Jump to content
FAS Goran

Bukvic

Members
  • Content Count

    278
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Bukvic

  1. To sto je izgorelo izgorelo je, promeni sve redom. Ako nije istopio nijedan aluminiumski deo (alternator, dekla alnasera, vodena pumpa, pumpa za benzin) onda je motor ok nema potrebe da se otvara. Ako nije topio pomenute delove onda nije bilo temperature koja bi naskodila mehanickim delovima motora. Ovo ti napisah iz bogatog iskustva bilo je u proslosti svakakih slucejeva
  2. Nije ti bas puno daleko, otidji kod Gorana imas ga ovde na forumu, to ce sredit za par minuta.
  3. Znam ja sta te muci jes da nisam ucitelj i da ne znam bas lepo da obijasnim, al ko imalo razume sta sam napisao bice dovoljno da odradi posao. Pozz i srecnoo
  4. Hidro test se radi na masini namenjenoj, ta masina zagreva vodu i pravi pritisak, ako te budu pustili da gledas bice ti jasno. Srafove mozes da vratis i stare nece se on naljutit ja ih stezem na 10 kila. Zupcenje je poprilicno prosto nezahteva specijalni alat ma da je lakse kad ga imas. Uglavnom hidro test i ravnanje glave obavezno, znaju da pucaju te glave i to unutar komora tamo gde ne mozes da vidis al masina pokaze. Pre zupcenja namontiraj cevi bregastu remenicu nemoj da zatezes ostavi sraf labav da se zupcanik okrece oko bregaste. Uzmi parce kabla pa na diznu na bos pumpu stavi i direkt + akumulator cevi na diznama popustene, cegrtaljku i 19 nasadni i okreci pumpu u smeru okretanja dok ti gorivo nepropisa na sve cetiri cevi. onda ih zategni pa jos par krugova. Pumpa ima svoju oznaku zarez dovodis prema crti na limu, radilica ima oznaku na menjacu odvijes onaj plasticni cep videces ostalo, bregasta treba da bude okrenuta da na starni menjaca mozes ubacit u onaj zarez neki viljuskasti kljuc. Pumpa hoce da bezi al je drzi kljucem ili nek je neko pridrzi, spaner nesme bit nabijen nabija se zajedno sa kaisom. Uzmi klesta za osigurace i spaner vuci na gore dok nezategnes kais da kad ga uzmes prstima izmecu bregaste i pumpe mozes napravit setanje 1 cm ukupno gore dole. Onda 19 kljuc i zategni na bregastu saraf i okreci motor barem jedan krug i dovedi na paljenje proveri oznake. Ako se neuklapaju Jovo nanovo. Ono kurblanje pumpe dok pisnu sve cetiri cevi pomaze da posle nebude verglanja dok navuce naftu vec pali kao da je tek ugasen.
  5. Neka oni tu ladu 4x4 postavu na teren gde je predvidjena da se vozi i neka stavu njihovog x6 i q7 i preskupog ML sve ce ih lada oduvat.
  6. Sta da vam kazem, mnogo je lep osecaj kada znate da na 402 metra ne moze niko u evropi da stane na crtu. Covek ima tim i nije ovo prvo iznenadjenje za koje se zna, a bice ih jos sa drzavom ili bez, apsolutno svejedno.
  7. Ma nema resenja za taj 1.6 motor 8v. Trosi ubija, ali i ide za sve pare. To je moje petogodisnje iskustvo probao sam ama bas sve standardni monpoint, dvogrli weber i jednogrli jugo-kec. Ide sa svakim isto osim jugo-kec, trosi isto 18-20l plina. Na otvorenom magistralnom putu uz postovanje ogranicenja umeo je da spusti na 12l plina. Montirao sam i novih i polovnih isparivaca odvijao i zavijao stel saf, ali on je morao da potrosi svoje. Sve sam se borio dok jednom prilikom nepuce zupcasti kais kupljen u gepeku al nedostatak vremena. E kada sam skinuo glavu i vidio pećine od cilindara i klipove kao od kamiona sve mi je bilo jasno i zasto ide kao metak i zasto trosi kao tenk. Svejedno volio sam taj auto majstor sam imam svoju radionicu i radno iskustvo od 18 god. nije mi bilo tesko, a ni žao da uložim u taj auto. Ja sam takav da volim da stisnem gas do patosa tipo mi nikad nije ostao dužan i zahfalan sam mu.
  8. Zadnja ponuda od mene sve 4 gume za 50e fiksno.
  9. Felne je kupio MMica namontirane su na stla, skinuo je karbon foliju. Jedna je bila kriva ali je uspesno ispravljena i ostale su propustene na masinu i sad su bez tegova. Nisam znao da je jedna kriva kod mene je malko tresao na oko 60 pa se vise nije javljalo do 140 vise tipa nisam ni vozio. ne znam dal je stilo prdstavljen ovde ali su mu felne legle pravo, onoliko koliko 15 moze na stila da pokaze.
  10. Felne i srafovi prodati, ostaju gume. Sve cetiri 70e dve gume 40e
  11. Aktuelno Moze odvojeno samo felne i srafovi 130e gume 80e
  12. Brat veliki POZZ tek sam vidio post. Folija se drzi odlicno kako vidis na slikama vrlo malo ponegde okrzano. Cuvao sam ih kao oci u glavi, felne su onakve kakve si mi poslao.
  13. Nemoras da ih prskas wd sprejom. Ja sam vzio golfa2 dizela pa juga pa fiat tipa i sad opet golfonju4. Najsrecniji najzadovoljniji sam bio od juga nikad me nije namucio zadovoljan sam i od tipa nedavno sam ga prodao i uzeo ovo vw smece i kajem se, al morao sam tako samo par meseci i bice stilo. Dok sam vozio juga isao sam po autodpadima i sta je moglo od fiata na juga to sam kupovao. Tako sam kupio i kablove sa nekog fiat una i nikad taj jugo nije zatrokirao. Inace jugu je nisko razvodnik i lako se okvasi i eto problema. Ja sam mojem pravio zastite od lima od desnog tocka i odozdo i nikad problem kolko god da je vode na putu.
  14. Ovako ugurubo, ocisti dobro kleme akumulatora i pritegni ih. Bitno je da svaki put hoce da vergla, ako neće onda ga zeza alnaser četkice na kraju istrosenosti. Vergla a neće da upali verovatno pravi problem karburator, naljeva mnogo goriva. Kad uspeš da upališ nemoj ga ostavljat da radi pod saug, već budi u autu i polagano mu vraći saug uz igranje sa dodavanjem gasa i tako dok se malo ne zagreje i prihvati da radi uz malo povucen saug. Ako se desi da se ugasi sacekaj par minuta i onda stisni pun gas bez spricanja i vrati saug do kraja i verglaj dok neupali. Gas popust tek kad osetis da je primio pun gas. I obzirom da se nerazumes u automehaniku raspitaj se poteraj auto kod majstora da sredi karburator.
  15. Felne su u dobrom stanju kupljene ovde na forumu R15 4x98 7J ET 36. Gume ja kupovao sve cetiri Tigar Hitris 195/50 r15 imaju jos 4.5 mm sare nikad krpljene u odlicnom stanju. Uz ovaj komplet dajem i odgovarajuce srafove sa vecom glavom konusa i duzi su nego standardni navoj odgovarajuci za fiat automobile. Bile su na mojem fiat tipo , prodao sam auto na zimskom setu, letnji set ostao i visak mi je. Cena je 220e kontakt 063-638-698 moze sms viber poziv. Saljem i brzom postom na teritoriji Republike Srbije.
  16. Ma pazi golfonja nije los ocuvan je nije krs i lom da bih ga se stideo, ali mi se neulaze u njega videcu sacekacu da se naviknemo jedan na drugoga. Pa svih ovih godina sam mojem tipu tepao da poraste u stila. Golfonju jos nisam ni slikao nem ni jednu sliku al spremicu pa ako bude kakvih radova napravicu temu.
  17. Tipo je u Nova Varos, e sad znam da cete da se naljutite ali ja neumem da lazem pa kako god. Kupio sam golfa 4 benzinac na plin 2000 god. Duga prica zasto sam morao tako da uradim. Znam samo ako budem nekad morao opet da biram golf 3 ili tipo uvek tipo, a mozda i ovaj golf ode u zamenu za stila videcemo, zasad ima dobre sanse posto nemogu da se naviknem na taj auto nikako, kao da vozim tudje auto.
  18. Drugari znam da me nije bilo dugo, ali zivot nekad kroji sudbinu kakvu nemozemo ni da sanjamo . Bio sam u inostranstvu gadnog li zivota sto je rekao pokojni / Kuca poso poso kuca/. Sad sam tu al fiata vise nema promenio vlasnika evo koja slika pred odlazak novom vlasniku. Ostao je bez folija i felne su kod mene sa sve gumama, ako neko zeli ove felne nek mi se obrati dogovoricemo se. Sto se mene tice ova tema moze pod katanac. Administratori moderatori ako je nesto mimo pravila samo brisite, nocas nisam citao pravilnik i ne znam sta se desava na forumu, ali cu se upoznati bicu tu.
  19. Dzekovi izlazu iz instalacije na obadve strane ispod onih polušasija, dve žice to jes dzek sa dve žice. te dzekove i instalaciju nemožeš videt odozgo mora se podvuć ispod auta. Ja sam sebi danas montirao xsenon komplet h3 4300k u maglenke. Zaboravio sam boju žica, nisam obraćao pažnju, ali mogu proverit i slikat kuda dolazi to kablo ako ti šta pomaže. Nego kad voliš čačkat sam zaista i nije teško napravit posao treba jedan relej nosač osigurača 2l piva i polako izpovezivat nanovo instalaciju. Mene nervira što prekidač maglenki nesvetli u mraku, vadio sam ga i takav je fabrčki neosvetljen i nema načina da se osvetli.
  20. Dobar tipo, stavi mu barem 14" felne, te meglenke poveži kod autoelektričara to je prosta stvar, a mnogo značu za noćnu vožnju. Ja imam istog samo je 1.6 ie sa 15" felnama na otvorenom putu normalne vožnje nije prelazi 8l tng za 100 km. u gradu je druga priča ume da potroši i duplo.
  21. E kolege nemoj da se neko nađe uvređen, ali ovo o čemu pišete je za temu " o akomulatorima" ili tako nekako. Nego imateli išta - gde je koja slika upaljenog motora na -7 -10. Uspud da se pohfalim, jutros ovde u ovoj nedođiji od Sjenice u 7H podmereno -16 moj tipo upali sa sa banerom starim 6 godina. Bilo je zamalo pa da omaši. Moraću nov akumulator dok još malo zahladni. I još jednom nemoj se ljutite samo sam hteo da se našalim ovo za OFF.
  22. Ja to vratim stolarskom stegom, nekako mi najlakše.

Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...