Jump to content
FAS Goran

goranar

Members
  • Content Count

    66
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by goranar

  1. Marko, posto vidim da imas i Lybru, da li felne od Lybre pasuju na Deltu ?
  2. Hvala. Sa motorima 2.4 JTD sam presao cca 200 000 km i nije bilo nekih problema, a pomenute MJ nisam imao do sada. Zato me interesuju iskustva, da se, eventualno, ne bih zeznuo pri kupovini auta. Nisam nasao na forumu diskusiju o tome. Iskustva majstora sa kojima sam razgovarao o tome su razlicita, ali ne mogu ih shvatiti ozbiljno kada je ocigledno da su tipicni monteri delova, a o principima i algoritmima upravljanja na pomenutim motorima pricaju nebuloze. Da li je neko pokusao da se kaci sa Multiecuscanom na Deltu mladju od 2008. ? Da li postoji komplet servisno uputstvo sa elektro semama i sklopovima, i za Deltu 2011. kao sto ima za Lybru i Thesisa, gde moze da se skine ?
  3. 1.6 MJ od 120 KS mi deluje nekako kao za zene i decu. A po iskustvima iz eksploatacije koji se motor bolje pokazao 1.6 MJ ili 2.0 MJ ?
  4. Planiram kupovinu Delte 2011. Interesuje me koji se motor bolje pokazao u eksploataciji 1.9 ili 2.0 dizel ? Takodje, interesuje me da li Multiecuscan radi Deltu noviju od 2008. posto je u spisku modela Multiecuscan-a samo 2008. ?
  5. Nikola, a kolika je normalna i maksimalno dozvoljena temperatura ulja i posle koliko vremena bi trebala biti dostignuta ?
  6. Hvala, Nikola. A da li je moguce, po parametrima koji su na raspolaganju za ocitavanje preko Multiecuscana, za automatski menjac (temperartura ulja, struje spulni, ukljucivanje stepena prenosa itd.), pouzdano videti stanje menjaca ?
  7. Zar nije na svakom Thesis-u Aisin YLII 5 ?
  8. A sto se zezati sa busenjem branika, parking senzor predvidjen za okvir tablice sa wireless komunikacijom je optimalnije resenje, za 30-ak evrica i par sati posla, bez razvaljivanja.
  9. Martini, je l' ti poznato kakav je tacno signal tacho, koji ide i na skyhook i verovatno je bitan parametar rada u smislu tvrdoce amortizera pri razlicitim brzinama? Ili da kacim instrument i snimam vrednosti...
  10. Ako nista ne polomis, bices prezadovoljan rezultatima ako samo izvadis socivo, i bez obzira sto izgleda cisto, prebrises ga alkoholom. Nikako ne pokusavaj da uvlacis krpu da bi ocistio senilo, jer se otire reflektujuci sloj.
  11. Imas dva torexa bocno za skidanje fara. A sto se tice trajnosti sijalica, ipak prvo proveri vrsnu vrednost napona pri malo vecem gasu. Ako blesavi regler, ni jedna sijalica nece da traje.
  12. Odseces g.....o od senzora i stavis otpornik 4.7 do 8.2 ohm, i vise nikada nece da ti signalizira nizak nivo ulja koji se, inace, meri sipkom...
  13. Pre neki dan sam kupio Thesisa, auto je ipak limuzina za Lybru koju sam do sada vozio. Ima nekih problema, pa ako neko ima iskustva i zeli da pomogne, unapred zahvaljujem. 1. Greska usmerenosti farova, u dokumentaciji se vidi da ima neke potencimetre pozicije ali ne shvatam tacno kako to radi. 2. Greska nivoa motornog ulja, senzor nivoa je neodgovarajuci, pokusao sam da ga prespojim ili odspojim, ali nisam eliminisao gresku, bez obzira sto je dvozicna veza. U dokumentaciji se pominje kao K032, ali ga nema u semi pa ne znam gde je vezan, trebalo bi da je body racunaru. 3. Na vozackim vratima ne radi taster za otvaranje, nego se iskljucivo otvaraju mehanicki. 4. Ekran CONNECT-a povremeno treperi, da li ima neka fora sa losim elektrolitom kao kod lybre. 5. Na malom displeju za trip kilometrazu na instrument tabli, povremeno se prikaze tekst "EOL failture". Da li moze biti jos neki uzrok, sem prekida CANBUS komunikacije body-tabla. 6. Navigacija ne radi, trazi disk, da li neko zna konkretnu proceduru ako se ima disk. 7. Parking senzori prednji su aktivni stalno, verovatno zato sto ih je neki znalac farbao debelim slojem farbe. Da li je moguce otkaciti ih sasvim. Gde se fizicki nalazi "racunar" za parkiranje. 8. Da li sklop za grejace ima proveru struje svakog grejaca, u smislu indikacije ako jedan prekine. 9. Da li se sme prici 13. pinu OBD2 direktno sa KKL ili ELM. 10. Koji je maksimalan pritisak usisne grane, citan MAP-om. Zahvaljujem za pomoc.
  14. Mozda da pokusas penom na spojevima i gledas mehurice.
  15. Da, greska u terminologiji, mislio sam da je "ventil turbine" onaj vakuumski ventil sto pomera polugicu za regulaciju turbine, a ne elektromagnetni ventil koji regulise upravljacki vakuum za turbinu. I mislim da se turbina ne ukljucuje na 1800 obrtaja, nego radi stalno ali promenljivim kapacitetom, ne samo po broju obrtaja. Bar mi se tako cini po dijagramima protoka i pritiska vazduha. Ako se bilo sta budzi, nema sanse da se podesi pozicija polugice i onaj granicnik za maksimalan kapacitet turbine, pa se javlja greska u natpritisku ususne grane.
  16. Onda ti turbina uvek radi punim kapacitetom
  17. Imas to uputstvo po netu, italijanska verzija nije od pomoci, ali postoji i engleska. Probrljaj po ovom forumu, bilo je negde zakaceno, i ja sam ga ovde nasao.
  18. Itekako. Cudo jedno sto puno toga o Lybri znaju oni sto su je napravili. Znaju i kako da upare kljuc i centralu.
  19. Ne radi se o zakasnjenju, nego o algoritmu koji daje usrednjenu vrednost, najverovatnije geometrijsku. Osvezavanje vrednosti je na desetak sekundi a kontrolisani intervaj je puno duzi. Pokazana vrednost se moze uzeti kao prava posle desatak km ujednacene voznje.
  20. A da neko, eventualno, procita uputstvo od Lubre...
  21. Pokusao sam da pomeram karakteristiku turbine gore-dole i vidi se razlika na dijagramu, ali se problem ne resava. I dalje booster pritisak prelazi vrednost od 2400 mbar i tada motor uopste ne prima gas. Takodje sam otisao kod majstora, skinuli su usisnu granu i sve lepo oprali, auto je zivlji na manjem broju obrtaja ali opet se javlja problem kada patosiram gas. Moze li da bude problem do izduva, mozda katalizator?
  22. Hvala na interesovanju. Ne nameravam da cipujem, nego imam problem da mi u voznji booster pritisak dodje do 2540 mBar kada potopim gas i ECU izbaci gresku P0235. Vrednost je tacna, jer sam umesto senzora stavljao indudtrijski loger pritiska i isto pokazuje. Za maksimalnu vrednost booster pritiska pitam iz razloga sto ako je na mom autu vrednost veca, verovatno je protok vazduha smanjen a video sam da ima prljavstine u usisnoj grani kada sam skidao snezor. To povezujem sa cinjenicom da je od kako sam kupio auto kolicina vazduha manja od trazene 3-5 puta.
  23. Ne mogu da nadjem u dokumentaciji podatak koji se odnosi na maksimalan pritisak u usisnoj grani za motor 2.4 jtd 10v 110 kW. Da li neko zna? Unapred hvala.

Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...