Jump to content
FAS Goran

petarcirjanic

Members
  • Content Count

    295
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by petarcirjanic

  1. Prva sonda koja meri dali je smesa bogata ili siromašna, bitno je da je sonda ispravna i sto tako kakav je signal, može da se očita dijagnostikom.
  2. Može biti do zupčenja mada bi morao da upali grešku sinhronizacije bregaste i radilice, upitno je kako je odrađena glava.
  3. Greška za regulator je povezana sa nedostatkom goriva iz rezervoara tako da je džabe zamenjen, verovatno je problem sa pumpom, filterom itd.
  4. Možda bi pomoglo kad bi znao koji su kodovi grešaka. Dali može da upali?
  5. Reflektuju deo je dosta izgoreo verovatno su maglenke korišćene kao dnevna-oborena svetla+nije neki kvalitet izrade.
  6. Postaviću, ništa spektakularno daleko od fabričkog ali nije onako Izgorelo i braon, sve u svemu bolje i lepše.
  7. Ima 2 meseca a možda i više kako sam kupio prednji spojler i mali šuspleh, dok sam bio u elementu malo sam prešpeicao branik, maskice oko maglenki i odradio unutrašnjost maglenke sa hrom sprejem.
  8. Neki dan skoknem do tc stadion ugasim auto posle 15tak minuta da krenem cvrc neće da upali, kažem supruzi da vergla a ja za to vreme čačka kablove i kako pomeri kabal od senzora bregaste on sastavi, inače od kako je uzet imao je malo grublji start, tako da su zamenjeni senzori bregaste, radilice i termostat, sad pali na zub baš onako kako treba.
  9. Juče auto spakovan, malo se odužilo zato što sam ujedno zamenio pr diskove, pločice i stabilizatore. Menjač radi dobro nema pomeranja ručice, mislim da će to dobro da radi dok je auto kod mene a posle toga. Sad da radimo malo za novac.
  10. Treba na cromi da menjam pr diskove i pločice u proda gde kupuju imaju meteli i ferodo, pločice valeo,ugrađivao ih ranije i dobre su.
  11. 6500 din tri ležaja, jedino što mi se ne dopada snr ležaj ima plastični kavez, očigledna je razlika između starih i novih, videćemo koliko će izdržati, pravi posao bi bio skinuti menjač i odraditi sve, pošto generalno nije bilo većih problema i ovo će raditi posao.
  12. Juče zvao astrid čisto informativno cena je oko 2000 din po komadu - timken. Ostaje još da okrenem par telefona pa kad kupim javljam cenu.
  13. Oznake na ležajevima i raspored, možda nekome zatreba. Sutra jurim ležajeve pa bi ovo oko menjača trebalo da bude gotovo, ostaje još nešto da bi mehanički bio top.
  14. Da generalno menjač koji je masovno ugrađivan. Kao što sam prethodno rekao izgleda da je početna faza pa će zamena jednog ili sva tri ležaja završiti posao, sreća pa može da se odradi na licu mesta.
  15. Dođoh do vremena pa uzeh da čačkam oko menjača.
  16. Ako je rađeno u servisu ne znači da je urađeno dobro ali sam odmah tu mogućnost sveo na minimum, generalno zašto bi proklizava la ako je sve ok.Dali si osetio smrad ferode i dim?
  17. Može biti više uzroka da isključimo mogućnost greške prilikom ugradnje-način vožnje, stanje zamajca, kvalitet seta.
  18. Možda bi trebao da izmeri kompresiju čisto da vidiš kakvo je stanje motora.
  19. Što se tiče grejača, skinuo instalaciju očistio malo kontakte stavio bakarne masti, pregledao mase na motoru i šasiji isto tako podmazano već nekoliko dana ne uključuje grešku, verovatno su bili problem džekovi. Što se tiče pomeranja ručice menjača pomera se samo u prvoj brzini jedno 10 mm,u ostalim je to neprimetno,ima zvuk klik iz prve u drugu i u prvoj više kad dodajem i oduzimam gas u drugoj se slabije čuje i ako menjam na oko 2000 obrtaja. Gledao sam oko menjača i izgleda da dolazi od konusnog ležaja koji je problematičan na ovom menjaču, nikakvih drugih zvukova nema ni u jednoj brzini, šaltao se kao u sir, verovatno je početna faza i nadam se da će pomoći samo zamena ležaja koji bi probao da zamenim bez skidanja menjača.
  20. Očitati parametre uživo-ti voziš majstor gleda parametre ubrizgavanja, turbine.
  21. Kako misliš skinut dpf i egr softverski ili fizički, ovakvi simptomi mi liče na egr ako je fizički zatvoren onda nije do toga.

Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...