Jump to content
FAS Goran

MiloshBg

Members
  • Content Count

    1261
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by MiloshBg


  1. 1 hour ago, OMP said:

    Sva ta ulja koje se vode pod nekim automobiliskim brendom su u stvari ulja nekog od poznatih proizvodjaca ulja jer mazda, bmw, mercedes itd ne prave svoja ulja tj nemaju svoje rafinerije kao i za mnoge delove mehanike sto prave drugi proizvodjaci samo sa logom odredjnog brenda to je normalno ali nije normalno da ti naplate duplu cenu.

    Moze im se. Prosto i oni placaju tom proizvodjacu ulja da nalepe njihovu nalepnicu na ambalazu. Jbga, narod ne zna pa kupuje. 


  2. 50 minutes ago, OMP said:

    kod mene to ne radi, probao sve varijante masti i nista, jedino talk puder pomaze ali katkog daha, par dana i opet krece da se cuje

    Nesto nisi dobro uradio, budi uporniji. :D

    Svojevremeno smo samo tako podmazivali vrata na vozilima na kojima su sarke ribale, a pre neki dan sam tako i komsinici resio vrata na Astri G..


  3. Aluminijumski tocak i zatezanje pneumatskim pistolje je NO NO. Na 156ici mi je svojevremeno jedan vulkanizer u Rakovici tacno preko puta robne kuce tako zategao tockove da sam pri pokusaju odvrtanja srafova tocka polomio i krstak i dve krute poluge koje sam u tom momentu imao u kolima.. Nakon toga sam zamenio i srafove novim ali svaki put sam imao muku sa odvrtanjem srafova sve dok nisam zamenio i alu felne drugim. Prosto covek je pokvario konuse i sve sto je mogao... Srecom nije pocupao navoje iz glavcine. 


  4. Da, ozbiljno organizovana! Ozbiljna industrija je to bila. Kasnije, 90ih je bilo sta je bilo, najmanje je radnik i obican covek bio kriv za to sto ga je zadesilo. Posledica politike kakvu je vodila tadasnja drzavna vrhuska. Zato smo danas tu gde jesmo, poslednjih 20 godina je prodato i zatvoreno ( da ne kazem unisteno ) i sta je trebalo i sta nije trebalo. Danas smo napredni, motamo kablove i sijemo presvlake da ne kazem gace po tudjem nalogu. 

    Ali odlicno je, samo neka i dalje ponavljamo u SEBI "dobro je, moze i gore".


  5. 17 hours ago, danko said:

    Potrebna preporuka za kupovinu auta donje srednje klase (Golf klase), godište 2015-2020.

    U stvari potrebna je preporuka za motor koji treba da bude u tom autu.

    Motor treba da bude benzinac (ili čak hibrid) 1400-2000 ccm, da ima 110-150 KS  ali:

    - da nema turbo (ili mehanički punjač)

    - da nema komplikovane sisteme tipa: "multiair, twinair, varijatore faze bregastih i sl . komplikacije.

    - da ubrizgavanje bude sa klasičnim brizgaljkama sa ubrizgavanjem u usisnu granu (a ne sa ubrizgavanjem u cilindre pod visokim pritiskom - GDI, TSI).

    Za sada mi se čini da ove zahteve ispunjavaju Mazda sa 2.0 120KS, pa Toyota 1.5 132 KS., 

    Da  li ima još kandidata, bar neki evropski?

     

     

    Mislim da bi najrazumniji izbor bio neki Kia/HY model. Hyundai i30 ( 1.4 motor ) i Elantra su sjajna kola, pogotovo Elantra sa 1.6 i 130 i neki konj. Motor pogonjen lancem, dobro trpi i plin, nije veliki potrosac, elastican, skroz ok za svakodnevnu voznju. Auto ima mesta, udoban, prostran, ok gepek. 


  6. Prosto drugacije vreme bilo, drugacije tehnologije dostupne, drugaciji standardi, drustvo, itd....

    87. sam godiste, moji roditelji su radili od 7 do 3. Shodno tome, vise vremena su provodili sa nama, makar jedan roditelj ( u mom slucaju otac je 90ih a i pocetkom 2000ih radio dva posla a nekad i tri da bi nas "odgajio", doduse nekad i majka sa njim... ). To vreme nam je i tad ( u mom slucaju ) bilo kvalitetno jer smo tad vaspitavani i odrastali uz dede i babe ( generacije iz 20ih i 30ih godina 20. veka ) koji su mogli nesto NAJkvalitetnije da nam usade u naviku. Danas retko koja deca odrastaju uz dede i babe ( jer roditelji cesto rade do 4, 5 sati popodne ) a najcesce uz televizore, racunare i mobilne telefone i to od rane mladosti - prvi, drugi razdred osnovne, a da ne kazem da vecina roditelja skoro da ne obraca paznju na svoju a jos manje tudju decu. U mom kraju deca u tim godinama sama jurcaju ulicom i do 11, 12 sati "uvece".. A da ne pricam kako se ponasaju, kakav im je recnik i kad im se skrene paznja na nesto, kako odgovaraju AKO uopste obrate paznju na to. Tuga... A ne vidim da ce se nesto promeniti na bolje u skorije vreme. Naravno, ima tu i lepih primera, lepo vaspitane dece, ali to je mozda 10%... 

    PS. to je moj primer, iz mog kraja, inace izuzetno mirnog kraja Beograda. 


  7. Koliko se secam, u garanciji se desavalo da crkne neki motoric, ali to je bukvalno bila fabricka greska, vrlo brzo nakon isporuke vozila kupcu vralali su se sa reklamacijom. Tu je menjana kompletna jedinica klime ( kutija sa motoricima i klapnama ispod table... ). Sporadicno se to desavalo, takodje i kod 500L dok je kod Stila/Brava standardna boljka. 


  8. 1 hour ago, city said:

    Ja imam ispod proseka al dodji na neki skup odvescu te na pljesku da te mine zelja :) 

    Dogovoreno! Idemo, gde god treba, na moj racun naravno! Dobrota nema cenu. 

    PS. Mladenovcani su mi uvek bili dragi. Mama, a sa tim i baba i deda su mi iz okoline Mladenovca i tamo imam bas bas mnogo rodbine i oduvek mnogo volim taj kraj! 

Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...