Jump to content
FAS Goran

redaradi

Members
  • Content Count

    4
  • Joined

  • Last visited

About redaradi

  • Rank
    Il Nuovo
  • Birthday 05/05/1977

Profile Information

  • Gender
    Male
  • Location
    Belgrade

Previous Fields

  • Garage
    Fiat Punto Evo 1.3 MJTD, Belgrade

Recent Profile Visitors

816 profile views
  1. Bio kod majstora jutros...definitivno DPF ciscenje jer sve ostalo radi kao sat...dakle savet kao i Mica sto rece...isteraj to malo van grada i pojacaj obrtaje. E sad, kopao sam jos malo po ostalim forumima i dosao do zakljucka, sto ne znaci da je dobar i ispravan, ali da podelim sa vama. Beli dim se pojavljuje jer sagorava cadj u filteru, uz pomoc goriva. Na kraju krajeva, jesam primetio jednom prilikom da mi je ispod auspuha nakon regeneracije, nazalost u mestu, bila neka barica koja se presijavala. Hvala vam svakako na asisteniciji i pomoci. Zivi bili!
  2. Hvala na brzom odgovoru. Na automobilu postoji zuta lampica kada mi racunar najavi regeneraciju DPF i ispise da ne gasim auto nego nastavim da vozim ona se upali. Kada se proces zavrsi, zuta lampica se ugasi. To mi se desilo tri puta do sada i auto je vozen sve vreme, dok se ne zavrsi ciscenje-regeneracija. Da li moguce da se toliko taj dpf prlja da mora svaki put da se cisti i to bas uvek kada se upali ventilator hladnjaka? I da...da li je moguce da se regeneracija aktivira pre nego sto motor dostigne radnu temperaturu? Sva tri puta kada je bila aktivirana opcija regeneracije, i signalna lampica za aktivirana, nije bilo belog dima.
  3. Pozdrav svima! Relativno skoro sam postao vlasnik Fiat Punto Evo 1.3 MJTD 75HP, decembar 2011. 143000km, ima DPF i start-stop sistem(nemam pojma koliko je ovo bitno, ali da dodam, mzda nesto znaci). Imam problem koji nikako ne mogu da resim... Problem je u tome sto mi se pojavljuje beli dim na auspuhu samo kada mi radi ventilator hladnjaka. S vremena na vreme se desi da se ventilator pokrene pre dostizanja radne temperature ali beli dim uvek kada radi ventilator. CIm ventilator zavrsi, prestaje i beli dim da se javlja. Inace auto ide savrseno i ne oseca se da mu bilo sta smeta prilikom voznje. Nivo ulja i rashladne tecnosti se ne pomera, potrosnja goriva je sasvim OK za gradsku voznju, malo ispod 6 litara. Ima li neko ideju sta bi mogao da bude kvar? Prilicno mi smeta taj dim obzirom da to sigurno mije dobro za motor a i kad dam gas na semaforu svi iza mene ostaju u magli. Svaka pomoc je dobrodosla! Hvala svima unapred.
  4. Zdravi drugari! Od pre neki dan sam vlasnik Fiat Punto Evo 1.3 MJTD, 2011...fantastican automobil...da li mozda neko ima da share-uje korisnicko uputstvo... Hvala unapred!

Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...