Jump to content
FAS Goran

dakyle

Members
  • Content Count

    105
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by dakyle

  1. Ima video druze, ali kako se skida. ovaj sa dva prstica skinuo senzor...sto je priznaces nemoguce, sem sa nekim specijalnim alatom???
  2. Ostaje mi onda samo da jurim komplet ispravnu klapnu gasa sa ispravnim senzorima. Ovu sto koristim je od majstora koji mi je dao na privremeno koriscenje dok ne nabavim drugu jer njemu sluzi za testiranje kao i cela izduvna grana i ECU sa kljucem i nece da proda covek..(potpuno ga razumem). Samom zamenom klapne sem normalizacije potrosnje i neimanja vise mirisa benzina (ne racunam klasican miris izduvnih gasova) auto vise nema knedlu i rad na leru je bez bilo kakvog stuckanja povremenomg kao sto sam je imao dugo bez ostalih simptoma (potrosnje velike i crnog dima). Da li znate negde gde moze da se kupi polovna proverena klapna gasa??
  3. Nemam ja trenutno merenje, na Mk2a kao sto rece kolega Rile_bg, pitanje je samo kako skinuti TPS senzor..posto meni to deluje zaliveno i gde poruciti drugi NOV senzor???
  4. Da li taj TPS senzor može da se promeni? Pošto je meni ova klapna gasa samo na pozajmici dok ne nabavim drugu ili sredim ovu moju??? Inače je potrošnja po bordu 15km/1l posle pređenih 300km isključivo gradske vožnje sa svakodnevnim uspononom u toj gradskoj vožnji. Ranije nisam obraćao pažnju na to pa ne znam koliko je bilo..šta vi mislite o tome sada? Moraću da ga stavim na diajgnostiku ponovo da vidim kakve V daju lamda sonde pa da podelim sa vama. Da li je pametno novu Bosh koja je stavljena umesto sonde ispod katalizatora prebacim gore na mesto ispred katalizatora a ovu dole???
  5. sonda je zamenjana i pritom ociscenja klapna gasa..sa zamenom sonde nema greske vise ali rad motora je bio katarstofa..trosio 20l dimio, nije imao snagu da vuce..ne moze da nabije nista preko 2000 obrtaja..strasno, isporbano sve i svasta gore od opisanog i na kraju juce sa zamenom klapne gasa auto se stabilizovao i parametri se unormalili...sledi testiranje par dana.
  6. Drugari, Da za sada rezimiram temu sa desavanjima oko mog auta..Merena kompresija, proveravane svecice, dizne, usisna grana, uzupcenje...Map senzor (stavljen je drugi) nista od toga nije dalo efekta...auto je radio kao Fap, dimio i trosi kao Fap...po bordu 4km/1L...Jutros je stavljena popovna klapna gasa i za sada auto samo prede, potrosnja po bordu (gradska voznja) 16,9km/1l...ne dimi vise, ne oseca se gorivo i vuce kako treba....Na testiranju je 2-3 dana pa da vidim kako ce se ponasati. Da li je stvarno moguce da klapna gasa pravi takve probeme..izlgeda po ovome sudeci da moze... Pisem dalje daj Boze da zakljucim problem sa ovim.
  7. Šta je TPS da znam šta da probam? Misliš da otkačim step motor klapne gasa u radu i da vidim jel ima promena??? Šta još treba da gledam?
  8. Drugari da razimiram ceo problem. Zamenjena je donja lamda sonda novom Bosh sondom, obrisane greške, na examineru kalibrisana klapna, zamenjeno ulje, filtere svi. Greške više nema i ne pali nikakve greške. Klapna gasa izgleda da lepo radi. Ali od subote kada sam skidao klapnu gasa i sam je čistio..on mi je pd tada potrošio nenormalno goriva i tek danas i servisu su oni primetili kao i ja da radi nemirno i nestabilno..gorivo se oseća mnogo i izlazi CRN dim iz auspuha..sve to od sređivanja klapne. Znači sonda više nije problem...troši kao FAP, gorivo smrdi, guši se kao da udavljen i Crn dim iz auspiha koji je bio beo do pre 3 dana. U tom servisu koji je i ovlašleni servis kažu da tek za 15 dana mogu da me prime da to vide šta je. Kupivinom delova kod njih sam ja upao da.mi zamene sondu i ulje i filtere. Šta to može da bude...da napomenem pali na pola ključa ali kada turiram to ostavlja crno na betonu i ne vuče nikalo i troši blago rečeno jako mnogo po brodu piše 10km/l ali ja mislim da troši i više bar 15 na 100km. Svi majstori prezauzetosti...ok sačekaću ali.mi treba neko stručniji da mi kaže šta se bar dešava jer sam prešao na bajs sada...strah me da ga vozim..jedan majstor mi reče MAP senzora očisti ga...ja ga očistio isto..a i nisam video šta ima tu da.se.čisti..drugi pominje dizne i usisnu grani..???
  9. Ali zašto nije bilo pre čiščenja klapne, to me buni..a sonda je upaljena već mesec ipo dana..
  10. To sam odradio juče 3x5000 obrtaja, nije dalo efekta. E sada u miltiecusvan ima opcija vračanja podešavanja na fabričko i piše da treba 3x4500 obrtaja sa zadržavanjem od 3 sekunde..uz to postoji da se to.čekira i verovatno odradi posle toga to...ja sam čekirao ali je izbacio da je trenutno to neizbodljiv radnja verovatnl zbog greške o lamda sondi koja je sve vreme prisutn i odmah se vrati čim je obrišem..i piše da treba sve greške da budu obrisane pre startovanja te opcije reserovanja. Ja sam to odradio 3x5000 bez obzira na upozorenje iz dijagnostike i jutros jeste bilo bolje stanje..tačnije vukao je mnogo bolje ali je na leru dalje užasan,drži lepo obrtaja i onda samo odjednom proguta knedlu i padnu na 400-500 pa se vrate i čak podignu pa sve tako...ima i malo knedli u vožnji ali kao da je vratio snagu na bolje...Sutra valjda menjam tu sondu pa da vdim šta dalje. Skidao sam i klemu na sat vremena...čak mislim da je posle toga i malo još gore ponašanje.
  11. Nisam, ne znam kako da je uradim? Kako se ona radi?
  12. Gde je to uputstvo, ja pretraži dosta ali nisam našao???
  13. Punto 1,2 8v mk2a 2002 Moram da napomenem pre ovoga da imam problem sa donjom lamda sondom koja se menja u ponedelja-utorak. Dok čekam sondu uzeo da očistim klapnu gasa, skunuo sam je i detaljno očistio Carb klinerom i krpom..dobro sam je natopio..sad je kao nova ali po nameštanju auto pali jako dobro ali trza, trokira na leru i i vožnji, slabo prima gas na višim obrtajima i nema snagu, jedva me izvuče na uzbrdici koju sam do danas prelazio trećom-červrtom brzinom..do neposredno pred čišćenje je išao kao lud bez obzira na problem sa sondom, šta sam ja tu loše uradio jer evidentno je da su ovo manifestacije odmah posle čišćenja klapne, svi konektori vraćeni na mesto a sem greške o sondi nema novih grešaka??? P.S. klapna čipćenja jer pri menjanju brzina su obrtaju išli na veće umesto da padaju..podizao je obrtaje ali je radio u leru kako treba i u vožnji se povremenih podizanja obrtaja pri menjanju brzine. Da li je moguće da od čišćenja crkla???
  14. Hvala na informacijama... Pojavio mi se još jedan problem..verovatno sam ga sam izazvao..a to je nepravilan rad i na leru i neće da prima gas..naime čistio sam klapnu gasa..skinuo je i očistio carb klinerom jer je bila užasno prljava i podizao mi je obrtaje pri menjanju brzina ali je na leru radio kako treba i nije bilo drugih manifestacija..posle današnjeg čišćenja više nemam simptome podizanja obrtaja pri zameni brzine ali imam jako nepravilan rad, padanje broja obrtaja na leru, trokiranje, gubitak snage i neprimanje gasa..jedva izađem uz uzbrdicu koju svakog dana prelazim...??? Šta sam mogao da pokvarim..da napomenem da ne izbacuje nikakvu grešku za to???
  15. Zakacio sam ga na dijagnostiku i ja pola stvari ne razumem odavde..ako moze neko strucan da mi na osnovu ovoga kaze sta da radim sve. Primetio sam i da je Injection Time izmedju 3000 i 6000. da napomenem da auto lepo vuce sa potrosnjom nije problematican ali ima nekako nemiran rad u leru oscilirajuci??? Brisao sam greske i one se i dalje vracaju i naravno gori lampica. Ja vidim da je greska u L. Sondi ispod katalizatora i po gresci i po njenon radu, koju L. Sondu kupiti (vecina mi nudi neke kineske) kao i kakvi su mi ostali parametri? Hvala unapred
  16. Shvatio sam šta mi govori greška za sondu i da joj crkao grejač. Ali mi treba potvrda da li je to sonda ispod katalizatora gledano od motora kako i piše u grešci i da li su obe sonde kod tog Punta iste ili sw razlikuju jer nisam naglasio koja mi treba..gornja ili donja kao i koju da uzmem..najjeftinija je ta kineska i nemam pojma kako se pokazala??
  17. Drugari....vozim Fiat Punto MK2a 2002 1.2 8V Imam gresku na na tabli i posle dijagnostike koju sam odradio ovo su greske: P0141-LAMBDA 1 Heater heater Below Catalyser (u nasrtavku pise da je Fatal) P0170 - Mixture strength (u nastavku psioe da je Stored) Greske pobrisane ociscenj kontakt na lamda sondi ispod katalizatora ali greska sa lamda sondom se vratila P0141...ova druga nije Ja nisam primetio da imam povecanju potrosnju ali imam utisak da mi se kada ugasim auto i izadjem iz njega cudno oseca miris benzina...to traje par meseci ali je jako malo vozen. U nedostatku majstora a problem moram da resim do vikenda verovatno sam....ja sam porucio Labda sondu neku univerzalu. Pitanje glasi da lu su i gornja i donja Labda sonda kod Punta iste ili nisu iste..jer nisam nalasio koja mi treba i da li pogresci kuju izbacuje meni treba ona posle katalizatora gledano od motara prema izduvnoj grani i koji je savet za kupovinu marke Labda sonde..radnik u radnji je porucio Boss, NGK i najjefiniju Kinesku ali sve one imaju gole zice nemaju fariski Dzek, sta mi je ciniti?? Hvala unapred
  18. Kao sto naslov kaze prodajem stilski tunirane fabricke farove od Alfe 159 sa vec ugradjenim Xenon svetlom, balastima i kontrolerom da nema greske na komjuteru. Ko zeli moze da stavi i klasicne H7 sijalice. Ovo je Slika Alfe sa koje se skidaju farovi (to su ti farovi) i stavljaju drugi ...sve s eradi zbog promene stajlinga...inace ova Alfa ide po izlozbama. Cena za komplet 180 Evra
  19. Auto zavresne, kao novo Slike cu veceras postaviti da vidite Sach-ov druk lezaj i korpu posle 8000km. Zamajac obradjen kao sto rekoh i ja ne vidim nikakvu razliku izmedju obradjenog i neobradjenog zamajca sem mozda sto auto bukvalno polazi bec bilo kakvog cimanja...sto je pre toga bio slucaj kada sam polazio sa optertecenjim autom ili na uzbrdici pa cak i u rikverc, kao da malo cimne-zatrese..Sada nema nista od toga. Napomena U LUK-ovom setu kvacila je druk lezaj isto kao i u Sach-u dobrim delom plastican, majstor je ne pitajuci me ugradio (imao je na zalihama kod sebe u servisu) SKF druk lezaj koji je ceo metalni (pokazao mi ga je jer ih ima jos par komada da vidim razliku) i stvarno taj SKF lezaj deluje mnogo ozbiljnije....Sve me je izaslo 3500 din ruka + 500 din razlike za druk lezaj jer sam mu ostavio moj iz LUk seta + set kvacila 6350 din (nabavna cena bez marze prodavca)
  20. nije kvar ostetio zamajac, ali samom upotrebom vozila za ove godine se zamajac malo iztalasao (moglo je bez problema da se ne obradjuje, ali preporuka bila da se obradi kada vec sve to skinuto)...nije bio masan i kao nov (to slicno sa diskovima na kolima) , mereno komparaterom 1 stotu je bio u deformaciji (sto je apsolutno nista) ali je bio malo izrisovan od godina upotrebe, pa je ovradjen i on sada (skinuto je 2 stote sa dela gde naleze lamela i 2 stote sa dela gde naleze korpa) malopre to odradjeno i sada je kao nov..LUK set kvacila mi stigao danas popodne i veceras se to pakuje sve..pa javljam rezultate ujutru. Viljuska je dobra te plasticne caure su maltene kao nove..nema nista drugo sem toga...meni je ovaj problem napravio druk lezaj koji se raspao bukvalno i urezao se u peraja korpe i jednim delom je i prosao kroz korpu a lamela je kao nova-sto skoro kao i da jeste. Slikacu sutra Stari set kvacila i postaviti da vidis-te kako sve to izgleda..Prosto neverovatno da za 7-8000 km moze to da se desi i da jedan druk lager (koji je verovatno-kaze majstor) bio u nekom fabrickom defektu i eto desilo se to sto se desilo.
  21. Porucen je LUK, sutra stize, inace je druk lager spaljen posle 7-8000 km na novom Sach setu i dobro je ostetio korpu. E sada da li obradjivati zamajac ili ne??? majstor kaze je da mozda malo talasast (nije ga stavljao na komparater)i koja je to matematika obraditi zamajac, da li to moze svaki normalan strugar koji obradjuje i diskove?
  22. Ja sam bio kod majstora i trza mi zato sto je otisao druk lager definitivno i morace da se menja ceo set kvacila najverovatnije..druk lager sigurno -korpa mozda, lamena mozda ne...imam 2 opcije da kupim ceo set i da sve zamenim ili da kada se rasturi sutra ili prekosutra vidimo sta ne valja pa samo to zameniti. objavicu cim vidim sta je u pitanju verovatno pre subote pa ces znati na cemu si...E sad aje pitanje koji set kvacila kupiti fabricki je bio Valeo, ovaj koji sam zamenio prosle godine je Sachs...sta uzeti sada???
  23. da jeste u donjem delu pedale mi je teza pedala i oseca se razlika u tezini pedale kada je auto upaljne odnosno ugase.Sada imam i nove simptome koji defini tivno ukazuju da je druk lager otisao definitivno (od jutros poceo je da trese prilikom polazenja iz mesta, cuje se cvilenje-sistanje druk lagera prilikom pritiskanja pedale i motor radi nemirnije sa vibracija kada pritisnem pedalu kvacila) ali je sama jacina-yvuk pucanja se mnogo utisao. Jesi li resio problem, sta si sve izmenjao i koji je uzrok problema?

Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...