Jump to content
FAS Goran

ACO JTD

Members
  • Content Count

    38
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by ACO JTD

  1. Ja vozim tako ima 5 godina. Bio kod majstora, bio u ovlaštenom, uvijek sve uredu, mada sumnjam na kvačilo jer je potvrdo ali ne ide na gore. I sve te simptome koje si opisao imam isto, i čuje se u kabini u visini suvozača naprijed.
  2. To i meni očitava, nisam našao rješenje. Ček engine se upali jednom u tri mjeseca pa se sam ugasi.
  3. Pravo da ti kažem ne znam ali mi je majstor tako rekao i ja to tako vozim.
  4. Nosač motora. To se na mom Fiatu čuje ima odavno. Samo vozi i uživaj.
  5. Nema tu tragedije. Послато са Mi A2 помоћу Тапатока
  6. Da. Послато са Mi A2 помоћу Тапатока
  7. Simptome koje čovjek opisuje imao sam na svom 500l. Nije mogao preko 3000 rpm, na 2500 trubi nešto u motoru i nema snage, ako vozim uzbrdo kako raste opterećenje tako počinje da trubi i naglo gubi snagu, prebacivanje u niži stepen prenosa ne daje povećanje brzine kretanja. Odem u ovlašteni servis, dijagnostika očitala blow-off, zamjenio i sad je kao raketa. Послато са Mi A2 помоћу Тапатока
  8. Rasteretni ventil turba. Pretpostavljam da je turbo motor. Послато са Mi A2 помоћу Тапатока
  9. Isti problem imao. Blow-off valve. Kad ga zamjeniš ima da leti. Послато са Mi A2 помоћу Тапатока
  10. Novo tražim. Zvao sam jednu firmu u Zemunu ali mi ne mogu dostaviti pa se sad snalazim.
  11. Potreban hladnjak ulja za 1,4 TJet, 88 kw zajedno sa gumicama. Broj rezervnog dijela u naslovu.
  12. U ponedeljak će skinuti hladnjak ulja pa ga ispitati. Samo je problem što nema dijelova.
  13. Nema. Svo ulje iz kartera izgura u posudu tečnosti za hlađenje.
  14. Još nešto. Ni jedna lampica se nije upalila niti je pokazivač temperature pokazao pregrijavanje.
  15. Slika govori više od riječi. Provjerim ulje, mjerač ne pokazuje da ima ulja u karteru. Šlepam do majstora koji kaže da je vjerovatno propustio hladnjak ulja pa pritisak iz sistema za podmazivanje gura ulje u sistem za hlađenje. Međutim ni ta dijagnoza mi nešto nije sigurna pa mu za sada ne dam da išta radi na motoru dok ne čujem i drugo mišljenje. Ako je iko imao sličan slučaj molim da piše. I još nešto.... Ako neko zna gdje da nabavim taj hladnjak neka javi jer u BiH nema nigdje. (slika br. 4). Hvala unaprijed.
  16. Poslije dužeg praćenja potrošnje dobijeni prosjek u gradu je 11-12 litara. Put za BG, autoputem 140 km/h opet 11 ali zato magistralom 8. Eto čisto da upoznam forumaše kakvo je stanje.
  17. Evo šta pokazuje bord. Trip sam ponistio kad sam nasuo.
  18. Kvalitet plina mi pada na pamet. Sve nešto mislim da ima veze ljetni - zimski plin kao što ima ljetni - zimski dizel.
  19. Čim sjednem u auto provjeriću prosječnu brzinu pa ću poslati. A do računa sam stigao sipajući pun svaki put, a inače praznim do rezerve pa onda sipam. Od kad sam ga kupio potrosnja je bila od 11 do 12 međutim zadnja dva sipanja je 14 sto me alarmiralo da pišem. Opet..... nekog sam mišljenja da je 10 do 12 ok ali 14 je previše.
  20. Sve priželjkujem da je kvar u pitanju, a ne da je to normalno.
  21. Ako ima ikakve veze B.Luka, a prosjecnu brzinu ne znam. Čitam na forimu da ovaj motor inače srče ali ne nađoh da se to moze doštelovati. Ako je neko iole riješio problem molim da javi. A.... da.... ovo. Nasuo sam 20 litara benzina kad sam ga kupio i još ima dosta. Na benzin se ne žalim. A kad upalim ispod 5 kilometara ne vozim.

Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...