Jump to content
FAS Goran

obradovich

Members
  • Content Count

    86
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by obradovich

  1. Imam fabričke D2S xenone u Fokusu,ali sam ga i uvezao sa falinkom,neko mu skinuo prskalice za farove sa prednjeg branika,pa sad kada prskam šoferku izlazi mi voda na haubu. zNAČI,interesuje me da li imaš u ponudi prskalice - neki aftermarket komplet,bez posuda i sl.stvari jer sve to imam fabrički,samo me prskalice zanimaju jer mislim da to mogu da ubudžimm kod mene na branik i naravno,koliko koštaju ? Može i na PP, Pozz.
  2. Ok,javi se,poslao sam ti poruku na pp,možeš sms na mob,pozz.
  3. Kao što naslov kaže, zainteresovan sam za čelične ili alu felne za Puntova 1.2. 8v. Plaćam pouzećem, vraćam isto tako ako su krive ili im nešto fali. Felne su za tastov auto i zato nema zezanja...Ne znam jer još nisam pogledao, koje su to fabričke njegove, mislim da su 14-ce ali nisam siguran, pošto ovde ima znalaca očekujem predloge i ponude.. Pozz.
  4. Zainteresovan sam,ali me interesuje kakav je u radu,jel mu je dobar ekran i da se ne gasi možda sam od sebe,uzgred,cena od 170 e je baš bila visoka. Pozz,može i pp ponuda.
  5. Ostale od prošlog auta,do skoro su bile na felnama-nisam u vožnji imao nikakvih problema sa njima-gume nemaju nikakva oštećenja,nisu izlizane,poderane,bokovi guma-odlični,znači sasvim ok gume sa nekih možda 5 mm šare ( odokativna metoda -ali izmeriću ),Dot 0508,marka Gislaved-nordijske gume. Da nisam kupio auto koji nosi drugi profil,ove bih i dalje vozio...Cena za obe gume je 30 evra,što će reći prava sitnica za tako dobro očuvane i relativno mlađe gume,ne verujem ni da na Bubanj potoku prodaju za ovu cenu i to one sa Dot-om 01 i sl...
  6. Hvala,pa to za Delphy sam čuo-ne znam koliko je učestalo, međutim računam da svaka marka ima neku boljku i da će mene da zaobiđe ova, mada kažu da je p.zamajac ustvari najveći problem,ali će pre biti da je najveća boljka kilometraža,mi mislimo da su prešli 150 a oni nisu ispod 350 000 km,nijedan koji se uvozi u Srbiju...ujedno,pošto je Fiat forum sasvim ok,ja ga s vremena na vreme rado posetim i pogledam šta ima nuovo Veliki pozz..
  7. Prodao sa Multiplu i sada vozim Fokusa iz 2003.tdci sa 115 ks. Mogu da kažem da je auto upravljiv strašno,stvarno veoma dobro leži na putu pri većim brzinama pogotovo ( 150+) i mislim da nisam pogrešio u izboru auta. Održavanje ne verujem da je skuplje od Fiata,ali već znam da sam registraciju platio jeftinije. Motor na leru i u vožnji je primetno tiši nego kod Jtd kojeg sam vozio ali moja Multipla možda i nije bila dobar reper za upoređivanje jer je mene sa njom strefilo skoro sve od zamena,protokomer,amortizeri,šolje,reparacija viljuški itd. Na Foksu imam i xenone 15 e je jedna sijalica. Mogu reći da je set za veliki servis jeftiniji nego za Jtd tj.recimo da samo kaiš i španer za Fokusa tdci koštaju 4000 din, a za Jtd to isto košta 6500 din... Ujedno,mislim da nije loše da svako s vremena na vreme malo promeni marku auta....pozz.
  8. Tražim gume za Fokusa kojeg sada vozim,ako bih kupio taj profil,morao bih da tražim i felne 16 ce,i zato moram da tražim 195 60 15 što mi je fabrički profil..pozz
  9. Malo je veća razlika u prečniku od ove moje fabričke i tih 205-65-15,ali me interesuje, koliko tražiš za njih i koji je Dot.?
  10. Ma to je super guma ali moram da proverim zbog profila gume,mislim da neću moći taj profil,ali proveriću pa ti javljam.Znam da mogu 205,ali mislim da visinu ne mogu 65..nego max.50..
  11. Kupujem 2 x zimske,profil : 195-60-15. Ne kupujem ništa što je starije od 2010.g.i što nema dobru šaru. Plaćam pouzećem - kuriru ili direx. Marka jeste uvek bitna ali ne bežim ni od Tigra Wintere, pogotovo jer su mnogi zadovoljni ovom gumom.
  12. Marka Semperit Ultra Grip 2,Dot je 3511. ...nekad je bilo jednostavnije da se postave slike...ko želi mogu MMS sa slikama guma da mu pošaljem.
  13. Ajde narode navali,zar nikome ne trebaju skoro nove zimske gume po ceni koja nije fixna,biće i slike uskoro..
  14. Ok,možeš i na 063-8 038 568 da me nazoveš ili SMS pa ćemo da se organizujemo. Pozz.
  15. Pošto sam prodao auto (Multipla Jtd ),ostale mi 2 x skoro pa nove Semperit zimske gume 195-65-15,Dot 2011. Slike uskoro jer treba oprati gume koje su u graraži. Mislim da imam i račun i garanciju od njih,ali nisam siguran da ću to da nađem jer sam imao preseljenje skoro pa sam dosta toga i poizgubio. U obzir eventualno dolazi i zamena za 2 x zimske gume ali dimenzija 195-60-15,naravno novije,ne starije proizvodnje od 2011 ili 2010. Inače sam sa ovim Semperit gumama prešao možda 2000 km zimus,dakle radi se o stvarno skoro novim gumama. Cena je sitnica,oko 90 e za obe, ali je moguća i neka mala korekcija za one najozbiljnije.
  16. Teško mi je da poverujem da je ED krivac za crni dim ! ED na našim pumpama je dobrog kvaliteta i uvozi se. Znači ja sam vozio i novi CR motor Hyundai,prešao sam sa njim pre prodaje oko 70 000 km,nikada se nije desilo da je makar malo crnog dima pustio, ni na uzbrdici pod gasom,a ED sam tankao maltene svaki put na nekoj drugoj pumpi,i to pre 6 godina !Znači gorivo može biti eventualno 1% krivac ako je uopšte gorivo neki krivac a siguran sam da nije,jer ako neko vozi auto iz 2001.što se ne zapita koji se ED proizvodio te godine i sa koliko dozvoljenog sumpora,i to u EU,kada nije bilo norme Euro 5 ?! Prestanimo da kukamo na naše gorivo koje uopšte nije lošeg kvaliteta,a malo više pažnje da obratimo na opštu pohabanost motora koji retko da su prešli ispod 300 000 km,iako im na satu piše 150 000. Mislim da je glavni krivac za dim loša dizna ili pumpa. Ja sam na mom JTD zamenio protokomer,novi filteri,bio zapušen Egr pa ništa,i dalje dimi,sada sam otpušio Egr i on manje dimi ali i dalje ima crnog dima pogotovo na nekoj uzbrdici ili ubrzanju,i nema to veze sa gorivom niti aditivi to mogu da reše,jednostavno,mnogo je kilometara auto prešao i to je jedini razlog ! Kad neko napiše da je gorivo loše (a uopšte nije loše !) i da zbog toga dimi, neka napiše i zašto, da li je to zbog sumpora ili čega ? Imao sam prilike da se uverim kakvi se auti sa kolikim kilometražama uvoze i svi vraćaju kilometre na za kupca podnošljivu cifru a retko da je neki ispod 300 000 km došao,ii to je pravi razlog za crni dim,loše sagorevanje motora koji ima mnogo km iza sebe Ja sam taj crni dim viđao u Nemačkoj kod starijih Golfova III i IV ili Fokusa, nikada na novijim automobilima bez obzira na marku, niti ćete ovde kod nas da vidite crni dim iz novog diesel automobila
  17. Može zamena uz doplatu za E 71? Može SMS na i 063-8 038 568.
  18. Ehmm,zatvoren Egr ( bio ustvari zatvoren još u Italiji ) nov novcijat protokomer, filteri vazduha 2x godišnje i opet dimi crni dim. Sad sam se navikao ali vidim da onima koji voze iza mene, malo smeta... Jedino što mi pada na pamet su dizne (valjda da se očiste) jer ne verujem da je Bosch pumpa, a inače motor pali iz prve na - 26 c, ide vrlo solidno, ali crni dim mi ipak smeta, pa ako neko ima iskustva sa time, ako je to radio, neka napiše o tome par reči..
  19. Menjao sam šolje,zvuk kod neispravne je nekako više škripući,a najbolje je ugasiti auto pa onda da se proba motanje volana,tada ćeš lakše da opredeliš odakle dopire zvuk, i da li je šolja ili neka spona-kugla ili letva.
  20. Do sada sam na Multiju menjao 2 x prednje amortizere-greškom majstora,a bilo je potrebno da se menjaju šolje,zadnje paknove.protokomer-takođe bez razloga,zatvorio sam EGR,i to je to,uglavnom je moja poruka ljudima sa foruma koji voze Jtd da je to strašno dobar motor koji retko da troši ulje i naravno,glavna je poruka izabrati pravog majstora,da neko ne naj...e kao ja !!!
  21. Više nego aktuelno ! Gume su I liga,a cena sitnica !
  22. Da li je moguća zamena instrument table na Multipli i da li je prosto ili mora neko budženje džekova? Znači ja imam Multiplu koja nema obrtomer,a hteo bih umesto nje da postavim onu sa obrtomerom i računarom, da li je to moguće, da li je neko eventualno radio to ili mu je poznato. U pitanju je Jtd motor...Na otpadima nemaju pojma,neki kažu samo kupi ovu tablu ubaci taj džek i sve je ok,drugi kažu da ne može nikako,pa ne znam da li da naručujem tu tablu koja i nije džabe-50 e, ili da kupim obrtaljku posebno i da je instaliram nekako?

Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...