Jump to content
FAS Goran

nidza

Members
  • Content Count

    3600
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    4

Posts posted by nidza


  1. 21 hours ago, sokratbg said:

    Mali podsetnik za vlasnike "all season" guma, skinite i vratite tokckove kad budete dokoni odnosno samo jedan ako ide lepo. Stavio sam nove gume u oktobru 2021 danas otisao da zamenim plocice u majstor se ozbiljno namucio da skine tockove(fosna i macola).Zamolih ga da skine i zadnje lepo je ocistio i sad ide lako ali da sam morao da skinem na putu mislim da bi poludeo.

     

    Namaži vazelinom (džabalesku, 100+din u apoteci) ili bakarnom masti (skuplja) varijanta delove koji se dodiruju. Ja sam taj problem imao sa adapterima, a vazelin ih rešava. Odbija vodu, pa ona ni ne ulazi između. 

     

     


  2. Kazna je zaslužena, a Rusell se sad ove sezone pokazuje u pravom svetlu. Ne možeš ti da zatvaraš nekog ko je pored tebe već, nema tu sad nekog gledanja da li je centimetar napred nazad. Ako se uvukao gotovo je, ta putanja je zauzeta i svako ulaženje u nju je sudar. Zato kazna, zatvaranje može biti ili na vreme ili nikako. 
     

    Quote

    "The incident with Max was totally my fault. I didn't see him, he was totally in my blind spot going around turn 11. I wasn't really expecting to be overtaken there because you've got the big long straight with DRS afterwards.


    Ima dva moguća objašnjenja, ili ga stvarno nije video, ili ga jela malo sujeta pa je u deliću sekunde doneo pogrešnu odluku. U oba je kriv. 


  3. Od jeftinijih piva meni definitivno najviše prija Nektar. Nekad sam najviše pio Lav premium ali je stvarno u poslednje vreme očajno tako da se držim Nektara dok ga nadam se pokvare jer obično tako bude sa svim dobrim stvarima na početku kad se prvih godinu dve probiju na novo tržište. 

    Nektar odličan, čist ječam.

     

    Lav premium, čist ječam.

     

    Perlenbaher Lidl ali samo staklo 6x.33, ječam.

     

    Ništa drugo u budžet segmentu ne mogu da preporučim. Pijte ako nema ova tri.

     

    Edit: zaboravih, ima zeleno sa zlatnim slovima Argus, konzerva .5, to je dobro. Ova ostala mi nisu nešto, ni .5 u staklu Perlenbaher (samo .33).


  4. On 8/6/2023 at 5:21 PM, djunis82 said:

    Oznaka goriva. Pošto nemaju 98 oktana, a nisam sipao 100, onda 91 označim običan benzin, a 95 bolji.

    Glupo je što nemaju polje za unos prosečne brzine. Korisnije bi bilo nego ono čekiranje grad, magistrala, autoput


    Meni ovo liči na spritmonitor. Ima polje za unos prosečne brzine. 
     

    Imaju 95 i 98 oktana, a 98 je otprilike isto sto i 100. Ima i za jača goriva 100+. 
     

    Taj 1.4 od 150ks je dobar motor, ne pravi probleme. 
     

    Kvačilo je suvo na DSG, ako je motor do 250Nm, zloglasni DQ200. Ako je preko, ima mokra kvačila. Normalno kad se vozi u ne preterano teškim uslovima, taj menjač je korektan. 


  5. Za ta skuplja će morati da ih popravljaju. Ja sad ne znam da li je olakšavajuća okolnost što su udubljenja veća, ali nema ih puno. Desetak može majstor da reši za dan, može paralelno da radi 2-3 auta što ne može biti hiljadu eura po autu. Najbolje da će godinu dana da zarađuje 3000 dnevno auto maser. Nema šanse.

     


  6. 1 hour ago, moron said:

    Jutros bajsom na Novom Beogradu prodjoh pored nekoliko auto placeva polovnih automobila ( ali i pored auto salona par brendova ).

    Baš je mnogo gradiranih automobila. Na nekim placevima polovnjaka se jasno vidi da je baš svaki oštećen. Bez izuzetka. I bez obzira na brend.

    Očito je u subotu bio veoma jak grad u ovom delu grada.

     

    Bio je užas.

     

    image.thumb.jpeg.3cfebbe3f5eb2a0166b807bb48724909.jpeg

     

    Grad nije bio gust, ali su komadi bili ogromni. Skroz do Altine je sve olupano što je bilo na čistini.

    29 minutes ago, moron said:

    https://www.b92.net/automobili/aktuelno.php?yyyy=2023&mm=08&nav_id=2377249

     

    "Što se ovog primera tiče, kako smo izbrojali samo za haubu ovog vozila, za izvlačenje takozvane masaže karoserije vlasnik ovog vozila treba da izdvoji oko 950 evra, i to po cenovniku koji je bio, da kažemo, aktuelan pre svih ovih dešavanja."

     

    Nisu iste cene kad se radi 1 ulubljenje ili više njih. U Beogradu je oduvek nekoliko puta skuplje nego van, makar do Kg treba otići ili negde još dalje, biće neuporedivo jeftinije i ima šanse da ćete stići na red, jer kapiram da je Bgd prebukiran sad do 2025. 


  7. On 5/18/2023 at 2:46 PM, neshtry said:

    Moja teorija je da naše gorivo prosto ni ne prilazi standardu i da je zato ta razlika.Meni auto na 100 oktana radi normalno a na 95 se trese kao lud ujutru,na prvo paljenje,pa kontam da je 100 u stvari između 95 i 100 oktana,a da 95 ima manje od deklarisanog.Drugo Hrvatsko gorivo je bez sumpora,a kontrola kvaliteta je vrhunska

     

    Ma bože sačuvaj da je tako, bar ako se sipa na normalnim pumpama. 

     

    Vozio tolike dizele do sad, što stok, što nasvirane, sad benzince, kad god sam merio ubrzanja to je uvek bilo u gornjoj zoni. Potrošnja se u decilitar gađa, evo danas sam sipao G100, po BC 7,3, po čepu 7,29. 

     

    Nikad problem sa gorivom kod nas, prema tome, ne može biti sistemski problem, samo sporadično.

     


  8. E da, kad reče španska...San Miguel - ista priča kao amstel i ostalo što stavljaju u promet, 150dinara limenka + dobiješ i palentu pride... U originalu ga naravno nema...
     
    Kada kažem kancer - mislim samo da su počeli i onda proširili tu priču i na apatinsku pivaru i evo sada vidimo - i na Čelarevo. Jer što bi njima pivo fermentisalo mesec dana, kada mogu kao zaječarsko lepo - 3 dana, ubrzaš proces i ćaoooooo. A npr, češki pivari se baš hvale time da su im piva "Slow brew" i da time postižu kvalitet piva... Kod nas medjutim...
    Zar nisu sva ta španska piva po receptu pretežno kukuruz? Nismo mi tu ništa smuljali. Korona je od najskupljih piva pa je kukuruzna.

  9. Malo je strogo napisati kancer, ali fakt je recept za njihova piva nešto što je zakonom zabranjeno u nekim zemljama. Sa druge strane, meksička, španska piva, imaju kukuruz, neka su mahom od kukuruza. Meni, lično, to smeta, imam alargiju na ta piva, ali ne mogu da kažem da Zaječarac ili Moreti imaju loš ukus, nemojte ih samo piti previše.

     


  10. On 5/12/2023 at 5:25 PM, nemanja84bg said:

    Corona extra u aromi ... 359 din ako se ne varam , mnogo bre , vise covek nemoze ni kvalitetno da se osvezi :(

     

    Može bre. 

     

    6-pack Perlenbacher 0.33l iz Lidla. Neznatno skupljih svih 6 nego to to tvoje pivo od kukuruza, a 100% hmelj i ječam. Samo ih dobro ohladi i uživaj.

     

     

Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...