Jump to content
FAS Goran

siera

Members
  • Content Count

    215
  • Joined

  • Last visited


Reputation Activity

  1. Like
    siera got a reaction from neshaoct in Kamioni, autobusi, mini - busevi...   
    Nisam se odavno oglašavao pa da napišem koju reč "more" biti nekom interensantno. Početkom jula meseca u Madridu je predstavljen novi Iveco Stralis S Way tek je bilo predstavljanje još se voze test modeli po Evropi pa prettpostavljam u ovom regionu zvanične prezentacije možda budu tokom idućeg proleća ekološka klasa E6. Nije bilo reči o motorima ali za početak su već vidjene verzije 460480 500 Tu su i verzije na gas CNG i LNG kao trenutno NP power koji se vozi već neko vreme . 
    S WAY već ima neku verziju FIT i Magirus
    Za sada samo linkovi sa slikama
     
     https://www.iveco.com/serbia/proizvodi/pages/novi-iveco-s-way-2019.aspx
     
  2. Hvala
    siera got a reaction from neshaoct in Princip rada digitalnog tahografa   
    @dj90
     
    Pa prilično soficitaran uredjaj, napravljen da tužaka za svaki minut preko a kazne u nebesima. Softver koji je napravljen da za.ebava čoveka do besvesti računa i preračunava samo njemu znanom metodom  
    Malo šale inače skoro da je tako.
     
    Softver je napravljen tako da bukvalno računa svako vreme svaki minut u nekoliko opsega rada vozača znači vožnja, pauza, pripravnost i rad oko vozila. sve ovo radi i za drugog vozača. Sve zabeležene podatke čuva u svojoj memoriji i kartici vozača za 28 zadnjih kalendarskih dana a u tahografu godinu dana. Tu je još opcija "pametna minuta" koja izaziva masu komentara i tumačenja medju populacijom šofera i kontrolnih organa. Od hardvera tu je štampač koji to sve odštampa neke podatke numerički neke može kao grafikon recimo brzinu.
    Od hardvera tu je masa senzora koji beleže eventulno kretanje kroz impulse i oni dolaze sa senzora na menjaču ABS sistemu a od 2019 će biti beležene i GPS kordinate. Dobiti negde šemu takvog tahografa je teško pretpostavljam zbog eventualnih malverzacija kojih ima a ne mogu se uraditi bez šema itd itd
     
    Sve skupa .ebo ga ko ga izmislio  

Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...