Jump to content
FAS Goran

MARINER

Members
 • Content Count

  95
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by MARINER

 1. MARINER

  Lybra SW - prag truli

  Korozija se pojavila zbog nedostajućih gumenih čepova na tehnološkim rupama sa donje strane praga,isti slučaj i na mojoj lybri, čeka proleće za rad.Pozdrav.p.s.dobri su to automobili.
 2. air ventil, ili kako kažu vagenovci step motor.
 3. Proverio bih pritisak pumpe za gorivo u rezervaru,može biti da je sito zapušeno. I videti regulator pritiska goriva u CR pumpi,o ring gumice ili nećistoća.Pozdrav.
 4. Proveri gorivni sistem.Izmeri pritisak goriva, na to može da utiče zaprljan filter goriva,zapušeno sito gorivne pumpe u rezervaru i sl.
 5. Ne bi bilo loše izmeriti kompresiju u cilindrima. Možda je nagoreo neki izduvni ventil u glavi motora.
 6. Nisam rešio problem sa dugmetom. Vozim tako već godinu dana,navikao sam se da dugme sija stalno. Kada uključim grejać ćuje se kuckanje iz releja,što mi je znak da radi. Ja to dirao nebi. Pozdrav.
 7. Imam isti problem sa dugmetom zadnjeg grejača. Ako rešiš problem napiši u čemu je bio problem. Pozdrav.
 8. Možda nema kompresije u cilindrima motora, čim pali na gurku.
 9. Greška,treba da je stalno montiran. U toku vožnje se formira t.z. kovit , t.j. turbulencija koja vraća sabijeni vazduh izmedju poda vozila i puta. Te je zato motorni prostor kod vozila koja nemaju šus stalno zaprljan. Može da se izbegne ako ima prednji spojler, Medjutim Libra ga nema. Pozd.
 10. Najverovatnije pumpa servo upravljača je pretrpela neka oštećenja, ako je radila neko vreme bez ulja.(metalni špon).
 11. Povećan pritisak u rashladnom sistemu može da uzrokuje 1.Oštećena zaptivka glave motora. 2.Naprsla glava motora. 3.Oštećen izmenjivač toplote EGR-a(prodor izduvnih gasova u rash.sistem). 4.Davač temperature u kombinaciji sa neispravnim termostatom.5.kod loše održavanih vozila slab protok rashl.tećnosti kroz hladnjak.
 12. Kad izabereš stanicu pritisneš dugme ( 1-6) dve tri sekunde, to je to.
 13. Upravljački sistem se veoma lako ozračuje. Vozilo se podigne tako da su mu prednji točkovi slobodni,nalije se hidro ulja u rezervar upravljača i startuje motor,zatim pravite otklon skroz desno pa levo naizmenično sve dok ne prestane da zuji i da podrhtava na volanu. Tokom ozračivanja voditi računa da rezervar ne ostane bez hidro ulja.
 14. (Kad je motor poceo lose da radi na leru, videlo se da podize vrednost ubrizgavanja i ugao predpaljenja.) Tako motor radi zimi, kad mu je potrebnije veće ubrizgavanje i ranije paljenje. Dakle obrati pažnju na senzor temperature rashladne tečnosti i senzor temperature usisanog vazduha koji je u MAF sensoru.(izmeriti vrednosti istih). Pozdrav.
 15. MAP - Manifold Air Pressure. senzor pritiska u usisnoj grani i na nju se i postavlja. MAF - Mass meter Air Flow. (protokomer) konstrukcijski se uvek postavlja na usisnu cev posle filtera vazduha.
 16. Problem je najverovatnije u MAP senzoru na usisnoj grani . Imao sam problem na mojoj Libri. Problem je resen sa diagnostikom fiatecoscan. Moraš da voziš kola sa zakačenom diagn. i da pratiš parametre tokom vožnje. Konkretno pritisak turbine koji ide i do 2000 mbar zna da zastane prilikom ubrzanja gde se vidi da nema podizanja pritiska na diagn. i tada se pali check lapica. To mi je bilo dovoljno da se odlučim da kupim novi MAP senzor. Posle ugradnje novog :bolje prima gas i manje dima u ubrzanju.(p.s. nemoj sam da voziš i gledaš u komp. bolje je imati nekog pored sebe da to isprati) Pozdrav.
 17. Obrati pažnju na damper remenicu radilice.Hoće da pravi vibracije i lupkanje.
 18. klepeće desni bočni nosač motora,on u sebi pored gumenog umetka ima i olovni teg radi smanjenja vibracija. Kad on "crkne"pravi takva kuckanja u predelu noga suvozača. SREĆNA NOVA 2015 GODINA
 19. Proveri na diagn.map senzor na usisnoj grani, kada crkne nemoze preko 3000 obr/min.Pozd.
 20. U autodati pise da se veliki servis za lybru 1.8 radi na 120000 km. Ja bih to radio na 100000 km. Delovi koje nabavljamo ovde daleko da su originalni.
 21. MARINER

  Praznici 2013/2014

  SVIMA ZELIM PUNO ZDRAVIH KILOMETARA U 2014 GODINI. ZIVI BILI!

Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
 • Create New...