Jump to content
FAS Goran

hidro_mont

Members
  • Content Count

    194
  • Joined

  • Last visited

About hidro_mont

  • Rank
    Regolari

Profile Information

  • Gender
    Male
  • Location
    Prijedor

Previous Fields

  • Garage
    Black HGT

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

  1. Zdravo svima. Imam ogroman problem. Imam stila abartha i ne radi mi grijanje u kabini. Klapne rade ali dovodna cijev je hladna. Znači kao da topla voda ne dolazi do malog hladnjaka. Ima li neko ideju šta bi moglo biti?
  2. Zdravo svima. Imam ogroman problem. Imam stila abartha i ne radi mi grijanje u kabini. Klapne rade ali dovodna cijev je hladna. Znači kao da topla voda ne dolazi do malog hladnjaka. Ima li neko ideju šta bi moglo biti?
  3. Senzor sam uspješno zamjenio i nisam morao razupčati motor. Odvrnuo sam vijak na remenici za 3 kruga i napola skinuo remenicu i onda lagano skinuo senzor. Moram napomenuti da sam imao problema sa limom koji se nalazi sa unutrašnje strane remenice koji služi za rad senzora (preko njega očitava položaj). Pošto nisam mogao odvrnuti remenicu, provukao sam šipku kroz otvor da bih blokirao remenicu i iskrivio taj lim. Morao sam ga peglati. Džek od senzora nije mogao da prođe između remena i glave motora pa sam odsjekao taj džek i poslije ga zalemio. Nakon zamjene i kopčanja pokušam upaliti i opet NIŠTA. Dijagnostika pokaže da mi ne valja ni jedna dizna (injektor). Skontam da mi komp od plina nije skopčan. Nakon kopčanja upalio bez problema. Hvala svima koji su pokušali pomoći.
  4. Našao sam nov senzor neke Italijanske marke. Na kutiji piše odgovarajući broj senzora, samo što je na ovom džek cnre boje, a na autu je plavi. Nadam se da to neće praviti problem.
  5. Sada tražim polovan senzor za manje para da testiram ako je do njega kupiću onda nov, ali ovakav auto nema niko rashodovan. Neki od servisa nisu ni čuli za ovakav motor...
  6. Pa dijagnostika mi izbacuje grešku senzora bregaste. To sam očigledno zaboravio napisati. Izgleda da ću ipak morati rizikovati i kupiti senzor.
  7. Pozdrav svima, U proteklih 5 mjeseci kako je auto kod mene nisam imao većih problema. Ponekad mi je znao izbaciti grešku temperature na usisu vazduha i onaj znak za ulje ali nije bilo nikakvih problema poslije toga. Nakon ugradnje plina povremeno mi je palio lampicu Check Engine sa greškom prebogate smješe koju sam riješio sa dodatnim podešavanjem plina. E onda prije 20-ak dana prvi put problem. Pokušam upaliti auto a on samo vergla kao da nema goriva onako zvuk bez bez promjena. Nakon trećeg pokušaja upali i radi bez problema. Poslije 8 dana opet neće da upali ista priča ali ovaj put ne pali nikako. Majstor spoji na dijagnostiku i izčita grešku P0340 i U1600. Nakon 24h probam upaliti i upali kao da ništa nije bilo. Nakon 3 dana ista priča. i sinoć opet isto jednom upali 3x ne. Problem je što taj senzor košta 100e i što moram skinuti zupčasti i remenicu da ga promjenim, a onda bih trebao uraditi i veliki servis koji je 150e + ruke 50e a možda nije do njega problem i bacim kare koje nemam bez veze. Ima li neko kakvu informaciju ili da je imao sličan slučaj kao kod mene? Unaprijed se zahvaljujem.
  8. Ovo su neke od zadnjih slika prije prodaje. @neshaoct Nisam otvorio temu za stila, jer na njemu nije bilo nikakvih radova. Auto je za sada u fabričkom stanju, a bojim se da će tako i ostati. Volio bih samo naći sportske opruge ali to je malo teže jer je sa 4 vrata.
  9. Evo nakon dugo vremena jedan klip koji je zaokružio moj tuning HGT-a Prije par mjeseci prodao sam Punta, ali ostao u familiji fiata i kupio prikladnu zamjenu. U pitanju je Stilo Abarth
  10. Hahaha. Samo ja sam baksuz sa koje god strane da krenem (od početka ili od kraja) riješenje je uvjek na drugoj polovini
  11. Ložiš da si redom kucao kod?![emoji15] Auuuuu pa leptejebo koliko ti je vremena trebalo? Zar nema ona pauza između promašaja? Polirao sam nekakav aluminijumski krovni nosač za skije i kada me leđa zabole od stajanja ja sjednem u auto i kucam kodove. Ne bih se ja sa tim zezao nego u mojoj blizini nema nikoga ko zna dekodirati CN+, pa reko aj polako ću kucati i završio posao za 2 večeri.
  12. Evo sve sam riješio. Nisam se usudio ponovo raditi update jer sam ovu navigaciju platio 130e u lošem stanju i display nešto šteka i tipke oštećene, a sve ostale koje se nude su oko 250e. Nabacio sam svoj display sa tipkama i kucao kod od 0000 do 6249 i našao kod. Moram sa se zahvalim @Ivanu na ogromnij pomoći. U januaru bih trebao do Beograda pa se nudim da platim pivo ako je zainteresovan Izvinjavam se za mali off.
  13. Kupljena druga navigacija ali sad mi traži master code. Kako to mogu riješiti?
  14. Auto je kod mene oko 2 mjeseca, ali kad god sam stavio CD nisam imao problema sa čitanjem. Kupio sam 5-6 vrsta CD-ova mislio sam da je problem u kvalitetu CD-a. Na koji god da narežem 12.2 on ga pokrene, a v9.8 neće. Evo slike kako izgleda kada se upali upload an image, a ovako izgleda kada pokrene instalaciju sa v12.2click image upload

Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...