Jump to content
FAS Goran

Srdjan

Members
  • Content Count

    315
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Srdjan

  1. Sve je to meni jasno. Ali kod relativno slabijih dizela i starijih gde su menjaci dobro napravljeni nema problema. Ja sam radio na Vectri C 2.0dti koja ima 100ks i 230Nm i nikakvih problema nije bilo jer je motor relativno slab. Takodje sam dobio odgovor da isti taj servis ne preporucuje fixni set recimo na BMW sa 150ks i preko 300Nm. Zato kapiram da na relativno slabom Puntu ne bi bilo problema.
  2. Punto 2001 god 1.9jtd 86ks, jel ima plivajuci ili ne. Ako ima, jel stavljao neko fixni set?
  3. Napisao sam. Goran negde u svom magacinu nasao dva komada. Jedan odgovarao skroz, montirao ga i resio problem. Sto se tice uopste nabavke hladnjaka, u kopiji nisam uspeo da nadjem. Sve veleprodaje koje se bave time nemaju za Kappu. Nasao na par mesta, kapiram original kada je cena bila 170eur i vise.
  4. Cuj da li odgovara? Naravno da odgovara. Kao sto smo i pricali, jedan je skroz isti i njega sam i montirao. Nisam ga ni testirao, montirao pre par sati i danas sam se vozao 20km i zasad deluje ok. Videcu i narednih dana ali zasad obecava da je dobar. Hvala puno!!! Onaj drugi cu da vratim sutra/prekosutra. Ili da slikam ovde, pa mozda nekome zatreba.
  5. Standardan hladnjak za Lanciu Kappu. Mislim i da nema druga varijanta. Vidim da si i pomogao jednom liku iz Nisa 2012 godine Isto je hladnjak u pitanju. Sad cu probati da iskopam sliku negde na netu. Ako nista drugo, veceras cu skinuti hladnjak sa auta pa cu slikati. To je ova tema: A Inace kod mene je broj sasije sledeci, ako znaci nesto: zla83800002103141 U ostalom skinucu sa auta pa ce biti i slika.
  6. Na kojim otpadima ima Lancia kappa? Osim onog lika u Osecini i Njegosa u Cacku? Ima li nesto u okolini bg?
  7. Malo da dignem temu iz mrtvih. Ima li ko hladnjak ili zna gde moze reparacija plasticnog dela hladnjaka. Treba mi za kappu 2.0 benzin.
  8. Pozdrav, Treba mi hladnjak vode za lanciu kappu 2.0 20v 2000god. Ono sto sam nalazio novo mi je malo poskupo, pa ako neko ima neku info ili polovan hladnjak a da je dobar nek mi javi. Inace kod mene je hladnjak metalni deo dobar, ali plastika je izgleda popustila, strulila se, pa pusta na vise mesta. Ili ako znate servis da menja plastiku da se uradi remont, moze i ta informacija.
  9. Da li je moguca zamena gumica ventila na motoru 2.0 20v 114kw bez skidanja glave motora? Lancia Kappa je u pitanju. I da li uopste radite tako nesto. Zvao sam broj servisa ali su me otkacili u smislu mi ne radimo Lancie 7 godina, iako sam rekao da je ovo Fiatov motor.
  10. Pozdrav ljudi, Ima li neko iskustva da li je moguce na ovom motoru promeniti gumice ventila a da se ne dira glava? Imam neke klasicne simptome kad su u pitanju gumice tipa da kad kocim motorom nizbrdo i kad dodjem u ravnicu gde dam gas odmah se pojavi plava zavesa. Tako da kapiram da su u pitanju gumice. Ne bih da skidam glavu ako bas ne mora. pozz
  11. Jel ovde ista aktuelno, buduci da je zadnji post od pre 2 godine
  12. Samo da javim, mozda nekome zatreba. Zakaceno na drugu dijagnostiku. Ocitalo prednji levi senzor. Proveren otpor i bio je mrtav. Zamenjen senzor i radi sve bez problema. Buduci da imam jos jedan problem sa abs, imam gresku da prednja desna spulna na abs jedinici ne funkcionise i zbog toga mi abs i ne radi. Da li se ta spulna menja ili sta vec ili treba da menjam kompletnu abs jedinicu?
  13. Izgleda da nije preko senzora ABS-a. Probali sa raskacenim senzorima prednjim i opet ocitava brzinu. Eper daje sledecu sliku, da se to nalazi negde na menjacu.
  14. Pozdrav ljudi, Lancia kappa 2.0 20v 2000god, noviji tip, elektronski usis. Na tabli mi nekad pokazuje normalno brzinu kojom se krecem a nekad bukvalno prepolovi. Idem 60km/h, a pokazuje 30. Ne trese skala nista, mirna je skroz, nego samo pokazuje manje. Kapiram da nema sajlu, i da je neki senzor u pitanju. Gde sta da pogledam? To je tatin auto, tako da nisam bio tu kad su kacili na dijagnostiku, ali mi rekose da i na dijagnostici pokazuje manju brzinu onda kad i skala pokazuje manju.
  15. Koliki je precnik prednjih diskova, da li odgovaraju za Lancia Kappa 2.0 20v?
  16. I sta bi na kraju za potrosnju? Koliko trosi multijet?
  17. Fiat punto 1.2 8v, meni vise trosi leti nego zimi. Leti kad ukljucim klimu auto ne moze normalno da funkcionise, u strogoj gradskoj voznji po bg, prosek oko 20-22km/h puntic trosi 10litara benzina bez problema. Kad malo podignem prosek brzine na 26km/h i da ne ukljucujem klimu zadrzava se do 8litara. Potrosnja u odnosu na board mi se razlikuje oko 0.6-0.7lit. Naravno da board pokazuje manje. Merio sam 3x i uvek je bila slicna razlika. Na otvorenom do 80km/h je vrlo ekonomican. Ne prelazi 5 litara po boardu. Sve preko 80 mu je mnogo i podize potrosnju.
  18. Ma zajebi ti takav auto kome treba da titras. Skini taj dpf, ukloni i softverski i vozi se kao covek.
  19. Sacekajte da izadjete iz garancije i sipajte nesto bolje od te Selenie. Neki Motul, Castrol, Mobil 1, kad vec terate interval 20k km. Mada da sipate i bilo koje 10w40 ulje to ce super raditi posao u prvih 300k km, a dotad cete valjda promeniti vozilo. Nema potrebe uopste da se tangirate koje ulje, samo proveravajte da li ima dovoljno i dospite po potrebi. Ukoliko znate da cete preci sa autom preko 300k km, tipa pola miliona ili vise, onda sipajte najbolje a to nije Selenia.
  20. Koja firma pravi ta bolja? I pretpostavljam da ima i za druge marke vozila? Jel moze neki info o tome?
  21. Bas tako. Kad je auto ugasen i kad premeris treba da bude 12v, nesto sitno jace. Cim upalis auto treba da bude 14-14.5v, tako da ti imas problem sa alternatorom.
  22. Mislim da nemamo isti problem. Kod mene kad izbaci check engine, tad motor radi na nesto vecim obrtajima od lera i uopste ne reaguje na papucicu gasa. Jednostavno me odsece i zdravo. Do tada radi sasvim normalno, nema trzanja, seckanja i sl. Kod mene je isto na dijagnostici izbacivalo gomilu gresaka sto me je uputilo na pogresnu stranu. Kod mene je nekim cudom bio problem u papucici gasa. Samo smo nju raskacili, napravili bolji kontakt, malo ocistili sprejom i to je to. Bukvalno nista popravljali nismo. Obrisali greske i evo vec 2 godine radi bez greske. Na koju foru papucica gasa izbaci sve one greske, nemam pojma. Lambda sonda, knock, ecu... ma 4-5 gresaka. Da ga ne ureknem 2 godine radi super.

Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...