Jump to content
FAS Goran

cybercom

Members
  • Content Count

    11
  • Joined

  • Last visited

  1. Ivane,
    Da li kojim slucajem imate jos jednu felnu za Fiata Stila 15" (sa slike koju ste prosle godine postavili) ?

     

    Unapred se zahvaljujem

     

  2. @zvezdo Ajd' malo ti sada da budeš na tapeti, dosta sam ja bio :-) Najveći problem je što naši.mehaničari još žive u vremenu.Zastava automobili i modriča ulja,pa u manjku posla (jer tih kola skoro i da nema), a budimo realni, sa njima si išao svaki mesec kod njih. Prosipaju priče o skraćenim servisnim intervalima. No Srbistan ti je ovo kolega, tako dok imaju koga da zavrću, radiće. Mene interesuje samo, kada je sada liberalizovan uvoz goriva i to isto odredjene pumpe koriste (evro dizel se do skoro nije proizvodio kod nas, već su ga pumpadžije isključivo uvozile, i to većinu iz Grčke), kako uspevaju sada da opravdaju tvrdnju o kvalitetu goriva ? Priča za lakoverne, pa ko se pronađe, njegova stvar, zar ne ?
  3. Hocete da kažete, da je kvalitet propan-butana koji se proizvodi kod nas, isti kao i preko ? Ili hocete da kažete da propan-butan koji se proizvodi kod nas, kao derivat nafte, pa uz to uz istu tehnologiju kao i gorivo i u istoj rafineriji NIJE loše kao ostala goriva ? Više nego smešno, no radite ljudi šta i kako god hoćete, od volje Vam, ja sam hteo samo da skrenem pažnju na neke činjenice......
  4. Znači, stručnjaci koji projektuju vozila, stručnjaci koji su odradili istraživanje (zaboravili ste da je radjeno istraživanje u Nemačkoj, gde gorivo nije upitno) NEMAJU pojma ?
  5. Da imam ga, i upotrebljavam ga, normalno : Podmazujem lanac na biciklu, podmazujem razne navoje i zupčanike. P.S. Jako dobro znam o čemu i šta pričam, ali izgleda da ti ne (pošto taj isti Wurth-ov sprej ne pravi nikakvu štetu pošto ispari skoro trenutno), a inače je bio pomenut ako nemate odgovarajući. - Ako želiš spisak titula i sertifikata koje ja posedujem, javi mi se na pp. ne zelim da se eksponiram i hvalim.
  6. Ne bih se složio sa tobom. Voleo bih da mi neko objasni, gde i kada u motoru dolazi do kontakta, odnosno veze izmedju ulja i goriva u motoru ? Koliko sam upoznat sa mehanikom, kada dodje do takvog kontakta, vreme je uveliko za otvaranje motora. Fora oko menjanja ulja pre vremena koje je odredio proizvođač vozila ne dobija se ništa. To o čemu pričate je samo preporuka tkz. majstora da bi ostvarili više servisa i naplatili. Prošle godine je puno pisano o tome, čak je i NEMAČKI auto-build (ne domaće izdanje) odradilo opsežno istraživanje oko ove priče (da i u Nemačkoj mehaničari idu sa pričom da se interval zamene ulja skraćuje, a oni nemaju problema sa gorivom) i došlo do zaključka : - Proizvođač automobila zna NAJBOLJE šta ne auto potrebno i kada. - Preporuka je samo preporuka i ništa više (mehaničara, servisa) Moj primer je : - kupio sam Fiat STILA 1.9 JTD (115kw) NOVOG, i menjam ulje po servisnoj knjižici na 20.000 5w40 Selenia. I evo već 9 godina je auto besprekoran, a vozi se isključivo na domaće gorivo (zanemarujem par sipanja u EU i nama bliski. republikama). E ako posedujete GROB od auta, onda ni menjanje na 5.000 km neće pomoći.
  7. Bravo, ja se upljuvao pričajući o tome ! :-)
  8. @kuvalja To što ga naši tkz. i smozvani majstori guraju gde treba.i gde ne treba, to je priča za sebe. Iz osnova elektrotehnike bi trebao da znaš da sprejevi za podmazivanje u koje spada i WD40 (pročitaj na samom spreju i videćeš d je za podmazivanje) stvaraju zaštitni sloj i NIKAKO nisu pogodni za ELEKTRONIKU. Prskanjem po kontaktima istim, stvaraš sebi "medveđu" uslugu. A time što se jako malo ili uopšte ne razumeš u elektroniku dovodiš druge ljude u zabludu. U slučajevima koje si naveo (konektori,oksidacija), ja i moje kolege ni u kojem slučaju ne koristimo WD, kao što si ti naveo, koristimo metode koje svi elektroničari koriste.Ali to je priča sama za sebe. Opet ponavljam, to što naši tkz. majstori guraju WD40 gde god stignu, ne znači da je i namena ista ! Zato sam i napisao koji sprejevi mogu da pomognu ako se pri ruci nema kvalitetan cc sprej. Opet, mojih 20 god. iskustva (profesionalnih), nemoj da mešaš sa svojim iskustvom (amaterskm). P.S. Moj prvi post je bio dobronameran i konstruktivan sa profesionalnim mišljenjem. Da li ne želi(š)te profesionalno mišljenje i savet ili ?
  9. Dragi kolega, ako se baviš elektronikom, valjano, znao bi da je WD podmazivač, a ne odmašćivač. To ti je isto kao da na vatru stavljaš ulje umesto vode, da je ugasiš. U nedostatku kontakt spreja može se koristiti sprej za omašćivanje paknova, pošto je i on na bazi benzina i trenutno isparava. Bitno je da nije sa mirisom (zna da bude), najbolji je wurth-ov. Ovo ti govori neko ko se bavi elektronikom i odrzavanjem telekomunikacine opreme do uBGA tehnologije već 20 godina.
  10. Meni je potreban "skakavac" za Stila, potreban mi je samo da bih uzeo "mehanizam". Naime u mom kljucu je puklo "dugme" sa oprugom i sada ne radi izbacivanje. Ako neko ima stari neispravan elektronika, ili je voljan da mi proda samo oprugu sa "dugmencetom" za izbacivanje, bio bih mu zahvalan. pozz. i unapred Hvala !
  11. Meni je potreban neko ko ima kljuc a da mu ne treba (sa daljinskim ili bez) ali mora da je originalni (skakavac) neispravan ! Posto na mom "originalnom" (skakavcu) "otisao" mehanizam za isti "skakavac", pa cisto da prebacim sa nekog drugog ? mail : cybercom@sbb.rs pozz.

Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...