Jump to content
FAS Goran

Tarpe

Members
  • Content Count

    21
  • Joined

  • Last visited

About Tarpe

  • Rank
    Il Nuovo

Profile Information

  • Gender
    Male

Previous Fields

  • Garage
    Fiat Bravo 1.2 16V 2001.
  1. Danas sam kupio Energizer od 52 Ah, 7220 din uz 36 meseci garancije, nekoliko drugara mi reče da su prezadovoljni i da im šljaka već četvrtu sezonu.
  2. Valja li Proatomic i koji da uzmem za Brava 1.2?
  3. Ne znam ni sam, ja se eto nadam da je samo do akumulatora, jer to onda i nije neki trosak. Malo me uplasilo to sto su se i putna kilometraza i radio resetovali, mada bi nedostatak napajanja mogao biti razlog. U svakom slucaju, hvala svima.
  4. U poslednje dve nedelje desava mi se sporadicno da pri prvom paljenju malo duze vergla,i to sa mukom, kazaljke od goriva i temperature "polude", resetuje putnu kilometrazu i totalno resetuje (fabricki) radio, tj. i stanice i vreme. Jesu temperature opale u poslednje dve nedelje, ali sam u februaru ove godine po onom ogromnom snegu i -25 palio svaki dan bez problema. U pitanju je Bravo 1.2 16v 2001.g. bez garaze.
  5. Kod mene se od juce desava nesto drugacije. Naime, pri ubrzavanju, voznji konstantnim gasom, skretanjima i kocenjima se ne cuje nikakvo luanje, vec pri pustanju gasa i to samo ponekad. Posto ni danas nije bilo nista drugacije, odem do auspuh servisa jer sam prvo posumnjao da je jedan od drzaca otisao, medjutim nije. Majstor mi rece da je moguce da je neka pregrada u zadnjem loncu otisla te da je moguce da ona klapara pri odrednjeniom strujanju izduvnih gasova. Znam da mi je procureo zadnji desni amortizer i da treba da se menja, al' na servisu su mi pre par dan rekli da moze do proleca da izdrzi. Problem je sto nisam bas najsigurniji odakle zvuk dopire, ja tvrdim da je negde oko prednjeg desnog tocka, zena vice da je ili pozadi (s desne strane) ili po sredini.
  6. Meni se desava jedna druga stvar. Skala od temperature se podigne prilikom voznje u rezimu napred - nazad, prva - druga - stani, na visokim spoljnim temperaturama, i ponekad "kucnem" po staklu gde je skala i ona se vrati u normalan polozaj. Sta li se desava? Ne bi on tek tako pokazivao povisenu temperaturu da je nema, niti bi se skala tako lako resetovala...
  7. Jedva namestih crevo, brisac nisam uspeo da skinem, ali sam uspeo nekako da pridjem onom otvoru i ubodem crevce. Mislim da mi je zarđao šaf na kome je brisač i da je to razlog što nisam mogao da ga skinem, pa podmazivanje zupčanika ostavljam za sledeći put, ako ga bude. Još jedared hvala!
  8. Sutra ću da se bacim na posao, pa javljam šta sam uradio.
  9. Pokušao sam danas, nisam imao imbus ključ da odvrnem ceo deo, a i nisam znao da se skida zadnji brisač. Puno si mi pomogao, još jednom hvala!
  10. Pokušavao sam na sve moguće načine da provalim ali ne ide. Problemi su sledeći: 1. Prednji brisači se ponašaju tako da nema periodičnog rada (u prvom položaju na dole) i neće da odrade jedan ciklus pri potezanju ručice na gore, dok ostale funkcije rade. dogodilo se dva ili tri puta da sve proradi na oko par sekundi, pa onda opet sve po starom. 2. Od kako sam kupio auto nije radilo prskanje zadnjeg stakla, danas skinem plastiku i vidim da je spalo crevo i ne mogu nikako da provalim gde bi trebalo da stoji, i nekako mi se čini da je crevo "okraćeno". Ako neko ima predloge ili kakve sličice, nekć pošalje, a ja ću uporno jurcati po netu. Unapred zahvalan
  11. Od kako sam kupio Fiat Bravo 1.2 16v imam problem sa sipanjem goriva u rezervoar. Naime, ukoliko pistolj za gorivo ne gurnem do kraja, gorivo prosto izlece napolje, a i nemoguce je sipati pod punim pritiskom. Ima li ko slicna iskustva, sta mi je ciniti, ima li sanse resiti problem bez skidanja rezervoara?
  12. Za svaku pohvalu! Jedva cekam unutrasnjost.
  13. Video sam da sam se preračunao! Prilično sam neinformisan otišao da kupim zimske gume što je rezultiralo jakom cenom, ali sad sam "potkovan" pa ću na proleće da stavim 195/50. Hvala i pozdrav!

Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...