Jump to content
FAS Goran

bojanchampion

Members
  • Content Count

    107
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by bojanchampion


  1. Pozdrav,

     

    gledam da uzmem dijagnostiku za Fiat, ja imam ovaj plavi VAG KKL sa pinovima, ali mi radi samo ECU i mislim AirBag ili ABS, nijedan drugi modul. Da li moze onaj FULL SET da pristuta svim modulima na autu, konkretno ce mi trebati pristup automatskoj klimi Bravo 2, ali i ostali moduli. 

    Ova je u pitanju koju gledam:

    https://obd2.rs/proizvod/fiatecuscan-multiecuscan-full-set/


  2. 10 hours ago, MS PK said:

    Jbs ti ovo, mi dizele bez grejaca palimo "na cvrgu" :D jes da cekicaju posle ali ja ne bih imao ovoliko zivaca i para za akumulatore i alnasere a i u mom malom mestu vec bih pesice presao jedno 70% puta :D

    Послато са SM-A307FN помоћу Тапатока
     

    Sreca pa imam istrenirane zivce :D Nikako nisam imao vremena da se pozabavim ovim, a majstori begaju od problema, oni bi samo nesto da menjaju u nedogled :) Sutra mi stize set za merenje pritiska goriva, tipujem na nepovratni ventil na pumpu, al znacu za vikend sta je tacno. 


  3. A meni se ovo sve isto desava i leti i zimi :D Provalio sam kada sipam sveze gorivo malo lepse pali. Mada ja vozim na plin pa gorivo stoji mesecima. Ali kada palim direktno na plinu, ono prinudno paljenje, upali iz prve. Menjao sam regulator pritiska pre neki dan, i isto. Sumnjam jos na pumpu, nesto izgleda vraca gorivo iz sistema u rezervoar. 2007. godiste. Toliko me nervira vise zadnjih godinu dana, da kad treba Brava da upalim, prvo popijem Rivotril :D 

    Ovako meni identicno pali i po toplom vremenu i sada na hladnom.

     


  4. Uzeh danas ipak fabricke, prva ugradnja, koliko sam razumeo ljudi su uzeli na tenderu iz zastave, imaju bas dosta delova, ako nekoga zanima, mogu poslati podatke u inbox koga interesuje, Kraljevo je u pitanju :)

     

    40e komad i uzeh takodje solje fabricke i prahobrane, napravili mi na 20e po setu, tako da me izaslo sve 120e. Majstor rece da sam miran duze vreme, sto se i nadam :D


  5. Pozdrav, 

     

    Amortizeri su mi skroz prolupali, verovatno i solje, pa doslo vreme za zamenu. E, sad, malo mi je problem sto su opruge malo krace, eibach crvene, sta bih mogao na njih da stavim a da traje :D Nasao sam neki lik iz kv prodaje iz fiat fabrike, prva ugradnja, to mi nekako najpametniji izbor, imate li vi neku preoruku, citam prethodne komentare, preporucuje se kyb, gde bih je mogao naci u kvalitetu, kakav je sasch, bilstein? 


  6. Pumpu Bosch sam platio oko 3000 din, posle sam uzeo neku hoffer, koju sam samo probao i prodao. Uglavnom, evo posle skoro dva meseca, i dalje radi bez problema, samo me gumica zezala sto je spadala, imam i slike kako sam odradio, okacicu... Nisam nigde u blizini nasao manometar, tako da nisam znao pritisak, ali nije ni mogla pumpa da napravi pritisak, cak mi je ubacala vazduh u sistem.


  7. Ustanovljen problem: menjane sve 4 dizne, isto. Problem pumpa. Stavili drugu, radi sve super. A pumpa nova, pre mesec dana uzeta, Bosch, ali izgleda da nema vise kvaliteta... Najgore od svega sto nisam sacuvao racun pa da banem u Euro Auto, al jbg, vise u Euro Auto u Kraljevu ni sraf necu da kupim, sve neka fals roba i sve menjam po 2-3 puta... Odem lepo u Kit Komerc i biras koliko hoces proizvodjaca...

     

    Kako su se pokazale Meet and Doria pumpe, vredi li to uzimat? Sta preporucujete?


  8. Malo kasnim sa kuckanjem, imam neke majstore oko kuce pa sa njima celi dan, tako da nisam imao puno vremena da se zanimam oko ovoga ( iako mi zivce pokida ), i dalje isto, lose prima gas, upalim ga pa sacekam da prebaci na plin, pa tek onda vozim, inace na benzinu nece da krene... Ovaj drugar sto ima fiat otpad na moru, pa nisam mogao da proverim pritisak pumpe, mada sam uzeo od njega druge dizne, kupio nove kablove, svecice ali nikako da izmenim. Ali sada sam kacio dijagnostiku i po prvi put uocim gresku P0170 - nesto oko goriva, Bank1, steta sto nisam slikao, ja je obrisao i sad nece ponovo da prikaze, tako da sam sada vec ubedjen da nesto oko pumpe ne valja  :2guns: A bas sam gledao ovaj kad je menjao, delovalo mi je da je sve ok, ne znam sada da li uopste da menjam dizne da probam sa drugima... Na sta ova greska moze da ukazuje?

     

    Da napomenem i to da sam pre mesec-dva menjao pumpu, Bosch sam uzeo, malo posle toga je krenulo  :thumbdown:

     

    Na knock senzoru ima razlike, ne znam da li treba tako: prva slika na benzinu, druga na gasu...

    2015-07-24-164506.jpg

    2015-07-24-164521.jpg


  9. Pozdrav ljudi,
     
    pre 4-5 dana poceo Puntic da tesko prima gas kada je na benzinu, posto imam ugradjen plin, samo se pali na benzinu i ne mogu da krenem, sve cekam da prebaci na plin.

    Pomislio sam da su dizne, skinuo sam ih dana, ocistio, oprao nekoliko puta u ultrazvucnoj kabi, proverio svaka okida i propusta tecnost i opet isto, da je makar malo bolje, nista.

     

    Da li mogu kablovi i svecice da zezaju, onda verovatno ne bi ni na plinu radio normalno? Prvo paljenje ujutru se obavezno ugasi 2-3 puta, upali na sekund-dve i ugasi. Na sta jos mogu da obratim paznju, na dijagnostici mi nista ne izbaca kao gresku, e sad ne znam dal bas kapiram sve parametre :) Pumpa je zamenjena pre mesec dana.
     
    cxcv8621.jpg  cxcv8622.jpg  cxcv8623.jpg


  10. Čitao sam dosta bas detaljno sve postove, pa sa resio jutros da proverim da li dolazi napon na pumpu, i ono stvrarno, ima 12v, a ne cuje, tako da sam je rasturio, nakon rasturanja je opet  proradila, verovatno cetkice pri kraju.  Ispostavilo se da je od punta trojke, posto je mart 2003 proizvodnja,jedan od zadnjih dvojki,  uzeo u prodavnici neku Bosch 3500 din, u Euro auto, montirao i to je to. Sada sve funkcionise, ali vidim da pumpa radi iako prebaci na plin, to mi je malo nelogicno, pa razmatram da napravim elektroniku koja ce da je gasi prilikom prebacivanja na plin, ona fakticki vrti u prazno.


  11. Meni je punto takodje od pre 5-6 dana poceo da zeza, nece da upali na benzinu, na plinu hoce, i to mi je uspevalo sa ga prevarim, upalim nasilno na plin, pa prebacim na benzin i on proradi i posle radi par paljenja ok. Ali veceras ni da pipne, pumpa se uopste ne pali, tj, ne zuji. Probam na dijagnostici sa je ukljucim, nista. Menjao sam relej, ali nisam gledao osigurac. Cudno mi da ne pojavljuje gresku, nista mi ne pokazuje od gresaka?

    Ne mogu da nadjem gde se nalazi taj prekidac u slucaju sudara i da li moze plin da mi gasi pumpu?


  12. Dolazim i ja, nisam odavno bio :)

     

    1. SikterBre
    2. neshaoct
    3. Kolega.Jankovic
    4. Buca_Tipo
    5. Axic
    6. Markobgd
    7. Sedla
    8. CileBGD
    9. miske17
    10. stefankmn
    11. totti
    12. beli_Punto
    13. Matdjo
    14. Brdaus
    15. i 16. i 17. i 18. Milutin i kolega Axic, CileBGD i Milutinov brat
    19. i 20. i 21. Lj_ubica ( + dva ortaka, da napomenem VW  :smoke: ) ---- Užice, Požega, Čačak, GM, javite se da idemo zajedno, u koloni kao na svadbi...
    22. i 23.RazoR+1
    24. i 25. Vandi sa boljom polovinom
    26. Multijet forever
    27. Stiliša
    28. Zemunac1993 + 2 slobodna mesta
    29. Ivan BG (Imam tri mesta slobodna, kome treba prevoz neka se javi, troskove ravnopravno delimo)
    30. bane 17 (1 slobodno mesto)
    31. zoki.pet + sin
    32. Pikibgd+supruga ima 3 slobodna mesta pa ko voli nek izvoli ja krecem od intera vidimo se u 9:45h
    33. Fanste
    34. casssper
    35. paun ts
    36.Rile_bg
    37. majstormica + 1 

    38. Bojanchampion

Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...