Jump to content
FAS Goran

Stilo_jtd_Mania

Members
  • Content Count

    34
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Stilo_jtd_Mania

  1. Pozdrav ljudi , interesuje me ima li nekakve razlike kod viljuski za fiat stilo 1.9 jtd 3-porte, da li je isto za 3 ili 5 vrata , benzin ili dizel?
  2. Srdjos to je taj, danas nisam stigao da svratim do lav auta, ali je to to...
  3. Mirko, potpuno si upravu za to sto kazes da trokira kad drzis konstantan gas, toga vise nema, danas cu otici i slikacu bocicu u radnji gde sam kupio i okacicu ovde, a sto se tice sipanja goriva, sipam iskljucivo na mol pumpama , a ponekad ali redje na avia pumpi... Srdjos, nije ni jedan od ovih, ali ima isto crveni cep i ovaj dodatak , kao na prvoj slici... presao sam 140 km od kako sam sipao cistac promene su neverovatna, kad mi devojka kaze da mi auto ide bolje , a ona nema pojma... na leru manje trese , povlacenje, ali potrosnja se popela na 14.7 l na 100 km moram malo da olabavim gas inace ode ceo rezervoar jos malo... e, takodje sam zaboravio da kazem ,tj da pitam: auto mi je presao 100000 km od skoro, nije blokiran EGR, kad se blokira sa koliko km?
  4. Svratio sam do LAV auta, u nameri da kupim WURTH sredstvo sa kojim se ciste dizne... medjutim lav ne drzi njihov program , vec LIQUI MOLY,, pa sam kupio njihov proizvod, platio sam ga 720 din , i morao da ga tankujem do vrha , stalo mi je u rezervoar oko 50 l eurodizela, bocica je dovoljna za 75 l euro dizela... Na bocici pise da je specijalno namenjen comon rail motorima... kada sam sipao gorivo i vozio ga normalno po gradu, nisam osetio neku razliku, sve dok nisam izasao na auto put, tu sam auto vozio u petoj na 4 000 rpm, do mladenovca , pa nazad... kada sam se vratio u grad , osetio sam da auto mnogo bolje povlaci , vec od malih obrtaja, mnogo manje dimi, a o povlacenju da i ne govorim... takodje mi se resio problem koji sam imao na nejkih 1500-2000 rpm, na tim obrtajima auto mi je blago cimao , narucito u trecoj brzini, sad vise toga nema, jedina zamerka je sto mi je navigacija napisala da je potrosnja na 100km 12.8 l, verovatno sto sam ga nemilosrdno gazio.. sve pohvale za ovaj proizvod, a ako zelite i vi da kupite , obratite paznju da uzmete za comonrail motore , jer ima i isti takav za obicne dizele. Ali to pise na bocici
  5. Meni se to desava od kako sam umesto u cetvrtu ubacio u rikverc, tj nisam ubacio ali sam naostrio zubce , od tad se cuje redovno kada ga ubacujem na brzinu, kada to pokusam polako ide normalno. Valjda sam mu sje*ao zubcanik ko zna. U pocetku nisam ni mogao da ga ubacim u rikverc nikako , rucica menjaca je bila u polozaju rikverca, ali cim sam popustao kvacilo ispadao je iz rikverca. vozio sam auto tako dva dana i pokusavao rikverc dok nije usao ,ali bas uz primenu teske sile na rucicu menjac, tad je zakrcao i od tada ulazi u rikverc, ali svaki put se cuje to krk... mada ponekad i normalno ulazi u rikverc... Sa ostalim brzinama nemam nikakvih problema ,ide kao kroz puter . A da , menjao sam posle toga ulje u menjacu ,ali se nista znacajno nije promenilo , mozda za nijansu bolje.
  6. koliko te izaslo punjenje klime? Danas sam odsrafio cep gde se puni klima, ispod je ventil kao i na tockovima, pritisao sam ventil i nista nije izaslo, to isto sam probao na drugarovom autu i kod njega izlazi freon. Kod mene je freon prazan.
  7. hvala veliko, od pomoci mi je sve sto si mi napisao, a nisam imao pojma koliko je punjenje klime, sada znam odprilike. pozdrav
  8. Pozdrav... Zna li neko gde napuniti klimu? Do pre par dana sam imao problem sa ventilatorom, na cetvorci je duvao kao sad na jedinici... problem je bio u filteru klime koji za 4 godine nisam menjao ni jedanput. Cele zime sam se smrzavao. Kupio sam filter klime u AP sportu i kostao je oko 600 din, zamenio sam ga sam i nije bilo tesko, osim sto sam slomio sve zabice na poklopcu ispod kasete. Kako i gde najjeftinije proveriti klima uredjaj i gde je napuniti?
  9. Ma ljudi, dzaba kad ima sabana koji se loze na FAUVE grupaciju. Nikad u zivotu necu kupiti , niti voziti njihove automobille. Moje misljenje , ovakva reklama prolazi kod nas, a i osecam da ce neko, ako i nije vec , istetovirati ovako nesto... Kod nas, kada pricam o kolima , svaki drugi mi kaze , ali crveno tdi , na to se loze , a tipa sam ostavio na semaforu u oblaku dima sa ta tri crvena tdi... Jedini auto koji vise volim od italiana je BMW.
  10. kia pro seed da, a ostatak ne... Dobro izgleda auto, ali motori koji mene zanimaju u diesel varijanti su ne provereni i spori, a pre bih uzeo grande punta nego kiu. Talijan jvakako boli!
  11. hvala ljudi, vrlo opsirni odgovori, bitno je da moze da se napravi.
  12. ok ljudi, a koja je rupa na glavcini, gde da kupim srafove , te konusne...?
  13. hvala ljudi, a gde da se nabave konusni srafovi, i koliki je raspon centralne rupe...? Poslacu sliku felni kad ih slikam pa da mi kazete kako Vam izgledaju, Felna je 16-ica sa pet oblih kraka...
  14. Pozdrav, interesuje me koji je raspon rupa kod fiat stila, mislim da je 4 x 98, da li moze da se nabace felne koje su 4 x 100, posto gledam jedne felne?
  15. druze isti problem kod mene... Nisam ga resio, ali znam sta je , bar kod mene... Na klizacu,sini do centralne table (rucna kocnica, o toj strani ti pricam) imas jedan sivi plasticni deo. kod mene je pukao i parcici mi se prosuli po patosnici. Ima tu i jedna opruga i neki metalni deo. Kada budem isao do nekog odpada moracu da skinem taj deo, cim kupim to pokusacu da namestim. ako ti je taj deo ispravan vidi kako stoji, posto sam na vozacevom sedistu imao problem ali sam ga tako sto sam pritisao tu plastiku i legla je na mesto.
  16. pozdrav! Imam problem sa abs-om i edb-om. Kada sam menjao letnje gume i kada je skinut levi tocak video sam da je kabl otkacen tj. da visi. Pokusao sam da nadjem odakle je istaknut ali nisam nasao. vulkanizer mi je rekao da je to neki senzor od abs-a, mada odkud on to zna. Pa bih voleo da mi neko okaci slike kljesta i diska kako bih ja video sta mi to fali. Kod majstora sam isao i rekao mi je da je crkla abs centrala, medjutim ja sam taj kabl primetio posle. auto je udaren u levu stranu i to ne radi od tad, kada startujem auto , prijavljuje gresku na bordu. kako izgleda taj abs senzor? ima li mi pomoci?
  17. Zanima me jedno, Kako sa ociscenom turbinom stilo od 115ks ide samo 180 kmh? Moj stilo ide 220 kmh na ravnom ali mu treba malo vremena, a na nizbrdici posle naplatne rampe na auto putu ka Nisu sam isao oko 230 kmh i zalepio skalu obrtaja na 5000 rpm. neki likovi su isli i preko 230 ali nemam pojma da li su cipovani(youtube). da li moj cajger laze nemam pojma, sa obzirom da na auto komandi i meracu brzine odstupa moj brzinometar samo 4 kmh kao i na lagun od ortaka ,a i na astri isto tako?
  18. pozdrav. Inace i zaboravih da odgovorim, sta sam uradio. Problem sam resio tako sto sam cistio sva creva od intercoolera do turbine. Zacudo, creva su bila masna i to sam ocistio, kada sam creva skidao otkrio sam da je crevo koje ide na turbinu labavo, tj. da se otpustila shelna. stavio sam nove selne , mada mi je bilo zao da skidam original selne. Kada sam sve to ocistio vratio sam creva i problem je resen. Vukao je fals vazduh na spoju izmedju creva i turbine.
  19. hvala ljudi... okacicu jos slika... Inace odgovor za steva_anya: motor je 1.9 jtd 115ks. Air Bag mi je ispaljen na volanu, a presao je kad sam ga kupio oko 65000 sad vec oko 100000. a parking senzore nemam , a to sto vidis , falila mi je zadnja lajsna na braniku, jedan kragujevcanin me tresnuo od pozadi pa je otpala ,ali sam stavio drugu polovnu. pozz
  20. Pozdrav svima... Zovem se Milos Doslo je vreme da i ja okacim koju sliku mog stila. Na forumu sam od avgusta 2009 i nisam okacio slike zato sto mi je auto bio u haosu. Kupio sam stila pocetkom 2007 godine. Vozio ga oko mesec dana i slupao. Od tad auto je stajao tako slupan godinu dana. za prvig godinu dana ispravio auto koji i nije toliko limariski bio skrcan. okacicu neke slike kada je bio slupan, ali otom-potom. Stila sam stavio u vozno stanje pocetkom 2009, na njemu sam promenio dosta delova, to me je najvise i kostalo. Menjao sam intercooler, komplet motornu elektriku i motornu centralu, menjac, nosac akomulatora, letva, gomila plastika itd.. ostalo je jos ponesto da se uradi. Auto me sad sluzi bezprekorno,da ga ne ureknem. Ako ima neko nesto da pita , neka slobodno izvoli, tu sam za sve sto treba. inace imam 24 god iz Bga sam , sa lekinog brda. a evo i slika
  21. Druze, pregledaj grejace. . . Mozda ce ti to resiti problem...
  22. Hvala na savetu i odgovoru... Ulje i filtere sam menjao skoro, pre oko 4000 km, uplasio sam se da nije veliki servis ponovo... ili da je neki redovan godisnji servis... ici cu da mi majstor sredi to. hvala

Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...