Jump to content
FAS Goran

tasicss

Members
  • Content Count

    81
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by tasicss

  1. Gledam neku Cromu 1.6 1989god sa plinom pa me interesuje na sta treba obratiti paznju prilikom kupovine, pre svega me interesuju slabe limarijske tacke na karoseriji i koja je prosecna potrosnja plin/benzin? Ovaj podatak nisam uspeo da pronadjem na netu od vlasnika, ono sto sam nasao je da 2.0 trosi dosta puno ali za 1.6 bas nista, svaki komentar mi je koristan u vezi Crome jer mi je nepoznanica. Unapred hvala!
  2. Kako to mislis da ti snimi karakteristiku ugla paljenja u radu na leru?
  3. Znam coveka koji prodaje novo sa garancijom, ako ti sta znaci javi mi se na PP dacu ti broj pa se cujte.
  4. Imam ja motoric za levu stranu toplo-hladno (left mixture) za stila, ima problem u potenciometru treba ciscenje ili sta vec (okrene na hladno ali nece da vrati na toplo) ali sve na njemu je citavo, ako treba nekom nek pise na PP dacu ga jeftino (jeftinije nego plasike u Stojanovicu) meni eto stoji pa ko zeli nek se zeza. Jer ja kad sam menjao isao sam tom logikom da su pukle plastike, narucio drugi polovan i posle ovaj kad sam skinuo skontam da moze da se popravi ali posto sam zamenski vec platio samo namontirao i to je to.
  5. Baci malo pogled na net i videces da gresis, nema Fiat Stila kod koga se nije pokvario ECU, nadji mi samo jedan koji nije otvaran a da je auto presao 150k km a da je stojao na fabrickom mestu? Mozes li? Koji je to auto koji ima ECU na motoru osim Opel 1.7D kod kog se takodje kvari ECU. Nije sporna firma koja ih je pravila, sporna je pozicija ECU, ako bi se odmah nakon kupovine auta izmestio ECU do problema nikad ne bi ni doslo.
  6. @pantelia Proveri ECU pa posle opet ECU. Stilo 1.6 ima bas veliki problem sa time. Kad je meni otisao ECU repariran jednom i to je drzalo vodu svega mesec dana a zatim zamenjen repariranim u Italiji. Problem kod repariranja je taj sto usled visoke temperature popuste lemovi (kuglice) ispod SMD cipa. Kod reparacije nasih majstora se SMD cip zagreva duvaljkom ili na BGA stanici dok kuglice ispod njega ne ostvare kontkt sa plocom ponovo. Svi kazu da kuglaju (menjanju kuglice) ali u 90% to nije istina. E sad posto poupuste lemovi od visoke temperature tako se iskrivi i ploca i to traje do sledeceg veceg udara toplote. Jedini nacin da se resis tog problema je da kupis polovan reparirani ECU u Italiji (uz kog naravno ide igarancija) ili nov (koji kosta papreno i po meni neisplativo) i isti izmestis sa tog ukletog mesta, jer je ocigledno Fiatov inzenjer koji je to tu stavio ECU bio pod uticajem narkotika. Ukoliko reparaciju radis kod nasih servisa trazi pismenu garanciju od min. 1 god, jedino tako ces biti siguran da je reparacija uradjena kako treba, sve ostalo je bacanje para i gubljenje zivaca.
  7. Ako huci kao sto kazes moze biti i do kompresora, ja se iskreno nadam da nije do njega, najboljie je oterati na servis klime i pratiti pritisak kompresora nakon punjenja, jer osim freona u sistemu ima i ulja preko kog se podmazuje kompresor.
  8. Da radicu sam, uglavnom sve radim sam ali se pre toga informisem za nepoznanicu kao sada da kasnije nesto ne krene po zlu i forum mi dosta pomaze u tome. Ovih dana kad uhvatim malo slobodnog vremena skidam motoric da vidim gde je zapelo. Ovo sa resetovanjem pozicija klapni znam jos od ranije ali hvala u svakom slucaju
  9. Hvala na odgovoru E sad kad se montira, kako se motor usaglasava sa pozicijom klapne unutra, radijus okretanja motora i klapne da se ne bi desilo da motor okrene skroz do pozicije toplo a klapna ostane na poziciji negde izmedju toplog i hladnog?
  10. Pre neki dan se culo grebanje ko da struze zubcanik o zubcanik i od tada desna strana (suvozac) radi prebacivanje toplo-hladno dok sa leve strane (vozac) duva samo hladno, iscitao sam pola teme i nasao da problem prave motorici. Konkretno me interesuje koji od ovih na slici sluzi za toplo-hladno sa vozaceve strane? Predpostavljam da je ovaj Left mixture?
  11. Da ne otvaram novu temu, dali neko zna koje tacno idu svecice u Fiat Stilo 1.6 16v? Po onom sto sam nasao ide Bosch FQR 8 LEU 2, ali autodata kaze skroz drugacije i u 99% vozila preporucuju NGK. Jel tacno ovo ispod?
  12. Probao sam, ni makac. Moguce da je refabrikovan u italiji ko zna, skinut je sa auta iz Nemacke koje samo sto je dovezeno do nas, neverujem da bi se neko tamo zajebavao tamo reparacijom a po izgledu aluminijuma na ECU mogu da zakljucim da je auto veoma dugo stajao u mestu jer je pocelo ds oksidira.
  13. @crnisale Hvala puno na odgovoru, jos me interesuje dali je ecu sa donje slike vec otvaran sudeci po silikonu jer nemoze se drugacije videti posto si rasklapao koji je predpostavljam bio netaknut do tada:
  14. Koliko km je ustvari zivotni vek ECU, tj nakon koje kilometraze krecu problemi?
  15. Pitanje za @crnisale Kod pucanja lemova na pinovima konektora, koji se kalaj koristi zbog problema sa pregrejavanjem? Dali je potrebno koristiti onaj sa vecim sadrzajem olova ili je standardna mesavina olovo/kalaj dovoljna? Po temperaturi topljenja fabrickog kalaja na pinovima vidim da i nije nesto veci sadrzaj olova, ali ajd opet da pitam. Vec jednom sam radio lemove na svih 128 pina, problem nestao ali sada se opet javio nakon dva meseca pa ga resim tako sto malo cimnem konektore na ecu gde problemi nestanu i auto upali istog trenutka, ne tipujem na BGA zbog nacina resavanja problema.
  16. Kolege, kod mene je radjen ecu, preemljeni su svih 128 pina na ploci pre nekih dva meseca, ali se desi da se auto ugasi u toku voznje i izbaci sve one famozne greske, pritom, ponekad se desi da auto prosto zakljucam-otkljucam i upali istog momenta a ponekad treba da malo cimnem konektore na ecu i upali bez problema. Dali su opet popustili lemovi na pinovima ili je los kontakt mada gledao sam nema nikakve korozije na konektorima sve je odlicno, dali ti konektori hoce da prave zbrku?
  17. Forum je bas aktivan ovih dana blago meni, sam pisem sam odgovaram. Lemljenje kontakta je resilo problem variranja kazaljke temperature, e sad. 1: Poklopac sam prelepio crnim hermetikom. 2: Sto se tice dekodiranja vec koriscenog motornog kompjutera je moguce tako da nakon ugradnje se sam kodira prema ostalim komponentama, ali jos uvek nisam otkrio ko to radi u Srbiji. 3: Cena novog motornog kompjutera varira od 350-500eur (po oglasima)
  18. Danas mi se ugasio auto na sred puta sto je prelilo casu pa sam po povratku kuci demontirao ECU. Vidi se da je ranije vec reparian na 10-tak kontakta, osim tih bilo je spornih koji se vide kao hladan lem, pa sam prelemio svih 128 kontakta za svaki slucaj, mada to mi nije resilo problem sa temperaturom, doduse ublazilo je dosta variranje kazaljke. E sad interesuju me par stvari. 1: Kojim slilikonom prelepiti poklopac ECU dali mora onaj koji trpi visoku temperaturu ili moze obicnim? 2: Kad se menja ECU menjaju se jos X stvari sa njime zbog koda (po informaciji sa otpada) e sad dali je moguce zameniti samo ECU polovnim i isti upariti sa starim elementima? 3. Koja je cena potpuno novog ECU sa sve kodiranjem?
  19. Temu bi trebalo preimenovati u Problemi sa ECU, jer problem sa kazaljkom za temperaturu staje na 1, dok ostalih 19 stranica je vezano za ECU.
  20. Jos neki savet, da ne otvaram ECU bezveze pa ustanovim da nije do toga?
  21. Kolege, pre neki dan mi se stilo ugasio na sred puta, popalio sve moguce lampice, pored ostalog izbacio gresku o prevelikoj temperaturi motora,kazaljka otisla u max pa se vratila, nije hteo da upali dok nisam zakljucao i otkljucao kola i od tad mi se desava da brljavi kazaljka za temperaturu za par kilometara ode do radne pa padne i varira, u cemu je problem, da nije davac na kucistu termostata ili? U pitanju je Stilo 1.6 2002god. Snimio sam kako se manifestuje cak i kad motor ne radi pogledajte: Dali je neko imao slican problem?

Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...