Jump to content
FAS Goran

nobutado

Members
  • Content Count

    49
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by nobutado

  1. Alternator je generalno slaba tačka na Puntu, sigurno ga treba pregledati s obzirom na kilometražu, naročito ako nije uopšte rađen. Kod mene je već 2 puta remontovan, prvi put na oko 60.000km i letos na 140.000km. Problem je u kućištu koje puca. I anlaser kod mene pokazuje znake zamora, pri hladnom vremenu nakon startovanja se čuje kratkotrajno struganje, kad je toplo ne čuje se ništa.
  2. Pridružujem se čestitkama, neka vas u zdravlju služi...
  3. Verujem da su i ovi OEM delovi na 23000km u odličnom stanju.
  4. @Dejan 1403 Proveri uputstvo za upotrebu, mislim da je preporučeni interval zamene kaiševa 120.000km ili 6 godina, osim za otežane uslove kada je skračen na 4 godine ili 60.000km. Tako da bi trebalo da si miran i celu ovu godinu, makar po knjizi. Nekako mi ovo što je rekao @igor0511 najviše ima smisla, iako ne verujem da bi Fiat izdao pisanu potvrdu i rekao teraj dalje.
  5. Ponukan Ivanovim postom, svratih i uzeh ove vezice. Ako je nekom bitno, imaju i bele, ali one nisu UV otporne. Pored toga videh i čitavu paletu sprejeva, između ostalih i skoro pominjani silikonski. Cena nešto ispod 400din... Poslato sa YAL-L21 pomoću Tapatoka
  6. Za lakše sipanje tečnosti korisna stvarčica sa Alija, sklopivi silikonski levak:
  7. nobutado

    Ručni časovnici

    Tačno je penguin, morao sam ponovo da pogledam, lepo izgleda i ovako....
  8. nobutado

    Ručni časovnici

    Čestitam i pratim...
  9. DOGA brisači po meni odlični, uzeo ih za Zastavu 10 pre 2 godine. Sticajem okolnosti morao sam da zamenim vozačev i stavio Valeo, ali je evo posle godinu dana počeo da posustaje, dok se DOGA na suvozačevoj strani i posle dve godine dobro drži. Jesu skuplji, ali su dobri.
  10. Kako je moguće da se ovoliko razlikuju cene, pod uslovom da su u oba slučaja originalni delovi? AK Kole Stojanov (račun kolege Solara)
  11. nobutado

    Ručni časovnici

    Pri odabiru opcije FREE pod Shipping metods prilikom isporuke dobiješ sledeće:
  12. nobutado

    Ručni časovnici

    Samo mala ispravka, pošto sam našao carinsku deklaraciju. Moj sat poručen sa Creation-a (Seiko SRPG29K1) je carinjen na 75USD, tako da su ukupne dodatne dažbine izašle 2559,00RSD (carina 800RSD i porez 1759RSD) prošle godine u martu mesecu.
  13. nobutado

    Ručni časovnici

    Razumem te, i ja sam se dvoumio i na kraju poručio Seiko SRPG29, sličan je tvom modelu samo je plavi brojčanik i metalna narukvica. Za sada je sve ok, dobijena međunarodna garancija itd..., dakle sve kao što je i navedeno na sajtu. Gledao sam ih u Bomaru i znaj da izgledaju odlično uživo, mnogo bolje nego na slikama na sajtu. U svakom slučaju srećna kupovina.
  14. nobutado

    Ručni časovnici

    Evo ovde baš tvoj model, pa vidi razliku: https://www.creationwatches.com/products/seiko-mens-208/seiko-5-sports-field-grey-dial-automatic-srpg31-srpg31k1-srpg31k-100m-mens-watch-21337.html?currency=EUR Ja kada sam poručivao dodatni troškovi su bili oko 3500din.
  15. Kakva su iskustva sa ovim Wolf uljem? Vidim da ga pozitivno ocenjuju, ima Fiatovu specifikaciju 9.55535.S2 a po ceni je nepobedivo.
  16. @knezevic76 kupio auto sa garancijom. Svaka čast@Ivan
  17. U zdravlju da ga voziš! U kojim oglasima je bio, pošto i ja gledam Bravo? Vrlo ih je malo u izlaznim godištima 13/14...
  18. Poštovani Gorane, Interesuje me vaša preporuka vezano za zamenu viljuški (ramena) na Zastavi 10, da li uzeti nove (ako da, koje preporučujete) ili remontovane? Kakva je vaša praksa u servisu? Unapred hvala i pozdrav! Poslato sa YAL-L21 pomoću Tapatoka
  19. U oravu si, izgleda nije. Ipak proverite. Poslato sa YAL-L21 pomoću Tapatoka
  20. Pošto se radi o Ecoboost motoru Fordovci savetuju proveru servisne istorije gde bi se utvrdilo da li je urađen opoziv na motoru. Ovi motori su poznati po grešci na rashladnom sistemu što je dovodilo do pregevanja i krivljenja (pucanja) glave. Posle 2015. greške su otklonjene. Poslato sa YAL-L21 pomoću Tapatoka
  21. Ukoliko se ovo sa snimka dogodi, MA jedinici nema spasa: Otkinut je navoj na vođici aktuatora na trećem cilindru, moguće da je starija verzija jedinice ali ne vidim kako ovo ima veze sa intervalom zamene ulja.
  22. Šteta za Radomirovog Punta, delovalo je da je rešen problem. Izgleda da su u pravu kada kažu da je sve to kratkog daha što se tiče reparacije. Lično sam bio prisutan kada je @Goran Zemun to ispričao jednoj mušteriji u servisu sa problemom MA jedinice. Misterija ostaje šta se zapravo pokvari unutar nje...
  23. Ako su i solenoidi na MA jedinici izmenljivi, onda mi nije jasno šta se tu ne može popraviti ili makar od više njih sastaviti jedna da valja. Najviše logike i izgleda za uspeh mi ima postupak @radomir.g u njegovoj temi za Punto Multiair 135, čovek je jednostavno izduvao i očistio jedinicu (bez rasturanja) kompresorom od taloga i naslaga unutar same jedinica i uz zamenu MA filtera postigao potpuni efekat. Šteta što @Nikola031 nije uzeo svoju staru od Brane... Evo jednog linka, Turčin joj j... na majkata:

Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...