Jump to content
FAS Goran

vlada_ns

Members
  • Content Count

    13
  • Joined

  • Last visited

About vlada_ns

  • Rank
    Il Nuovo

Profile Information

  • Location
    Sremska Kamenica

Previous Fields

  • Garage
    Sremska Kamenica

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

  1. Pozdrav svima! Posle duže pauze, kupio sam ponovo Fiat, ovog puta QUBO Natural Power. Uz auto sam dobio i držač za navigaciju a samu navigaciju imam prilike da kupim ali nedostaju mape. I na oglasima sve što se nudi su te Tomtom navigacije ali bez mapa. Zvao sam čoveka koji instalira mape i rekao mi je da s obzirom da u autu imam Blue&Me, krekovana navigacija neće raditi nego moram da se registrujem na sajtu Tomtom i kupim redovno mape. Vidim da je Cookman isto to uradio. Da li je to jedina solucija? Meni je bitno samo da navigacija ima napajanje sa držača. Ili eventualno da li je neko prepravio držač da koristi telefon i slično.
  2. Kupujem originalnu auto-kuku i krovne nosače za Multiplu Preferiram da ponude saljete na telefon Vlada Novi Sad 060 138 2880
  3. Sve pohvale za sjajnu organizaciju i provod, pozdrav iz Novog Sada!
  4. Hvala na odgovoru! Gledao sam ja tu temu ali nisam je tad najbolje razumeo. U principu, ta braon zica (sa moje sheme) koja daje negativan signal, treba da ide na masu a ja to nisam uradio i mozda je to razlog sto mi je izbijao osigurac.
  5. Hvala moderatorima na asistenciji! Evo ovako. Malo sam zbrzao sa pitanjem na forumu jer sam se uplasio da mi je crkao relej a u pitanju je bio samo osigurac. Pokusao sam ponovo da stavim isto kao i pre, i opet mi je posle izvesnog vremena izbio osigurac. Stavio sam osigurac iste jacine (30A). Centralna pusta na - . To je braon zica. Mozda sam nju pogresno postavio na regler umesto negde na masu? Da li ima neke veze sto nisam povezao zmigavce? Postoje jos zuta i roza zica koje nisam nigde povezao.
  6. Ja sam samostalno ugradio modul za daljinsko zakljucavanje u Multiplu. Sve je radilo odlicno desetak dana i sad mi odjednom prestala da radi centralna brava, fabricka. Sigurno sam nesto pogresno uradio pa bih zamolio strucnije kolege da mi pomognu. Na crtezu je sema za spajanje modula. Sve zice sam nasao kod zutog releja za centralnu bravu koji se nalazi u komandnoj tabli gde su ostali osiguraci. Nisam hteo da secem zice pa sam plavu, belu i braon zicu spojio na samo kuciste releja a masu(crna) i struju (crvena) sam povezao sa nekog drugog izvora. Zmigacvce nisam povezivao a zuta i pink su mi takodje ostale slobodne. I sve je lepo radilo do juce. Uopste mi neradi centralna brava, cini mi se da je crkao taj zuti relej ali ne znam zbog cega.
  7. Imam Multiplu koja umesto 6-og sedista ima frizider. Razmislajm da nabavim to srednje prednje sediste pa da mogu po potrebi da ga stavim umesto frizidera i obrnuto. Zanima me da li je to neko vec uradio i koliko je to komplikovana radnja za cesto menjanje. Gledao sam danas, i ne dolazi mi nikakva ideja osim da prvo izvadim i vozacevo i suvozacevo sediste da bi pristupio srafovima frizidera. Molim kolege za savet.
  8. Kupujem srednje prednje sediste za Fiat Multiplu
  9. I meni je CNG zvucao zanimljivo a Multipla izgledala zanimljivo pa sam kupio Multiplu na CNG! U Multiplu Bipower ide 39 kubika gasa, tj oko 26,5 kg kada je kompresovan. Sa jednim punjenejm sam presao 495 km otvorenog puta! Kombinovana voznja mi je oko 460 km po rezervoaru. Trenutna cena zemnog gasa je 36 din. Iz ovoga se vidi jasna racunica da bi me rezervoar stajao oko 1400 din. Drugi razlog nabavke ovog kompresora je sto u Novom Sadu, iako postoje dve punionice (NIS GAS i GSP), jos uvek nisu u upotrebi za gradjanstvo. Zvao sam i jedne i druge. U NIS GASU su mi rekli da postoje te kucne pumpe i da nema nekih regulativa oko privatne upotrebe. Razgovor sa kompetentnim direktorom iz GSP-a je posebna prica, mozda ga objavim u delu vicevi i biseri.
  10. Ovako nesto samo pristupacnije http://green.autoblog.com/2007/12/09/phill-expands-markets-for-home-cng-fuelling-stations/
  11. Da li je neko upoznat o mini auto pumpama-kompresorima koji se kače na kućnu instalaiju? Proverio sam u NIS-u, to je dozvoljeno, tj nema nikakvih zabrana oko korišćenja ali nigde ne mogu da nadjem takav uređaj.
  12. Pozdrav svima! Ja sam Vlada iz Sremske Kamenica. Od nedavno sam postao vlasnik dva Fiata, Punta i Multiple. Forum je odlican, puno korisnih informacija i sjajna ekipa forumasa.

Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...