Jump to content
FAS Goran

MARINER

Members
  • Content Count

    95
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by MARINER


  1. Ja ga leti skinem. Tripujem da je lošije hlađenje kad je montiran.

    Greška,treba da je stalno montiran. U toku vožnje se formira t.z. kovit , t.j. turbulencija koja vraća sabijeni vazduh izmedju poda vozila i puta. Te je zato motorni prostor kod vozila koja nemaju šus stalno zaprljan. Može da se izbegne ako ima prednji spojler, Medjutim Libra ga nema. Pozd.


  2. Povećan pritisak u rashladnom sistemu može da uzrokuje 1.Oštećena zaptivka glave motora. 2.Naprsla glava motora. 3.Oštećen izmenjivač toplote EGR-a(prodor izduvnih gasova u rash.sistem). 4.Davač temperature u kombinaciji sa neispravnim termostatom.5.kod loše održavanih vozila slab protok rashl.tećnosti kroz hladnjak.


  3. (Kad je motor poceo lose da radi na leru, videlo se da podize vrednost ubrizgavanja i ugao predpaljenja.) Tako motor radi zimi, kad mu je potrebnije veće ubrizgavanje i ranije paljenje. Dakle obrati pažnju na senzor temperature rashladne tečnosti i senzor temperature usisanog vazduha koji je u MAF sensoru.(izmeriti vrednosti istih). Pozdrav.


  4. Problem je najverovatnije u MAP senzoru na usisnoj grani . Imao sam problem na mojoj Libri. Problem je resen sa diagnostikom fiatecoscan. Moraš da voziš kola sa zakačenom diagn. i da pratiš parametre tokom vožnje. Konkretno pritisak turbine koji ide i do 2000 mbar zna da zastane prilikom ubrzanja gde se vidi da nema podizanja pritiska na diagn. i tada se pali check lapica. To mi je bilo dovoljno da se odlučim da kupim novi MAP senzor. Posle ugradnje novog :bolje prima gas i manje dima u ubrzanju.(p.s. nemoj sam da voziš i gledaš u komp. bolje je imati nekog pored sebe da to isprati) Pozdrav.


  5. cika_kole imam pitanje za tebe - meni se desava ista stvar ali tek oko 130-140km/h i tada mi se upali lampica kao kod tebe ali do tada auto ide sasvim normalno i ne pali se nista osim pri toj brzini. i da napomenem da preko 140km/h ne moze. valjda iz tog razloga. pa me zanima jel tebi lampica ostala upaljena nakon sto si jednom pojavila?

    Proveri na diagn.map senzor na usisnoj grani, kada crkne nemoze preko 3000 obr/min.Pozd.


  6. Bio na dve dijagnostike, nista nijedna ne pokazuje, sve je u redu. Majstor gledao vakum creva kaze da je u redu.

    Njemu nista jasno, a meni jos manje. A sve cesce se desava da ne primi gas. Bice da odem kod nekog popa da 

    mu prebaje, mozda ce proradi.

     

    PS.

    Gde se mogu naci delovi enterijera (trebaju mi dugmici, piksla, suncobran..)

     

    Pozz

    promeni majstora

Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...