Jump to content
FAS Goran

nic032

Members
  • Content Count

    13
  • Joined

  • Last visited

About nic032

  • Rank
    Il Nuovo

Profile Information

  • Location
    Cacak
  1. Imao sam mnogo glavobolje sa fiat Stilom 1.6 16v i njegovim racunarom.Radio sam reparaciju i posle par meseci opet problemi ali sa izmestanjem ecu fiat bar za sada radi normalno.Tako da bih predlozio svim sadasnjim a i buducim vlasnicima da to urade bez obzira da li imate problem.Meni su pricali razni dijagnosticari d4 konektor,senzor bregaste,senzor radilice,akumulator,kontakti,klapna gasa itd.Na kraju sam shvatio da taj ecu ne sme da bude na motoru.Mozda ja gresim ali vreme ce pokazati da sam u pravu sto se tice motora 1.6 16v.Pozdrav svim forumasima!
  2. Kako da stupim u kontakt sa ljudima u Novom Sadu koji rade reparaciju Stilovog Ecu-a?
  3. Mozes li da mi posaljes na mejl milance032@gmail telefon crnog saleta zbog ecu-a?
  4. Ako nije problem recite mi ko vrsi reparaciju motornog racunara u Novom Sadu i po kojoj ceni? Moze na mejl milance032@gmail.com!
  5. Pozdrav svima.Vlasnik sam Stila 1.6 16v sa Brc gasom od pre nekoliko dana imam problem ali ne stalno.povremeno se javlja na nekoloko dana.auto normalno vozim i u jednom trenutku izgubi gas tj. nece da predje preko 1500 obrtaja,stanem ugasim auto upalim i sve je normalno.S tim dok sam stajao izbacim na leru on pokazuje 1200 obrtaja iako je motor postigao radnu temperaturu.Na dijagnostici ne prijavljuje nista,nema sajlu vec step motor,klapna i potenciometar gasa.Ako neko ima ideju neka kaze.Unapred zahvalan Milan!
  6. Nasao elektricara[Pravog] flasa vode na ecu i auto pali kao nov.Za par dana mi skida ecu i rece mi neke mostove koji gube otpornost da resi i to je to! Kod ovih ovlascenih i nekih poznatih imena sam bio i samo gubio vreme i zivce.Pozdrav svima!
  7. Vlasnik sam fiat stila 1.6 16v a iz Cacka sam. Imam problem vec tri meseca ali ovde u gradu nisam uspeo da uradim jos nista. Auto nece da upali na kljuc,vergla ne baca varnicu.Od mene ima jedna dobra nizbrdica zaletim treca upali svaki put. Dijagnostika kaze senzor radilice! Zamenjen problem isti. Krecem na posao[6 i 15]pali svaki put,vracam se sa posla[3 i 15] pali svaki put,ostavim ga u garazi i posle nekog vremena 15min,pola sata,krenem negde verglam 5 minuta ni da cuje.Na rame guram 1250kg niz brdo pal bez problema.ponovo dijagnostika opet senzor radilice!!! kupujem jos jedan senzor navodno ovaj prethodni tuski ne valja a problem opet isti,s tim sto jedan dan neki put sastavi i pali normalno ali svaki drugi pocinju problemi.ako se desi u gradu na parkingu gde je ravno onda odem popijem pivo[bG} vratim se posle 15-20 minuta verglam par minuta i on sastavi nekako.Zadnji slucaj sinoc da i tako nece.Ostavio sam ga u gradu i jutros otisao i normalno upalio. Zupcenje uradjeno sa alatima,Ecu ne prijavljuje nista,svaki put chek OK normalno kad upali a nisam cuo da ECu pali na guranje!E sad zamolio bih vas da mi neko kaze ima li majstora za stila u Srbiji bez obzira gde i ako moze neki kontakt telefon.Bilo bi dobro kad bi dao neki predlog Crni Sale NS jer mi se cini da je on imao iskustva sa stilom. A ja cu se posle stila[Pod uslovom da resim problem] vratiti na neki auto kome ne treba dijagnostika. Vozio sam Tipa,Tempru,Mareu ali ovaj Stilo mi je zagorcao zivot! Pozdrav Milan Cacak
  8. Odradio sve ali nista.I dalje sve po starom.Ima li dobar elektronicar za fiata i ako moze telefon
  9. Da li mislis na one kontakte ispod dva velika dzeka sto se konektuju u motorni ECU ili na kontakte u samim dzekovima.
  10. Zdravo svima.Moj problem je u sledecem imam stila 1.6-16v 2002god. auto normalno palio sve do pre mesec dana a onda pocinje pakao.Dosao sa posla,posle 20-tak minuta stajanja u garazi krecem u grad verlam normalno nece ni da cuje,zovnem mehanicara proverimo ne baca varnicu na bobini.Kaze senzor radilice verovatno.dijagnostika kaze senzor . zamenim senzor[ap sport-facet]Problem jos gori lose conction dok se motor ne zagreje,pali na jedvite jade. kupim drugi senzor [hofer] racunajuci da je prethodni sporan.problem se izgubio nekoliko dana a onda sve po starom dijagnostika kaze i dalje senzor radilice.jednog dana auto nece da pali verglam 10 minuta i nista.odem u kucu da se smirim [bg pivo] i posle pola sata upali bez problema.Sutradan prica ista nece opet da upali posle gasenja auta i nekih 15-tak minuta stajanja u garazi.onda posto imam jednu dobru nizbrdicu pustim ga niz brdo treca i upali.probano par puta na guranje pali akumulator star godinu dana vergla normalno a i zadnja dijagnostika[5,6 po redu]]kaze senzor radilice.Nove svecice ngk prva ugradnja,kad upali radi sve normalno chek OK. Ako ima neko ideju neka odgovori unapred se zahvaljujem!
  11. Zdravo svima.Imam problem sa stilom 1.616v + brc sekvent plin italijanac fabricki.Desava mi se sledeci problem auto normalno vozim ugasim i posle 5 minuta nece da uoali .Sacekam 10-15 minuta upali normalno.Kazu senzor radilice zamenim vozim par dana normalno i onda opet isto.Jednom se pojavilo lose conection! Tako da nikad ne znam kad ce problem.Ako neko ima ideju sta bi moglo da bude neka odgovori.

Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...