Jump to content
FAS Goran

bockojagodina

Members
  • Content Count

    64
  • Joined

  • Last visited

About bockojagodina

  • Rank
    Regolari

Profile Information

  • Location
    Jagodina

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

  1. Pa mislim na zutu lampicu na tabli, ne pali se. Mozda ce tek dijagnostika da pokaze nesto u pozadini. To nisam uradio. Moracu da je vezem na dijagnostiku pa da vidim
  2. Jesi 100% siguran da se ispod tapacira u gepeku nalazi otvor za pumpu ili samo pretpostavljas? A ovo za struju ne znam, jer majstori kazu:da je problem sa strujom izbacio bi gresku a lampica za gresku se ne pali. Kazu da je najverovatnije neki problem u vezi goriva-pumpa, dizne ili slicno.. Nisam pametan. Ostaje mi da tako vozim dok se simptomi ne pojacaju pa onda da ispitam sta je..
  3. Ima li Fiat Marea karavan 1.6 16v 76kw 2002g., filter goriva? Kako se dolazi do pumpe goriva, jel iz gepeka ili ispod zadnjeg sedista? Ja pogledao ispod zadnjeg sedista ali tu ne vidim nista, pa sam malo zbunjen?! Mislim da mi pumpa ili filter goriva prave problem koji sam gore opisao sa gusenjem.
  4. Nisam nista pogledao, cekam neki savet pa da krenem sa proverama. Mislis da svecice mogu da prave takav problem? Interesantno, ne izbacuje mi nikakvu gresku! Auto nema plin, znaci samo benzin.
  5. Fiat Marea 1.6 16v 2002.g.karavan,odjednom je pocela da se gusi u voznji. Naglim pritiskom gasa se ugusi, kao da hoce da se ugasi, slabo prima gas, i obrtaji se povecavaju sa zakasnjenjem...poklanja se pa u mahovima ubrzava sa zastajkivanjem. Na leru, naglim pritiskom na papucicu gasa ugusi se i cuje se kao da pukne. Molim za pomoc ako neko zna sta moze biti uzrok
  6. Zamenio sam set kvacila Luk. A sajlu sam nastelovao tako da su pedale kvacila i kocnice iste visine(tako i izazi auto iz fabrike) i sve je ok (da kucnem u drvo) , i mekano i hvata lepo na 1/3.. Neki steluju sajlu ovako onako, ali ja sam isao logikom da kad se kupi nov auto kvacilo je novo i pedale su iste visine.
  7. Tako brate. Znaci, kada je pedala ne stisnuta, treba pogledati sajlu dole kod pedale da je malo labava tj. da ima malo lufta.Jel tako?
  8. To si u pravu, ali zato sto na obicno postavljeno pitanje o stelovanju sajle jave se znalci i pisu razne netacne teorije a niko ne zna da da odgovor na konkretno pitanje, pa je normalno da se razvija diskusija. Ja sam samo pitao da li se steluje sajla kvacila kod Maree i kako, da druk na leru ne bi dodirivao korpu i habao se bespotrebno.
  9. Mislim da nisi u pravu.Druk se vrti jedino kad dodirne korpu, do tada miruje. Javice se valjda neki majstor koji zna sigurno kako radi druk.
  10. Ja sam shvatio da kada je pedala stisnuta onda druk naleze na korpu i vrti se, a kada pedala nije stisnuta onda druk ne pipa korpu i ne vrti se!? Cak i na raznim forumima pisu da je to taj princip rada druk lagera kao sto sam opisao! Ipak mislim da je moja teorija tacnija. Zato se i preporucuje da se noga ne odmara na pedali kvacila i samim tim se cuva druk lager.
  11. Citao sam po raznim forumima da ako sajla nije dobro nastelovana desava se da na leru i ako pedala nije stisnuta druk lager naleze na korpu i samim tim mu se skracuje radni vek, zato me zanima da li se steluje ili ne kod mog auta.Ako neko zna neka kaze. Sada pre zamene seta mi je bas takvo stanje da na leru bez stisnute pedale druk naleze na korpu i cuje se, kada rukom povucem pedalu prema navise izgubi se svaki zvuk, a kada nogom stisnem pedalu do poda taj zvuk je glasniji.. Fiat Marea Weekend benzinac 1.6 16v 76kw
  12. Dobro, nebitno za majstora da li zna ili ne zna, mene licno zanima da li se sajla steluje ili ne tj. na kojoj visini ce da hvata pedala.. Zelim da budem siguran, kada je noga skinuta sa pedale da druk lager ne naleze na korpu tj. da uopste ne dodiruje korpu.
  13. Da li se kod karavana Fiat Marea 1.6 16v 76kw benzinac, steluje sajla kvacila ili ne? Zanima me da bih skrenuo paznju majstoru kada mi menja set kvacila da je lepo nasteluje!
  14. Niko od majstora mi nista nije rekao za zamajac, samo to da se menja samo set kvacila-lamela, korpa i druk.

Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...