Jump to content
FAS Goran

kajman22

Members
  • Content Count

    8
  • Joined

  • Last visited

About kajman22

  • Rank
    Il Nuovo
  • Birthday 04/21/1986

Profile Information

  • Gender
    Male
  • Location
    Beograd (Smed.Palanka)

Previous Fields

  • Garage
    Fiat Punto 1.2, 8v, 2001., 44 kW
  1. Nakon predjenih 1200km ( 600km u gradu, 600km na otvorenom) potrosnja je 7.08l (FIat Punto 1.2, 8v, 2001.) sto je po meni zadovaljavujuce. Sad sam sipao MaxMotion na OMV pa cemo proveriti. Subjektivan osecaj je da auto bolje ide i da na vec na nizim obrtajima bolje vuce. Inace do sada sam koristio uglavnom NIS(evropremium). Moram da napomenem da je ova potrosnja merena nakon promene ventilatora hladnjaka, pumpe za vodu i termostata a da je pre toga definitivno bila veca.
  2. Kupio sam brisace u Shop Investu - Champion. Oznaka SK 55D (sa spojlerom), dakle 55cm. Prilikom zamene sam primetio da su duzi za 1-1,5 cm od prethodnih. Lepo rade i ne ostavljaju tragove. Videcemo dokle Za zadnji brisac iz drugog pokusaja zamenio gumicu. Iz drugog zato sto prvi put gumica koju sam dobio je bila kraca iako je bila namenjena za Fiat Punto 99-. Drugu koju sam dobio je R 41 i na kutiji nema oznake za Fiat Punto 99- vec za neke druge modele. Ipak najbitnije je da odgovara. Ukupna cena - 1840 din.
  3. Jos jedna pohvala za clana pod nickom Prijatelj. ELM 327 porucio, sutradan mi covek sam isporucio s obzirom da smo u blizini. Isti sam odmah isprobao na parkingu i sve je funkcionisalo i za sada sve funkcionise bez problema. Greske koje su se pojavile P0420 i P0135 obrisao i sada je na meni da ih se resim. Pozdrav.
  4. Pozdrav Laki... Jel imas prednja/leva kociona klesta za Fiat Punto 1.2, 8v, 2001.? Cena? Hvala.
  5. Zelim ovom prilikom da se zahvalim Goranu (Altina), Natasi i majtorima koji su radili auto. Izasli su mi u susret kad mi je bilo najpotrebnije. Naime, juce prilikom izlaska iz porodilista odmah nakon 150m propalo je kvacilo. Probaj u prvu, u drugu nista...Pozovem druga koji nas je odvezao kuci. Mozete zamisliti situaciju... Predvece kad sam se malo pribrao i dosao sebi pozovem Gorana i objasnim u cemu je problem. Iako nisam imao zakazano rekao mi je da dodjem ujutru pa cemo resiti problem. Tako i bi. Ujutru sam doslepao auto (AMSS) i nakon kraceg pregleda ustanovili su da je potrebno zameniti set kvacila. To su i uradili. Iako je radno vreme do 14h ostali su duze dok auto nisu zavrsili. Jod jednom veliko hvala posto su mi izasli u susret i resili problem. P.S: Da sam znao da je kvacilo trebalo da bude kao sto je sada i pre bih ga zamenio. Covek navikne i na dobo i na lose pa ne pravi razliku :-)
  6. I na kraju se ispostavilo da je problem u ECU jedinici. A pocelo je ovako... Naime, auto je kupljen krajem maja meseca. Uvoz iz Nemacke. U pitanju je model Fiat Punto II, 2001.god., 8v, 44 kW, 158560km(tako nesto) - cena 2100e. Odmah nakon kupovine odradjen veliki servis. Nakon toga zamenjene i plocice. Sve je bilo ok dok jednog dana nakon krace putosestvije auto nije odjednom izgubio snagu. Radio je na 2 klipa. Doslepam se nekako do majstora i tu prepustim auto njegovim rukama. Ukljuci ga na dijagnostiku i ona kaze greska P0351-bobina 1. Majstor zameni bobinu kad ono isto radi. Ponovo dijagnostika ponovo ista greska. Nakon zamene svecica, kablova za svecice, provere da nisu zapusene dizne dodjemo do provere ECU jedinice.(Nakon citanja foruma ). Skine ECU i sve ostalo sto je potrebno sa drugog Punta(radi provere), prebaci na moj, auto radi kao sat. Nakon toga je poslao ECU na popravku i to zadovoljstvo me je kostalo 110e. Jos jednom se zahvaljujem svima na forumu koji ucestvuju u otklanjanju i resavanju problema sa kojima se susrecemo svaki dan. Cini mi se da sada leti. Mozda je to subjektivni osecaj posto nije bio kod mene 10 dana.
  7. Pozdrav svim clanovima Fiat Lancia Club Serbia. Ponosni vlasnik Punta II, 1.2, 8v, 44kW, 2001 god. Goran iz Beograda (Smed.Palanka). Vec od sutra mozete ocekivati dosadasnja iskustva sa Puntom.

Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...