Jump to content
FAS Goran

golf sdi

Members
  • Content Count

    262
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by golf sdi


  1. 17 hours ago, dekirs said:

    Problem je taj sto ako zamenis krst ne mora znaciti da si resio problem. Kod stila/brava najcesce flansa bude problem. Isto sam menjao krst i to je drzalo vodu nekih 2,3 meseca, posle sam morao celu poluosovinu da menjam. Stavljena nova kod Gorana, cini mi se da je bila 14k iz originala. 

    Koji su bili simptomi, pitam jer vec neko vreme na mom Bravu 1.6mjt se osećaju vibracije koje su sve jače. Ima ih na ler gasu i prilikom ubrzavanja i jakog su intenziteta.  Promenjen je nosač sa suvozačeve strane, i plivajući zamajac pre 30 hiljada. Ovdašnji majstori daju različita mišljenja (plivajući, , korpa, nosači, poluosovine).  Inače nema nikakvih zvukova prilikom paljenja i gašenja auta. 


  2. 1 hour ago, sibisi666 said:

    Odlican bravac, ja sam mislim bas ovog gledao pre cirka 2 meseca, nasao sam se sa tipom na autoputu, da pogledam auto onako brzinski i jako mi se dopao na oko, s obzirom na sport spojlere i niklovane detalje, spomenuo si rupicu na stop svetlu, ...ako je taj koji sam gledao onda ima i polomljene drzace desnog fara, mislim da je varena plastika znam da sam to odmah primetio, jer se far mrdao...

    inace odlicne felne, bas mu dobro stoje, voleo bih i ja  tako nesto da nadjem za zimske gume...

    Taj je ;)


  3. Ja ne bih bio tako grub prema Grande Puntu. I pored svega mislim da je best bye u svom cenovnom rangu. Mene je četiri godine (oko 70 hiljada km) služio samo uz redovno održavanje (gume,mali servisi, prednje pločice,osigurač abs-a softversko zatvaranje egr-a, jedan stabilizator na trapu i mislim da je to sve). Ova tema je dobar savet za vlasnike Grande Punta, a možda i drugih automobila da po ekstremnim vrućinama kada auto duže stoji prekriju komandnu tablu. Često sam na Kipru i tamo sam se nagledao ispucalih tabli na raznim vozilima, tako da se to ne dešava samo Grandeu. Inače i sa takvom tablom je bio jedan dan na oglasima i prodat za 3100e.


  4. 32 minutes ago, Ivan said:

    Mozda se i @neshaoct seti, ali mislim 99% da je to taj, a pojavio se proslog leta kod njega u Rakovici. Iste felne, kombinacija Sport spojlera i Emotion kvaka i lajsni, preko retrovizora je imao taj "chrome" look, cak se i napuknuta zadnja leva stopka koju pominjes poklapa. Enterijer je takodje bio maltene nov.

    Menjao napred vec 2 komada i to iz originala, oba pukla i uvlacila vlagu, bravo za Fiat, motor ubica a pare bacas na gluposti :D . Od tada je za mene Opasni gusar svetinja :D , stiker traje vec par godina i kao nov je. Na Bravu je druga prica za zadnji bedz, to se slazem. Izvini kolega za off.

     

     

    Jel bio dobar taj, naravno ako si ga gledao? I trebalo bi da mu je zamajac bio pri kraju, jer ga je prethodni vlasnik odmah zamenio.


  5. 1 hour ago, Ivan said:

    Da nije slucajno ovaj Bravac prvo bio na oglasima u Cacku 2015., pa u Kragujevcu, proslog leta u Rakovici, pa opet iskocio u januaru ove godine u Smederevu?

    Ako jeste, bio sam zainteresovan jos pre godinu i kusur kada je bio 5 godina star, ali sam odustao. U "skeniranje" auta na licu mesta bili su ukljuceni i forumasi koji ce se sami prepoznati :) .

    Svakako ti zelim da te dobro sluzi i da ga u zdravlju vozis! 

    Hvala na lepim željama, ne znam za pre, a na polovnim automobilima je bio na oglasu cela dva dana i to  mislim negde u maju pa je vlasnik odustao od prodaje. A bivši vlasnik ga je kupio tačno pre godinu dana.

    3 hours ago, Milutin-NS said:

    Golf SDI??? :blink: ko se jos hvali onim SDI? :D

    Odlican bravo, felne te odlicno čuče. Smeta mi zadnji znak, eto zašto ne volim te nalepnice, vidi se sa kilometar da nije to to... sve ostalo - 5

    Golf sdi, četvorka koju sam vozio pre osam godina :lol:


  6. Da 120 ks,više sam nego iznenadjen kako vuče, čak sumnjam da je možda malo i čipovan, tek drugi dan je kod mene pa ćemo se tek upoznati. Pre njega sam imao čipovan GP , išao je  baš fino. Kupljen je od poznanika nešto ispod realne cene. Pre dve hiljade je uradjen kompletan set kvačila (sa plivajućim), zadnje pločice i promenjeno ulje sa svim filterima. Potrošnja po bordu je 6,5 uglavnom gradske vožnje po Smederevu, za oko litar više nego Grande Punto. I primetio sam da mi je malo masno (od ulja) jedno crevo sa vozačeve strane, gumeno je pri dnu i ide (nek me neko ispravi u interkuler, a dolazi iz egr-a). Pretpostavljam da je bušno crevo mada me čudi da se ne odražava na performanse i nema nikakvog zvuka. Gore nisam napisao da od dodatne opreme ima još 4 podizača, dodatne plastične pragove i mali "kačket" na petim vratima, niklovane lajsne kao ne emotion opremi...


  7. Posle 4 ipo godine druženja sa Grande Puntom stigao je naslednik za koga bih voleo da me služi kao i njegov prethodnik. U pitanju je Bravo 1,6mjt 88kw 2010 godište. Na satu piše da je prešao 152000 hiljade (bilo bi lepo da je tako), postoje dosta sitnica koje ukazuju da jeste.Unutra bukvalno kao nov, par ogrebotinica na karoseriji i jedna minijaturna rupica na zadnjem faru. Gume korektne dot 2014 i 5mm šare. Na trapu kao nov,motor radi lepo, mada mi se čini da je malo bučniji od prethodnog 1,3 mjt-a. "Problematični" menjač je za sada perfektan, dpf je tu. Kupljen ovde od vlasnika. Od ulaganja zimske gume i vidim da mu ne radi recirkulacija vazduha. Oprema je za moj ukus sasvim dovoljna, jedino što nedostaje je digitalna klima.

    IMG_0164.JPG

    IMG_0163.JPG

    IMG_0166.JPG

    IMG_0167.JPG


  8. Problem je rešen, pa da napišem i kako jer bi možda nekom moglo da bude od pomoći. Problem je bio u dva (kockasta) osigurača koji stoje u u kutiji u motornom prostoru. Zamenjeni i lampa ne sija, a ABS radi. Sve vreme je majstore bunilo to što je prikazivo na dijagnostici da je neispravan senzor ABS-a.


  9. Pre par dana mi se upalila lampica ABS-a. Dijagnostika prijavljuje suvozačev senzor abs-a. Uzimam polovan,namontiram i dok je auto još na dizalici upalim i lampica se ugasila. Nakon nekih dvadesetak kilometara (sve do tad radilo) ponovo lampa, kad ugasim auto i ponovo upalim nestane i posle par minuta ponovo svetli (tako par puta). Posle toga konstantno sija. Odem na otpad i probam još 4 senzora, jedan je još bio na glavčini (navodno tako se proverava čitač na glavčini), i kod svih odmah sija ABS. Da li neko ima ideju šta bi moglo da bude, i kako da utvrdim? I kako da proverim centralu (ako je do nje da li sija još neka greška i da li bi prijavilo na dijagnostici).


  10. On 23.6.2016. at 8:21 AM, Zvezdo said:

    Sa suvozačke strane posidaj plastiku kod nogu na centralnoj konzoli i videt ćeš gumeno crevo koje je ili palo ili je zapušeno.

    Prethodno skini ladicu jer će ti biti mnogo lakše. Plastika je na kopče. Kada to sve rastaviš ne bi bilo loše da zameniš i filter i uradiš dezifekciju izmenjivača i svih kanala za vazduh. Možeš koristiti neki sprej mada ja lično koristim voćarsku špricu i asepsol.

    Moze li malo podrobnije objašnjenje kako izvršiti dezinfekciju klime na GP-u? Gde ubrizgavaš asepsol? Menjao sam filter kabine ali bih trebao uraditi i dezinfekciju.

Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...