Auto na ovoj zimi pali kao matak i vuce OK ali me iritirataj zvuk koji ( kako je vec neko napisao) podseca na zvuk pera kod ruleta.
  8. Pre oko dva meseca menjao sam dihtung glave motora i ravnao glavu (tj majstor je to radio) i od tada se cuje neko lupanje-kloparanje kada je motor hladan i na malom gasu. Kada se motor zagreje i dodaje gas u voznji zvuk se ne cuje. Sta je u pitanju ? Da li je jos neko imao ovakav problem ?
  9. Imam Punto mk2 1'2 8v .U poslednje vreme mi se cudno ponasa, kada je vruc na leru varira gas. Sam se pojaca a zatim smanji ,kao da ga neko turira. Majstor mi je rekao da je najverovatnije u pitanju step motor i da ga treba ocistiti . Na ovom satu sam nasao kako se cisti dozer klapna ali nisam nigde nasao kako se cisti step motor. Da li se moze ocistiti ili je potrebna zamena ?
  10. Imam problem sa Puntom 1.2 2001g 8v.Motor mi trza na malom gasu i ponekad se i ugasi.Terao sam ga u servis i tamo su mi rekli da je neispravna klapna motora.Zamenuli su mi klapnu (cak tri puta)ali rezultata nije bilo,pa su na kraju konstatovali da je greska u ECU racunaru. Danas sam isao u servis gde rade elektroniku i tamo su posle dijagnostike zakljucili daje sa racunarom i ostalom elektronikom sve u redu i da je uzrok trzanja najverovatnije u pogresnom uzubljenju (menjao sam zaptivac na glavi motora, karike i letece lezajeve). Pre toga sam menjao svecice, kablove i bobine. Voleo bih da cujem misljenje srucnjaka jer me ovo naprosto izludjuje (o troskovima i da ne pricam).
  11. Na mom Puntu 2 1.2 8v 2001g sam promenuo klapnu motora (tj lepir i step motor zajedno)ali mi motor i dalje trza na malom gasu, i zuta lampica (sa znakom motora) mi i dalje trepce. Da li treba tu klapnu na neki nacin treba reprogramirati tj kompjuterski ucitati novi program?
  12. Pritiskao sam po tvojim uputstvima ali bezuspesno.Prvo se pojavi ukupna kilometraza i sitnim slovima pise "total" a zatim na sledeci pritisak pojavi se broj predjenih kilometara od poslednjeg reseta (na primer 45,5} i sitnim slovima "trip" i "km" i tako u nedogled.da lije greska u board kompjuteru ili ga uopste nema?
  13. Imam Punto mk.2 1.2 2001 i ne umem da programiram board kompjuter da mi pokazuje prosecnu potrosnju goriva .Kako god da pokusavam uspe mi samo da ponistim ukupnu predjenu kilometrazu.da libi mi neko objasnio kako se to radi tj kojim redosledom treba pritiskati dugmice sadesne strane volana ?
  14. Imam Punto 1.2 8v 2001g i nikako ne mogu da ocitam potrosnju na board comp.( ili mozda moj Punto nema board comp)?

Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...