Jump to content
FAS Goran

kvaka

Members
  • Content Count

    292
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by kvaka

  1. Ovaj samo nasleđuje... https://autoblog.rs/blog/auto/vesti/2020/12/13/mike-manley-favorit-za-celnu-poziciju-u-ferrariju
  2. Kod dizela je lako nabiti i obrtni moment. Problem je ekologija.
  3. Što se tiče snage i nije nešto 100 ks po litri. Danas imaš 2.0 dizele sa jednom turbinom i 200 ks. Torque jeste malo vau.
  4. Nije još uvek ništa napravljeno. Dato je, praktično, samo zeleno svetlo timovima da rade na spajanju.
  5. Sa udelom 50-50 mogu da se slikaju i jedni i drugi. Ne razumem zašto se ne ide na recept koji su primenili Volkswagen i Ford.
  6. A zbog čega se Lada povlači sa tržišta EU, ako je priča sa CO2 neozbiljna? Baj d vej, zar vi u EU nemate jedinstven stav da je CO2 nešto najgore na svetu?
  7. Italijani danas nemaju tako kupovnu moć kao nekada. Mislim da se italijanski modeli ne prodaju tako loše s obzirom na mogućnosti i toga šta se nudi. Panda i Ypsilon ubedljivi od početka godine. Ima li veći izliv patriotizma i nacionalizma?
  8. Ja bih rekao da sam Fiat ima maćehinski odnos prema vlastitim modelima. Ugase Punta, pa posle kupci krivi što odu u Renoov salon i kupe Klio.
  9. Ima tu puno stvari zbog kojih nije prošlo. Verujem da je puno i prećutano.
  10. Da su ga izgurali, možda bi i Renault ubrzo ostao bez Clio. Je l znaš da je jedna od primedbi Francuza bila i to da je Fiat imao puno nerealizovanih planova u poslednjih 10 godina?
  11. Da, Lada je kupila licencu od Fiata da bi radila sve iznova. Istina, motor je drugi sa istom kubikažom 1200. Razlika je bila u položaju bregaste osovine. Rusi su hteli da budu moderniji od Italijana pa su projektovali motor sa bregastom u glavi, a Fiatov je imao bregastu u bloku (stara škola). I naravno bolja zaštita karoserije zbog ruskih zima.
  12. To "ponekad" je verovatno kad je menjač rasterećen (motor niti vuče, niti koči), obično kod laganog oduzimanja gasa. Tako se menjaju brzine kad ode sajla za kvačilo. Ne znam kako ti je zgodno kod Nive da držiš ruku dok je u trećoj ili tek u petoj brzini. Ručica je u tim brzinama poprilično udaljena od vozača. A menjač je, ako se ne varam, izvorno Fiatov sa 124-ke. Ja naslanjam ruku, ali se ne naslanjam ceo i nemam problema sa menjačima.
  13. Znači i Elkann se brine za (svoje) radnike. Mislim da je FCA posle digao garancije na 3 ili 4 godine, ali ni to Francuzima nije značilo ništa.
  14. Kako iza leđa kada javno kažu da hoće garanciju za radna mesta?
  15. Nije, nego Francuzi vraćaju loptu FCA, pošto ih je FCA optužio da ne postoji politička volja. Sad su rekli da su otvoreni za nove predloge od strane FCA.
  16. @Elra Gledam sad kako su se koprcali da i oni postanu deoničari u Fiatu tj. FCA. Baš mi je bilo tragikomično...
  17. Šta je ovde italijansko? I FCA i Exor registrovani u Holandiji. Anglosaksonci na položaju.
  18. @N.N. Mislim da je dosta Francuza ubeđeno i da je hapšenje Ghosna namešteno...
  19. ^^ Francuzi, očito, smatraju da je FCA trebao i sa Renaultom ići koji procenat gore. Nikako nisu hteli da se pomire sa tim da im je cena veštački oborena hapšenjem Carlosa Ghosna.
  20. Zvanično saopštenje Renault-a https://media.group.renault.com/global/en-gb/groupe-renault/media/pressreleases/21227411/communique-du-conseil-dadministration10 Zvanično saopštenje Fiat Chrysler-a https://www.fcagroup.com/en-US/media_center/fca_press_release/FiatDocuments/2019/june/FCA_withdraws_merger_proposal_to_Groupe_Renault.pdf

Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...