Jump to content
FAS Goran

plsvojo

Members
  • Content Count

    36
  • Joined

  • Last visited


Reputation Activity

  1. Like
    plsvojo got a reaction from Nebek in Šta imate od alata u kolima?   
    Mislim da i kod novih, relativno pouzdanih kola treba imati set alata u kolima. Preporučujem kupovinu lijepo upakovanih setova u megamarketima. Nisu kvalitetni ali se ne koriste često i zauzimaju malo prostora (npr. na rezervnoj gumi). Pazario sam jedan za 20€ u Tempu, a kvalitetan alat prebacio u stan. U tom setu treba da su ključevi, viljuškasti obavezno, inbusi, par klješta, čekić, bar 4 šarafcigera i par sa raznim nastavcima.
    Dodao sam skalpel, lampu iz dedine Lade (povezuje se na akumulator), obavezno ŽICA (zatrebala kod lancie ), svjećice i filter benzina. Par šarafa raznih dužina sa maticama i podloškama. Plastične vezice takođe imam ali žica je ipak must.
    Kod juga sam u gepeku uvijek imao, a sad mislim da pretjerano:
    1. klinasti remen (trauma iz mećave '84, kanjon vrbasa)
    2. sajlu kvačila
    3. razvodna kapa i ruka
    4. crijevo za benzin
    5. kabl za svjećice
    Ćebe, kablovi za paljenje, litar ulja se podrazumijeva. Mislim da je u Rusiji svijeća obavezna, sprečava smrzavanje u kolima
  2. Like
    plsvojo reacted to dekirs in Fiat Bravo 2008   
    Update
     
    Danas zamenjen krst poluosovine, tresao mi kada ubrzavam a i sinoc mi se javio cudan problem na autoputu pri 110 i 120 krenuo da se trese ceo auto dok nisam dodao malo gas.. Gledao danas gume, sve su balansirane, na trapu je dobar bar ljudi nisu videli nista osim tog krsta.
    Za sada ne trese na ubrzavanju, za ovo drugo cu videti za par dana kad ga isteram duze na autoput.
     
    Elem, kao sto spomenuh kupljene 4 save eskimo s3+, doterane iz Bosne 140e me izasle.
     
    Bravic lepo ide, jedino sto mi ostaje je akumulator koji je na izdisaju. Provereno je punjenje tako da je alternator okej. Sada je dilema koji akumulator uzeti koliko para dati..
     
    Jedan motoric klime mi je crkao bio sam kod Saleta u Zarkovu, trazi 90e da skine i zameni, iskreno mnogo para znam da je posao ali neka to stoji za sada..
     
    Za sada nemam nekih ulaganja i to me raduje jos taj akumulator da resim i to je to. Mnogo se brzo prlja ova boja ne znam na koji fazon, ali to me uzasno nervira. Kada se opere auto izgleda kao iz salona
     
    Potrosnja kombinovana je oko 6.5l na 100 km, bar ono sto pise na bordu. Negde 50-50 je autoput - grad, nisam jos uvek merio do cepa. 
     
    Sve u svemu zadovoljan sam Bravom, valjda ce da me slusa jos dugo

Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...