Jump to content
FAS Goran

vranic.a

Members
  • Content Count

    113
  • Joined

  • Last visited

About vranic.a

  • Rank
    Regolari
  • Birthday 10/20/1983

Profile Information

  • Gender
    Male
  • Location
    Kraljevo

Previous Fields

  • Garage
    Grande Punto 1.2 8V
  1. Kod mene je ta cev zamenjena sa gumenim impregniranim crevom. Sređen fabrički problem, valjda neće nešto neplanirano. Kako taj remap i cipovanje uticu na potrošnju i sam radni vek motora? Svašta sam čuo. Uglavnom pozitivno za snagu ali ništa za potrošnju i vek.
  2. Srećna kupovina. I ja sam uzeo Focusa 2014 pre dva meseca. 1.0 EB. Ide jako dobro. Generalno je tvrd auto i jako nepregledan. Nepregledniji je od Lybre a od GP da ne pominjem. Tako da ta overa kante nije iznenadjenje. Jako je nezgodan za parkiranje u nazad. I ja planiram parking senzore zbog toga. Koje senzore preporucujete, samo pozadi i samo zujalica bez displeja? Neverovatno koliko je trap čudan. Osecas sve na putu a ima neverovatan odziv. Vrata teška kao da su od olova. Za H7 uzmi OSRAM, Ultra life. Sa njima si završio neko vreme. Oko 1200 din su u Kit Comerc, Ni ja nisam baš oduševljen autom ali to ne znači da neće dugo i dobro služiti. Koliko ja znam važe za jako pouzdana auta.
  3. E pa i ja sam pre par dana nove zimske stavio Hankok, od tada se cuje kad je toplo ! Pre toga nije. I takodje na oko cetvrt kruga, mozda je zbog guma_
  4. Kod mene se pre nekih sedam dana pojavilo lupkanje prilikom motanja volana. Nije na letvi niti oko volana, negde je napolju. Zvuk je cudan malo zvoni, najbolje mogu da ga opisem kao opruga kada je upredas a ona s vremena na vreme odapne i vibrira malo. Kako da nesto odapinje i kad cukkne ili sta vec ostis blage vibracije. Zvuk se napolju ne cuje vec unutra prenosi se u kabini ali ne nastaje u kabini provereno. Imam utisak kao da je opruga ili balans stangla. Izrazilo se kada je otoplilo, kada je hladno nema nista sve normalno. Da li se nekom ovo desavalo?
  5. Hvala za informaciju, ovo prvi put cujem. Kada sam pitao za filter goriva u prodavnici za mali servis, gledali su me kao ludaka .
  6. Jedno malo neobicno pitanje, posto sam do sada vozio dizelase, a od skoro GP 1.2, ima li filter za gorivo, posto pod haubom nista nisam video, i kako filtrira gorivo?
  7. E ovako, definitivno ventilator ne radi kada se zagreje, bilo zbog stajanja na suncu ili posle rada grejanja. Na Tipu sam imao neki osigurac na rezistoru koji je iskljucivao kada se pregreje e sad da li ima slicno kod GP, da li je bimetal na ventilatoru ili ima rezistor kao kod vecine, da li neko ima info o ovome?
  8. Nije moguce da niko nije skidao komande ventilaciji ili menjao sijalice na njima.
  9. Tako sam i mislio, ma dzaba, prodao sam auto i to se desi ljudima na putu 5 min posto su kupili auto, pa cisto da proverim. Sta da im radim, radio kad su probali, to ti je sudbina.
  10. Zdravo ljudi, danas sam primetio da imam mali problemcic, krenem kuci u autu malo toplije reko da upalim klimu, stavim na 1 ventilaciju i stiskam zvezdicu ma nista, ja reko neki zez, nema freona i sl. Okrenem na drugu i trecu brzinu nista, nista ne reaguje, ne radi ventilator, taster kompresora niti recirkulacija. Parkiram kupim neke stvarcice jedno pola sata, krenem ponovo nece, posle par min voznje upalim ventilaciju, duva, pustim klimu i ona radi. Da li je ovo neka greska na kompu, pomislio sam da je neki osigurac, ali bi ukljucio kompresor, ili neki relej? Da li je neko imao iskustva i sta predlazete? GP 1.2 8V Nisam u onim uputstvima ni na forumu nista korisno nasao. Da znam koji je relej ili osigurac za ovaj deo lakse bi bilo. Takodje mi gasi u 4 brzini ventilacije, kompresor klime.
  11. Pozdrav, I ja sam od skora vlasnik GP. Imam isto problemcic sa sijalicom na levoj strani konzole klimatizacije.Precesljao sam obe knjizice koje ste preporucili i nema taj deo u njima. Jel ovo ko izveo i moze li neko lepo objasnjenje, imam naknadno ugradjen CD, kako se sta vadi i kao najlakse zameniti sijalicu na levoj strani?
  12. Jedno pitanjce, prilikom ukljucivanja vetilatora kabine na maks brzini je kuljao dim nagorelog bakelita i plastike a ventillator ne radi vise. Da li je motor ili rezistor brzine, gde se nalazi rezistor brzine, jel kao kod svih pored ventilatora ima li ko slicicu? Ne vidim sta drugo moze da bude, samo da ne zapali instalaciju.
  13. Pa ako su to ona dva releja ispred akumulatora pored - kleme, cistio sam i prskao WD-om ali ne vidim boljitak. Bez obzira da li je sistem odzracen ili ne a jeste, mora na datoj temperaturi da pali ventilatore, sta moze biti uzrok da to ne radi i zna li iko koje su temperature u pitanju, po nekoj informaciji koju imam su 98 i 103 ali je to po meni mnogo, prateci dijagnostiku prva mi je palila tada na 96 ali ima i situacija kada nije. Kako sam skontao pali ako sam pre toga palio klimu i i ostavio da radi ventilacija bez kompresora ali ako upalim auto i vozim tako bez pokteranja AC tada nece da startuje ventilatore uopste. Ovo mi deluje kao neka glupost sa nekom elektronikom ali kojom?
  14. Gde se nalaze ti releji i osigurači za ventilatore?
  15. E pa po povratku iz CG ovakvi su utisci: Do dole sve stabilno bez pomeranja skale. Na povratku uz Crkvine pri vrhu se skala za temperaturu popela za 2mm iznad crte 90, na skrivenom meniju od klime kada sam proverio bila je temp 106. Stao sam odmah i pustio klimu da pokrenem prvu brzinu ventilatora posto sam proverio ventilator nije upalio do tad, odmah je svuklo na 95. Isto mi se desilo oko Nove Varosi. Napomenuo bih da sam i malo dao zisku oko 90ak uz oba uspona u nekom trenutku. Dodata je masa i sa njom sam resio deo problema. I dalje je ostalo da ventilator nekada nece da upali. Obzirom da je provereno na dijagnostici i da je raskacen termodavac, palila je tada obe brzine, sa klimom pali po potrebi i prvu i drugu brzinu, zbog cega sa ugasenom klimom i ventilacijom ne pali ventilatore po podizanju temperature? Zna li ko na koliko stepeni pali ventilatore ( prva/druga brzina )?

Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...