Jump to content
FAS Goran

Munand

Members
  • Content Count

    7
  • Joined

  • Last visited

About Munand

  • Rank
    Il Nuovo

Profile Information

  • Gender
    Male
  • Location
    Beograd

Previous Fields

  • Garage
    Grande Punto 1.9mjet, Stilo 1.4 16v

Recent Profile Visitors

3498 profile views
  1. Pozdrav svima, Da li neko zna dobrog autoelektričara u Čačku ili bližoj okolini za popravku alternatora? Auto (Stilo 1.4 16v) mi je ostao u kvaru na izlazu iz Čačka ka Užicu (verovatno zakucao ležaj alternatora). Hvala
  2. Ako vam je za utehu vozim stila 2005. s tim motorom vec 440000km...na malo manje od 300000km izgoreo je jedan izduvni ventil, ostalo se moze podvesti pod redovno odrzavanje (termostat, senzor temperature, jedna bobima...). Auto se koristi kao radni konj i samo se redovno servisira.
  3. Pozdrav svima, Nakon zamene oba prednja amortizera i prividno resenog problema, sve dok nisam ponovo otisao na centriranje trapa, problem i dalje postoji. Dakle grande punto 1.9 vuce u desno. Procitao sam na jednom britanskom forumu da dosta ljudi ima isti ili slican problem, a jedno od ponudjenih resenja je navodno zamor materijala prednjih opruga te da zamenom istih problem nestaje. Koliko je to utemeljeno u teoriji i da li je neko imao slicno iskustvo u praksi?
  4. Mozda nekom pomogne: Resen problem zamenom oba prednja amortizera. Cudno je u celoj prici sto niko od majstora nije primetio da nesto sa njima nije uredu, a jos cudnije sto je i optika bila u fabricki dozvoljenim granicama. Stari amortizeri izgledaju dobro bez vidljivog felera, a u voznji nisam primetio nista neobicno.
  5. Meni vuce dosta u stranu i to uvek u desno pa je problem prilicno iritantan pogotovu na dugim relacijama na autoputu. Put je svaki pod nagibom ali nije svaki na istu stranu nagnut, a i kad vozim drugi auto (stilo) nemam tih problema. Senzor nije bar tako kaze majstor kojeg bije dobar glas, trapovi takodje i kao sto vec rekoh optika u zelenom (vise puta radjena na vise mesta). Gume takodje rotirane menjane letnje zimske vise puta...pritisak redovno kontrolisan... Ako ima neko preporuku za nekog trapadziju bio bih zahvalan na infu.
  6. Da se nadovezem sa svojim problemom mozda neko ima neki novi savet ili neku preporuku. Vozilo grande punto 1.9mjet 2008. vuce u desno. Trapovi pregledani na vise mesta kod vise ili manje poznatih majstora i servisa...optika radjena na vise mesta u vise navrata na razlicitim masinama...kalibracija takodje radjena kod poznatog servisera fiatovih vozila i uvek konstatacija da je trap i upravljacki mehanizam ispravan. Gume sam menjao i rotirao vise puta, sto letnje sto zimske, pa bih to eliminisao kao izvor problema (bar dok se ne ustanovi suprotno). Sam utisak u voznji je vrlo dobar/odlican i pri visokim brzinama...ne plese po kolotrazima, ne lupa na trapovima. Dakle gume nisu, parametri optike u zelenom, kalibracija kako majstor kaze u "apsolutnoj nuli", nema greske u kompu, a problem postoji
  7. Pozdrav svima, Ja sam Dejan ponosni vlasnik grande punta 1.9mjet 2008. Pratim forum kao pasivni clan vec par godina pa je valjda sazrelo za predstavljanje

Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...