Jump to content
FAS Goran

zalutao

Members
  • Content Count

    41
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by zalutao

  1. Rastavicu danas vrata pa da vidim sta se desava. Ja sumnjam da tu ima vise od samo jednog problema. Sto se tice kljuca, zanimljivo je da se kljuc uredno okrene u cilindru i okine signal ka centralnoj bravi (i za zakljucavanje i za otkljucavanje) - ali ipak ne otkljuca samo vozaceva vrata.
  2. Zdravo, Od juce imam čudno ponasanje centralne brave na lanciji Y 2004. - Ako otkljucam preko daljinskog. Otkljucaju se sva vrata osim vozacevih. - Ako otkljucam kljucem (jedino vozaceva imaju bravu sa kljucem). Opet se otkljucaju sva vrata osim vozacevih. - Ako otkljucan auto zakljucam preko daljinskog, onda se zakljucaju sva. Pa i vozaceva vrata. Ukratko, bilo kakvo otkljucavanje vozacevih ne radi sa spoljne strane. Ako povucem bravicu na vozacrvim iz auta, sa unutrašnje strane otkljucaju se i otvore vrata. Da li ima neko od iskusnijih kolega ko je rastavljao vrata da da neku smjernicu odakle krenuti sa gledanjem u cemu je problem? Nije radjeno nikakvo aftermarket dodavanje daljinske komande i slicno. Sve je fabricki. U sustini, mene ovde najvise brine to sto ja ni kljucem sada ne mogu otvoriti vozaceva vrata. U slucaju nekog problema sa akumulatorom, bice nezgodno...
  3. Da, bio je upaljen city mod. Danas cemo bas probati bez. Sto se tice punjenja - tu mogu da provjerim samo napon i to je ok od 14.2 do 14.4 fluktuira u osnovi to je ok. Ako se upali ventilator padne 14.2 pa se opet stabilizuje na 14.4. Hvala na predlozima!
  4. Zdravo, Uzeli smo suprugi autic. I manje vise sve je ok osim povremeno problema sa servom volana. Ovih dana malo vezba parkiranje i nakon par minuta volan postane jako tezak, kao da se ugasi servo. Nema nikakve signalizacije (kod nekog punta koji smo imali ranije upali se lampica da servo ne radi) samo, prosto postane tezi volan i to je to. Kada se malo provozamo sve bude ok. Zna li mozda neko kod Y je isto elektro servo? Kontam, ako jeste mozda se pregreje elektronika... Ima li neki savet sta pregledati? Racunam, mozda da zamenim akumulator ako je i ovde kao na puntu elektro servo - racunam da je veliki potrosac....
  5. Dosta je losa kontrola kvaliteta i kod tih LED-ova i kod xenona (balasta pogotovo). Ja sam prije par godina imao problem gdje mi je divljao brzinomjer. Skidali smo senzore brzine, ostavljali jedan... trajalo je sigurno par nedelja istrazivanje sta je u pitanju. I ispostavi se balast od xenon (ima i tema ovde na forumu o tom). To je sve jakolose izolovano a kontrola kvaliteta nepostojeca i prespe se VF šum pa p
  6. @Acaa Na kraju nisam uspio da rijesim komunikaciju u drugom smjeru. Meni sasvim uredno radi sve kao i kod tebe (ocitava temperaturu sa can linije, predjene kilometre itd...) Ali sasvim normalno radi i zvuk. Ono sta ne radi au bilo kakve promjene inicirane sa same navigacije kao sto su reseti trip countera i slicno. Nekako sam na to navikao pa se kasnije nisam ni zezao vise sa tim. Ako si iz Beograda mozemo se dogovoriti da probas da ukljucis tu navigaciju kod mene, da cisto eliminises neki drugi problem sa njom. Rad sam da pomognem, ako vidis da ima nekog smisla da probas i to.
  7. Zdravo, Imam jednu zanimljivu situaciju. Iskocila je neka povoljna prilika da uzmem zeni neki stariji auto u BiH (imam dvojno drzavljanstvo Srbija - BiH). Naime, euro 5 je motor koji se u BiH ne moze uvesti/cariniti a ovde, kako sam shvatio moze. Automobil je na CH tablicama i isteklo je osiguranje a nalazi se u BiH trenutno. Nikad do sada nisam se bavio procedurom uvoza/carinjenja automobila. E sad, zanima me (ako neko od forumasa ima iskustva) sta bi sve trebalo uraditi da se to uveze u Srbiji. Ono sta sam do sada shvatio i sam: - Platiti slep - Carina 12.5% - PDV 20% na osnovicu sa uracunatom carinom. Pretpostavljam da ima nekih fiksnih troskova jos koje nisam pobrojao. Ali, generalno, ako neko ima iskustva kakva bi procedura bila. Sta je neophodno uraditi da samoj granici, da li mozda one spediterske agencije na granicnim prelazima mogu zavrsiti sta je potrebno oko uvoza i carinjenja? U pitanju je A170 1.7 dizel 2005. godiste sa nesto malo kilometara, auto je sa poznatim porijeklom, od poznanika. Pozdrav i hvala unaprijed!
  8. Vjerovatno elektronika pravi neki VF sum u instalaciji. Prije par godina na puntu (mislim da ima tema negde ovde), imao sam cudno ponasanje brzinomjera. Kad stisnem kocnicu ili upalim bilo koji potrosac kazaljka "ubrza". Otkopcavali smo one senzore brzine cak sam jedan i mjenjao. Na kraju se ispostavi da je balast od xenona i to utvrdimo sasvim slucajno da sve radi kako treba kada ugasim svjetla.
  9. Do sad najbolja iskustva sto se tice servisa za klimu imam sa majstorom Dusanom. Altina, Dijega Rivere 1, +381 63 545-182 Kod njega sam vozio i deltu i prethodne automobile. Kad nesto uradi, sa tim vise nije bilo problema. Svaka preporuka.
  10. Pozdrav @Milanche Trebao bi mi centralni nosac motora za Lanciu deltu 1.6mjtd, 105bhp, 2011. godiste. Da li imate na stanju i koja bi bila cijena? Hvala unaprijed!
  11. Da, na 1.8.x moze bez nekih problema da se ubaci nova mapa iz 2017. Meni je vec ta verzija bila dostupna na uredjaju pa nisam morao update da radim. Ranije se mogao naci neki iso za disk sa updateom softwera ne mape na newdeltaclub.it ali koliko vidim taj forum je prestao sa radom.
  12. Koliko vidim ovo je najaktivnija tema za microlink (osim one u sekciji oglasa). Da li je neko mozda u prilici da uslika oba konektora na onom starom microlinku ali da se vidi raspored zica u konektorima? Ostecen mi je kabl, a telefon firme koja prodaje microlink uredjaje nije dostupan neko vrijeme vec. To je ovakav kabl (imam neku sliku od ranije ali ne mogu da razaznam raspored zica u rj45 konektoru).
  13. Negde oko 9.3. sam ga zvao prvi put, nisam dobio notifikaciju da je ponovo dostupan
  14. @neshaoct Mozda jedino ako imas neki drugi broj, onaj iz prvog posta i sa sajta je nedostupan vec neko vrijeme. Ja sam pokusao doci do kablica za onu prvu verziju mikrolinka.
  15. Ako mogu samo da zamolim nekoga da mi uslika i posalje slike oba konektora kabla za onaj mircolink 1 gdje se vidi raspored zica (sa jedne strane mini iso sa druge Rj45 kao na mreznom kablu). Brat je uspio da pokida konektor pa da iskrimpuje novi.
  16. Cao, Ubacio sam mareli Instant Nav uredjaj umesto onog Bosch obicnog MP3 uredjaja. E sad, nakon nesto malo maltretiranja oko koda i onog fakra konektora uredjaj uredno radi, koliko vidim bar sto se tice onoga sto se broadcastuje po CAN magistrali cita uredno. Mogu na njemu da vidim one trip parametre, instantnu potrosnju prosjeke za A i B trip itd. Na onom displeju na bordu vidi se pesma ili id radio stanice. Ono sta je problem, je bilo koji vid promjene. Kad se uredjaj upali nudi promjenu jezika na engleski ali ak potvrdi - vrati mi gresku: Negdje sam citao da bi moglo biti do aktiviranja instant nav node-a na can magistrali, ali koliko videh u MES-u to je aktivirano. E sad jos jedino sta upada u oci je da pokusaj proxi aligmenta ne prolazi bar kroz MES: Ima li neko ideju sta raditi/pokusati jos? Nesto sam prevodeci kroz chrome jurio po nekim italijanskim lancia/alfa forumima citao da postoji mogucnost da ipak mora da se uradi sa multiplexed MES-om ili examinerom/leonardom. Nego, da ne pametujem dalje ima li neko ideju sta bi jos moglo da se pokusa? Hvala unaprijed!
  17. Postovanje Gorane, Trebalo bi na delti 1.6 mjtd 105 konja da ugasim softwerski EGR. Kod vas sam to radio prije za punta i stila, pa se nadam da to moze da se uradi i za ovaj motor, zeza me vec neko vrijeme i izbacuje gresku na bordu. Pokusano je ciscenje ali bez mnogo uspjeha? Znate li mozda koliko bi to kostalo i da li je to potrebno i blindirati ili se samo izbacuje iz softwera? Hvala unaprijed! @Goran Zemun
  18. I na kraju sasvim slucajno se ispostavilo da je problem pravio neispravan balast za xenone...
  19. Pregledani svi konektori senzora za brzinu, mislili smo da je mozda vlaga negdje dospjela, uradjen proxy alignment jer je dijagnostika prijavila neku gresku. Ali isto je i dalje, definitivno se problem pojaca kada je napolju vlazno, ako nema kise 2-3 dana onda se mnogo manje desava.
  20. Pozdrav, Prije desetak dana se pocela desavati jako cudna stvar, kad vozim brzinom preko 60 km/h i pritisnem kocnicu, auto naravno usporava ali brzinomjer pocne da "ubrzava" i u zavisnosti od toga koliko drzim kocnicu ode do 100... 120 km/h. Kada auto stoji i pritisnem kocnicu ne mrda se kazaljka. Palo mi je na pamet da mozda postoji neki problem sa instalacijom na stopkama nazad (da nesto probija na masu), pa sam pokusao da ih otkacim i isto je ponasanje. Ako auto izbacim iz brzine i pustim da sam usporava, kazaljka od brzine pokazuje kako treba, pokazuje da auto usporava, ali cim pritisnem kocnicu pocne da pokazuje sve vecu brzinu. Ima li neko uopste ideju sta bi moglo da bude?
  21. Imas li mozda original plocice za punto mk2b 1.3mjtd 2004?
  22. Zdravo, mozete li mi mozda reci za fiat punto mk2b 2004 1.3 mjtd zadnji lonac i gibljivo/pancir crijevo kako ga ko vec zove koliko bi bilo sa ugradnjom? I, da, da li to vremenski moze da se stigne ako bi zakazao za neku subotu jer necu moci da postignem dolazak radnim danom, videh da subotom radite do 13h pa ne znam koliko je ovo zahtjevno za uraditi u tom periodu? Hvala unaprijed na odgovoru!
  23. @totti, tako mi i treba kad pisem sa telefona u ono doba noci, da, nije staro sajmiste nego bas kod sajma. U pitanju je Hertz operativni liznig. Tablica jeste ostecena i vidi se drugaciji zazor maske i lijevog u odnosu na desni far. Tako da je definitivno imala neki kontakt naprijed. Gledao sam nosace hladnjaka i farova nisu vareni, ne mogu u motornom prostoru da primjetim neke zahvate i farbanje. Sve to naravno moze da se sredi, ali u okviru onoga sto ja znam/mogu da vidim nisam primjetio nesto iza branika problematicno. Meni nekako sjediste bas ne ide sa opstim stanjem auta, necu da grijesim dusu i napravim covjeku negativnu reklamu pa zato i postavih ovde pitanje mozda je neko iskusniji gledao/pratio ovu deltu.
  24. Da, logicno, ako obnove oglas i istekne onda je tesko ispratiti prepisku. Hvala na ispravci!

Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...