Jump to content
FAS Goran

markop

Members
  • Content Count

    14
  • Joined

  • Last visited

  1. E to je znaimljivo, mene vec duze zeza ler gas, varira mi kada je motor hladan, stoji na oko 1200 obrtaja kada se upali auto i onda postepeno u 2 minute padne na 800 obrtaja ali sa konstantnim primetnim variranjem.
  2. E ovo mi je vec par dana problem. Kada ukljucim kratka svetla pa duga, a zatim i maglenke auto se pocne u leru tresti, a cim iskljucim maglenke i duga svetla sve se smiri!? Nisam mogao verovati pa sam jedno 10 puta probao i stalno se desava. Trese kada ima puno potrosaca ukljucenih. Zasto to? Radi se o Brava-i 1.6 16V, '99 godiste.
  3. Alternator. Ili je piksna ili lezaj. Vodena pumpa je ok. Ali se javio novi problem, a za njega cu otvoriti novu temu.
  4. Aha, ok. Nisam napisao da auto nema klimu. A sta se moze desiti ukoliko vodena pumpa ariba ili sl? Kazu mi da se ona ne pokrece preko zupcastog remena.
  5. Pozdrav, Prije par dana sam u servisu uradio zamenu remenja. Ovo je vec drugi put kako sam to urdio. Prvi put kada sam kupio vozilo i sada. Brava ima 167.000 na satu. Rekao sam u sevisu da sve pregledaju i izmenjaju sve sto treba u vezi remenja i sl. Promenili su mi sledece: Zupcasti remen Spaner zupcastog remena Klizac zupcastog remena Micro remen 3PK-668 Micro remen 5PK-938 Klizac micro remena Vodenu pumpu nisu, rekli su da je ok da ne treba jos nista raditi jer nema potrebe za tim. E sada, vec par dana cujem u voznji da nesto "cvili" kao nepodmazano. To se ne javlja stalno vec povremeno i kada vozim i kada auto upaljeno stoji u leru. Definitivno je nesto oko motora. Vec dva puta sam ga odvezao u servis, a tamo po baksuzluku se nista ne cuje. I onda se meni opet pocne jaljati u voznji. Remenja nisu, to su pregledali. Sta bi moglo biti, definitivno je neki pokretni dio na motoru koji nije zamenjen?!
  6. Od 15. januara sam presao 1500 km do danas. Ulja (Optima Power HC) za sada ne fali ni milimetar, stanje je kao kada sam ga nasuo. Jos uvijek prilicno "svjeze" izgleda. Nikakvih problema nemam u voznji. Javim se kada predjem 2500-3000 km.
  7. Stavio sam 3,8L Modrica Optima HC Power 10W-40. Videcemo kako ce se ponasati. Presao sam oko 200 km, zvuk motora je nepromenjen. Do duse 200 km je nista, ali javim se kada predjem 1000 km.
  8. A, jel' ulje prodaje majstor, ili ti kaže da odeš u neku radnju i kupiš Modriču? Ne. Jako pedantan lik, radionica mu lici na apoteku. I on ne narucuje delove kada nesto popravlja, vec samo kaze sta je pokvareno, to napise i stavi svoju preporuku za dio. Kaze da ima puno falsiikata na trzistu i on ne odgovara za delove vec samo za svoj rad. Ne kaze da su strana ulja losa, vec da Modrica nije nista losija od njih, a dosta je povoljnija sa cenom. I sebi u Audi sipa Modricu. I ovde nije rasprava da li je Modrica bolja ili losija, vec sam pitao koje ulje da uzmem jer to ga nisam pitao, zaboravio, a vikend me uhvatio i on ne radi, tako da sutra mogu kupiti kada budem isao kod njega.
  9. Hvala. Inace, zanimaju me samo argumentovani stavovi, jer pisanja tipa "ja to ne bi zato sto ja mislim da to nije to" i sl, a bez cinjenicne osnove, za mene nece biti presudna. Kao sto sam rekao, majstor mi kaze da se Modrica pokazala fanasticno i da nema nikakve potrebe bacati pare na skuplja ulja koja nece uraditi nista bolji posao. Ovdje vredi ona nasa, "vise volim Rusko gov*o, nego Americku pitu".
  10. ^^^ Aha. Ok, hvala puno, znaci ne treba ispirati vec samo ispustiti staro i nasuti Modricu.
  11. Hvala. Posto ne znam koje je ulje bilo ranije u njemu, pretpostavljam da ce majstor morati oprati ili isprati motor. Je li tako?
  12. Zdravo svima, Nedavno sam kupio Fiat Bravo i trebam mu zameniti ulje, filtere i sl, a majstor mi je rekao da slobodno kupim Modrica ulje, a nisam pitao koje pa evo vas pitam koje ulje da kupim jer na njihovom sajtu se ne mogu snaci nikako? Radi se o benzinskom motoru 1.6 16V, 103 konjske snage i auto je proziveden 2000 godine, presao je 155.000 km? Moim vas samo ta me informacija zanima. Hvala

Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...