Jump to content
FAS Euroauto Goran

The Punisher

Members
 • Content Count

  2146
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  4

Posts posted by The Punisher


 1. Išao sam baš tim putem a od Doiranija sam se odvojio za Halkidiki 3. prst.

  15.7 na Prohor Pčinjski sam čekao sat i po uveče oko 20h i 16.7. isto na Doirani ujutri sat i po oko 10h

  31.7 Na Doirani sam čekao 5 minuta uveče oko 20h i ujutru na Prohoru oko 10h  čitavih 10 minuta

  15.7 naplatne rampe nisu radile na A4 autoputu u Makedoniji (to je realno brza saobraćajnica, plava tabla, ne zelena) ali su 31.7. proradile


 2. Obale Jadranskog mora krcate su turistima koji nisu ni svesni da se samo nekoliko morskih milja od njih nalazi savremeni Eldorado. Nisu to ajkule poput onih u Hurgadi, već nešto mnogo opasnije i ubitačnije od njih. To su neki od najvećih tankera na svetu, napunjeni naftom do čepa, koji trenutno paraju talase Jadranskog mora. Preko satelita nam morska karta pokazuje zanimljive lokacije i položaje brodova u realnom vremenu u ovoj, kako kažu, nestašici naftnih derivata i hrane.
   
  Brodovi obilježeni crvenom bojom prenose gorivo a jedan od njih je tanker "Valdamed" koji je pre 3 dana isplovio iz turskog Čejhana i nalazi se u Jonskom moru. Predviđen dolazak u Omišalj u Hrvatskoj mu je sutra veče. Nedavno je u Omišalj uplovio i "Mekaines" najveći tanker za prevoz plina, grdosija duga 345 metara s kapacitetom 261.137 m³ prirodnog plina.
  Iako nas uporno ubeđuju da velike nestašice diriguju visoke cene, sve ovo pokazuje da nafte i plina itekako ima. A ima i hrane, i to na izvoz, to pokazuju brodovi obilježeni zelenom bojom a oni prenose hranu. Tako brod "Ever Excel" koji plovi iz Engleske, za koji sat treba da se usidri u Splitu sa 6.200 kontejnera. Dok je brod "Chipol Changan" trenutno usidren u Baru i iz njega se istovara hrana, hemija i metalurgija natovarena u Roterdamu. Čim voz iz Bara stigne za Beograd, Beograđani će ove proizvode plaćati masno, jer njih eto nema više na tržištu.

  "Valdamed" se polako bori sa Jonskim morem i sprema se da uđe u Jadransko, ali on je sa svojih 46 metara "beba" za 250 metara dug tanker "Buri" koji Jadranom već plovi prema Rijeci pod zastavom Кajmanskih ostrva i u svojoj utrobi nosi 115.000 tona nafte. Biće potrebno preko 4.000 kamiona da ga isprazne i crnim zlatom obezbede hiljade benzinskih pumpi širom BiH. Da, širom BiH jer je cela BiH ovisna o uvozu goriva koja su u potpunosti proizvedena preradom ruske nafte. BiH se gorivom snabdeva iz 4 pravca, iz Hrvatske i Srbije, te Italije i Grčke. Dok plin nabavlja isključivo od ruskog Gazproma putem "Turskog toka." Sve rafinerije iz pomenutih zemalja u potpunosti koriste rusku naftu. Rafinerija Pančevo gotovo 100% koristi rusku naftu. Inina rafinerija u Rijeci tankerima poput "Burija" naftu dovozi iz Lukoilove rafinerije na Siciliji koja opet koristi rusku naftu. Rafinerija nafte u Rijeci, tokom ove nestašice, radi najvećim mogućim kapacitetom kakvim nije radila nikada do sad. Кoliko nafte izbacuju, ne zna se jer je to za rafineriju deo poslovne tajne.
   
  U poslednjih nekoliko meseci od kada su podivljale cene sa gorivom i od kad je počeo lov u mutnom i enormno bogaćenje pojedinaca, u BiH je uvezeno 1.35 milijardi litara goriva. Tu prednjači dizel sa 1.18 milijardi litara ili 88% ukupno uvezenog goriva, dok je benzina uvezeno 161.6 miliona litara ili 12% uvezenog goriva. Preko 80% ovog goriva je uvezeno iz Hrvatske kamionima preko prelaza Bijača i Vinjani na jugu Hercegovine, zatim preko Кamenskog kod Livna u zapadnoj Bosni, te Izačića, Orašja i Gradiške, kao i preko luke Ploče. Za isti period plina je uvezeno u vrednosti 218 miliona КM. Ovde vidimo da naftna formula velikom brzinom gorivo uvozi u BiH i to sa svih strana. Zanimljive su te velike cene nečega, čega ne fali...
   
  Velika verovatnoća je da ćete baš vi koji čitate ovaj tekst, za koji dan točiti gorivo iz ovog tankera koje će biti duplo skuplje nego što bi trebalo. Barel nafte na berzi je pao na 99 dolara kada cena inače bude oko 1.80 КM a ona sad doseže i 3.70 КM. Ovo se desi kada se "specijalna operacija" koja je inače nešto što treba da se završi brzo i na prepad, produži i još malo će ući u šesti mesec. Zato sam se ja na početku smijao onima što su govorili da će sve biti završeno do Dana pobede kako bi se to proslavilo u Moskvi. Od Dana pobede prođoše 2 meseca a kraja ni na vidiku, i sve neće biti završeno još godinama jer svi su oni isti i rade zajedno. To se dešava kada se par moćnika sastane i sa koktelima u ruci dogovore "rat." Rat koji je izbio zbog toga što je kao NATO hteo postaviti baze stotinjak kilometara bliže ruskoj granici. Da to je baš veliki problem za rakete koje imaju domet preko 10.000 km i lete 8 km/s. Pa zar danas stvarno neko misli da bi Vašington gađao Moskvu ili obrnuto. Pa kakve su to besmislice, laži i izmišljotine na koje narod još uvek naseda.
   
  Ne zna se koji od ovih njihovih izgovora je gluplji ali narod danas jednostavno veruje u sve. Rat u Ukrajini postoji samo u medijima a u stvarnosti to je organizovana pljačka naroda svih država sveta u dogovoru sa njihovim političarima kako bi se sakrile krađe istih, a bogami, puno se kralo i sad je došlo vreme da mi to platimo. Mi, koje će mediji i dalje filovati patriotizmom deleći nas na zapad i istok dok nam čak i Jadransko more šalje SOS...
   
  Piše: Deki RS
   

  https://www.facebook.com/DekiiTeoreticaristine/ 

   

  0.jpg

   

   


 3. Apsolutno tacno, nazalost... Samo sto se masovnom novogradnjom stanje samo pogorsava, bez ikakve promene infrastrukture u najvecem delu grada. Kod mene u kraju (porodicna gradnja, miran kraj u zelenilu), max 3 sprata, a nice zgrada sa 8 spratova i 2 bloka/ulaza, zvanicno 180 stanova. 180 porodica, sigurno bar 200 vozila... A bice tu naravno i neki povuceni sprat ili neka legalizacija potkrovlja/garaza. Gradi ih se jos u blizoj okolini, a naravno da sve zivo od infrastrukture ostaje isto, uzas. Da ne pricam o delovima grada koji su zatrpani novogradnjom, gradilistima, sutom, kamionima i koji bukvalno vise ne lice na sebe. Nije ni cudo sto onda vec prva kisa napravi kolaps. 
  Ne mogu to ovi balvani na vlasti da razumeju, da se prvo projektuje infrastruktura pa tek onda stanogradnja. Situacija će biti sve gora jer nema novih ulaganja u nove sisteme kanalizacije. Niko ne konsultuje više struku

  Sent from my RMX3085 using Tapatalk


 4. On 6/22/2022 at 10:23 PM, Ivan said:

  Upravo o tome i pricam. Vrte godinama iste klipove, da nemam zelju ni da bacim pogled kada znam sve napamet. Ne kazem da nekome nece koristiti, ali "balave" i vrte istu rutu deceniju unazad, pa puta 20 autora svake godine... Koliko smo bukvalno stotina priloga odgledali, da vise i vrapci znaju da je na ovom racvanju pravo Halkidiki, a desno se odvaja ka jugu i Atini :D :

  A šta bi po tebi trebali da rade? Evo ja idem ove godine prvi put za Halkidiki, da odgledam patrolu od pokojnog Mirka kad su sve iste? Lepo je da znaš put napamet, vrlo pohvalno, ali to znači da ga redovno voziš, da si ga prošao x puta.

   

  Te patrole jednostavno nisu za ljude kao što si ti.

Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
 • Create New...