Jump to content
FAS Goran

ilke

Members
  • Content Count

    11
  • Joined

  • Last visited

About ilke

  • Rank
    Il Nuovo

Profile Information

  • Gender
    Male
  • Location
    Aleksinac

Contact Methods

  • Yahoo
    stanisailke@yahoo.com

Previous Fields

  • Garage
    FIAT Marea SX Weekend, 1.9 JTD
  1. Molio bih sve one sa iskustvom, i one koji su bolje informisani, da ovde upoznaju članove foruma sa sledećim: Da li je u FIAT automobile moguća ugradnja putnog računara? Ako je moguće u kojim servisima, za koje vreme se ugrađuje i naravno koje su cene? Iskustva u korišćenju-onih koji imaju fabrički PR (putni računar), i onih koji su eventulano naknadno ugradili. Ja sa tim nemam iskustva, pa evo ovo bi bilo mesto za info oko PR. Konkretno za moj auto: FIAT Marea SX weekwnd 1.9JTD Na netu nema nekih podataka, osim na par foruma ( da ih ne reklamiram ovde, a i nema za FIAT automobile), čak ni na YouTUBE nisam našao nikakve video-klipove. Hvala unapred svima koji će ovde ostaviti svoje postove.
  2. Mnogo je to, e sad ima svakakvih vozača. Ja sam do Bečića bez klime sišao sa 4,8 odatle do Ostroga pa vozikanje po Lozničkom kraju i nazad u NS (pola puta sa klimom) 5,1. Juče vozikanje po Vojvodini čitav dan, pola grad pola otvoreno, klima non-stop pošto me ambrozija kolje klimu ne gasim ovih dana i potrošnja 6,2. 7 litara je meni mnogo, ne znam kako bi ga naterao da toliko troši a 8 mislim da je previše. Opet može biti da je taj auto dosta radio u mestu. Nije ti to nešto merodavno koliko troši po bordu. Možda se malo kasno javljam, ali evo mog iskustva sa potrošnjom, koje je slično ovome iz citata: Bio na moru u MNE (Lepetane), krenuo iz Aleksinca (20.07.2011.), vratio se 29.07. Kada sam izračunao ukupnu potrošnju nisam mogao da se načudim-do mora, 200km na moru, nazad kući oko 4.8l, a po gradu po Aleksincu, do Niša i tamo-vamo 5.5-5.7l. Ne divljam u vožnji, put do mora svi znamo, pa vi vidite-respect za 1.9JTD motore.
  3. mnooogooo dobro ulje! Ček, ček: To marly ulje 5w40 može u jtd motor, i kažete da motor bolje radi, i da je kvalitetno?! Jel kvalitetnije ode selenie turbo-dizel (to sam sipao pre 20-tak dana), i koje su cene. Ja sam ulje uzo preko neta, i imajući u vidu cene u mom mestu, mnogo dobro sam prošao. Usput: majstor je u auto sipao oko 4.5l te selenie, pokazuje da je iznad max. Koliko je to opasno? Opet ja: ovo nađoh na forumu: Fiat Marea Allestimento : 1.9 JTD 110CV Coppa motore e filtro : Selenia WR 5W-40 - 4,3 L Impianto raffreddamento motore : Paraflu UP - 6 L Impianto freni e frizione : Tutela TOP 4 - 0,4 L Cambio e differenziale : Tutela Car ZC 75 Synth. - 1,5 L Sad, da li sam pogrešio što sam sipao seleniu turbo-dizel 10w40 ( našao sam negde da i to može), uglavnom pokazivač temperature jedva dođe do pola, ai piše da ide 4.3l, pa ako je sipano 4.5, opet pitam valjda nije mnogo preterano? Ljudi izvinite na ovolikom smaranju, i unapred hvala na savetima! Pozdrav!
  4. Bio sam sa svojom mareom karavan u "Nišauto", u Nišu 11.07.2011. Normalno otišao sam desetak dana ranije da se raspitam o toj dijagnostici-pregledu i čovek mi da da pogledam spisak šta se sve pregleda (otprilike kao ovde na početku što je napisano), u smislu "nema problema, dođite tad i tad....biće sve o.k" Ja odem tad i tad (11.07) pa sam lepo čekao da se oslobodi prostor u servisu oko pola sata, pa su uterali auto pa čekao još 15-20 min. da se pojavi majstor, pa kad se pojavio ceo pregled je trajao 5 (PET) minuta. Na kraju nikakav papir samo "sve je O.K. to što ti se pali žuta spiralna lampica pri paljenju, crko ti je neki grejač", ni trap da pogledaju, ostalo znamo i sami, ali mi je sve izgledalo površno i ofrlje. Ne znam, meni i nije bila neka ušteda, ( išao sam iz Aleksinca), al rekoh ajde da vidim, ipak je to ovl.ser. znaju bolje od ovih svaštara. Dakle za "Nišauto" ne znam da li da preporučim, nisu mi baš... BTW-zna li neko gde da nađem korisničko uputstvo za FIAT mareu vikend, 1.9 JTD SX ( nisam glup, smo mi treba zbog nekih sitnica ), a da i servisno. Čačkao sam po netu, ima jedan lik što prodaje servisno za 500.00 rsd, ako zna neko da ima još negde, javljajte! Pozdrav svima!
  5. Dobro je sve ovo narode, a ni BG nije preko sveta, al ipak ima li neko preporuku za ovu vrstu opreme malo južnije, oko Aleksinca, tačnije KŠ, NI, treba ipak zapucati do BG, a razume se nije samo jedna muka...
  6. Genca, Maki, hvala puno, takođe lepu i ugodnu vožnju vam želim u vašim ljubimcima!
  7. Evo, konačno nađoh malo vremena, pa evo i fotki moje Maree: Eto, znači 1.9 JTD, 2001.god, 160.000 km, ....
  8. Ostoja, hvala, živeo, i ti sa tvojim autom da pređeš nebrojeno km. pozdrav!
  9. Pozdrav svim administratorima, moderatorima, članovima, i gostima foruma, kao i njhovim automobilima-ljubimcima. Od juče evo i mene kao novog člana foruma. Posle dugog vaganja, i premišljanja, kupih i ja mareu, 1.9 JTD, 2001. god, 160.000 km. (2650E) Šta da kažem, za početak na auto-putu išli smo do 160km/h, probe radi, trese na 140-160, al ja ni ne mislim toliko da ga teram. Na regionalnom putu, i kroz naselja 40-60 km/h, trećom, sa pipnutom papučom gasa. Za sad prezadovoljan! Juče kupljen, toliko za sada, treba da ga registrujem, zamenim ulje pa javljam dalje. Dole su fotke. Ups, fotke ću drugi put, nemam vremena, mnogo se sporo učitavaju. Pozdrav!
  10. Pozdrav svima na forumu, želim svim članovima ugodnu vožnju, i što manje problema na njihovim ljubimcima! Juče sam pazario mareu 1.9 JTD, 2001.god.(Kasnije ću okačiti fotke na temi predstavljanje, sad ne mogu). Čitam unazad temu o selenia uljima, pa me interesuje koje ulje da sipam u ovaj (1.9 JTD) motor, jer vidim da se polemiše, te gold, te 20k, a ja sam na nekoj slici u jednom ranijem postu ovde, video da je za JTD motore selenia turbo dizel. Dakle narode: ŠTA DA SIPAM???

Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...