Jump to content
FAS Goran

marko.jovanovic

Members
  • Content Count

    4118
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    15

Reputation Activity

  1. Like
    marko.jovanovic got a reaction from nesa 169 in Fiat Nuova Tipo 1.4 16v - performanse & način vožnje   
    Nekada su automobili bili lakši, i to osetno.
  2. Like
    marko.jovanovic got a reaction from PremieRacing in A3 1.8T 132kw A/T   
    Nije tačno, to važi za tebe BMW drajveru
     
  3. Haha
    marko.jovanovic got a reaction from Reacher Gilt in Renault Modus & BMW 120d   
    Opa kolega, čestitke za auto, da se slatko navozaš. Samo da te upozorim, zamena sijalica u farovima je neviđeni seks. Upoznao sam pre neke 2 godine čoveka, menja sijalice u ćerkinom modusu. Procedura je sledeća:
    1. Popiješ jedno 3-4 piva da se smiriš i relaksiraš
    2. Skineš prednji branik, i još gomilu nekih plastika usput
    3. Skineš farove, zameniš sijalice
    4. Montiraš sve to nazad
    5. Popiješ još koje pivo da proslaviš uspešnu zamenu sijalica
    P.S.
    EDIT:
    Zaboravio sam ga kažem da je uobičajena praksa da se vozi sa jednim farom, a da se sijalice menjaju tek kada crknu obe.
  4. Haha
    marko.jovanovic got a reaction from Reacher Gilt in Fiat Nuova Bravo   
    E jbg, onda samnom nešto nije u redu, možda treba da smršam, ili ono: vježbaj pizda ti materina
  5. Like
    marko.jovanovic reacted to Filip_MTM in Chip Tuning (iskustva sa raznim firmama, pojedincima)   
    Pozz ljudi.
    Evo malo da update-ujem situaciju.
    MTM nisam dirao, auto je divljacki isao skroz.
    Uradio sam na jesen remont turbine u turbo centru uzice i potpisujem da sve mape skracuju vek turbine. Doduse MTM je imao 200k plus na satu pa je logicno da se pojebala turbina. Pritom moram reci da turbina nije crkla vec je pocela da pisti, to me je nerviralo pa sam uradio remont, i dalje je odlicno isao.
     
    Takodje pre sam imao golda 7 tdi 1.6 i uradio sam cip u revu. Auto je isao mnogo bolje ali trosio je isto i posle god dana je propistao turbo, takodje auto presao vise od 200k.
    E sad, sto je horvat rekao za auspuh stoji 101 posto. Zajebao sam se i uradio kod Pirketa. Dobio sam vrlo glasan auspuh, mocan zvuk na menjanju brzina, pogotovo u gradu ali na autoputu preko 120 zvuk je nesnosan, gotovo nepodnosljiv.
     
    Danas sam kupio auto svojih snova, golf 7.5 R 2017, 310 konja, 100k na satu i auto je zaista fantastican. Ima nekoliko modova i u race modu mu se pojacava auspuh i jednako je nesnosan na autoputu kao Pirketov. Znaci nije Pirke kriv, uradio je dobro ali to je prosto zamorno na autoputu i kao sto horvat rece mora da bude sa klapnama sto je fabricki na r-u i nikako drugacije. Pa kad hoces da se izivis malo, ukljucis zvuk, peglas krivine, uzivas, a kad krenes sa zenom i decom na put, onda ga lepo utisas i mirna backa.
    Dalje, preporucio bih Milana moto freaks, covek se odlicno razume u tfsi motore.
     
    Pozz, odoh da hakujem golfa r, ima toliko kompjuterskih dIdza bidza da je to bolesno, treba covek da ide na kurs da bi izvalio sve. Ima recimo sign recognition, koji nemam pojma da li radi i kako radi
     
     
  6. Like
    marko.jovanovic got a reaction from bole-stilo.jtd in Fiat servis ''Goran''   
    Gorane, molim te ubuduće da na vrata servisa zalepiš fotografiju nepoželjnih mušterija, kao i da svim svojim zaposlenim dostaviš podatke o njima. Napiši lepo: neredovnim mušterijama zabranjen ulaz i zakazivanje telefonom. 
    Možeš da počneš od mene: Marko Jovanović, telefon 064-203-87-75.
    Molim te, nađi gde sam te pljuvao na forumu, ili si čuo od nekoga lično. Nešto si opasno pomešao. Vozio sam pre crveni Fiat Bravo 1.9JTD, u saobraćajnoj je bio 2002g, auto je 2001. Ranije sam održavao auto kod tebe, pa sam prestao zato što se zakazuje za 2-3 nedelje unapred. Optužio si me da sam te pljuvao za set kvačila, što nije tačno. Kod tebe nisam nikada radio kvačilo, niti sam ti se obraćao tim povodom. Proveri u radnim nalozima, registracija BG 467FW, vlasnik Marko Jovanović, a takođe potraži po forumu. 
    Jeste, auto mi je bio čipovan, i nisam imao nijedan problem sa tim, sem klizanja novog seta kvačila Valeo, koji sam ugradio kod drugog majstora pre nego što sam saznao da postoji Fiat servis Goran. I to sam na kraju sredio tako što sam ugradio Sachs, samo ne znam kakav problem imaš sa tim? 
    Jeste, ne održavam sada Ideu kod tebe, zato što se čeka 2-3 nedelje, i zato što sam do pre godinu dana živeo u Mirijevu.
    Hvala ti na pomoći do sada, kada sam imao problem sa autom, kao kada mi je crkao body kompjuter na Idei, i kada mi je pukla opruga i polomio se amortizer. Ne znam zašto si me onda primio? A da, pa ne radiš besplatno, već naplaćuješ svoje usluge, jel tako? Da li sam ikada kukako da je skupo, tražio popust, jeftinije delove? 
    Zato sam i zakazao servis kod tebe jer idem na more, pa auto može duže da ostane kod tebe. Ne moraš da praviš scene, i to pred mojim klincem koji je bio u autu kojim sam došao (crni Golf 5, bila su otvorena zadnja vrata), da izigravaš velikog gazdu i da se spremaš da daš otkaz Nataši ili nekom drugom ko me je primio. 
    Od sada ću da te pljujem gde god stignem, jer onako ponašanje od tebe nisam očekivao, nisi jedini majstor u Beogradu sigurno, naročito za Fiat Idea 1.3mjet. Ali sujeta je čudo. 
     
  7. Like
    marko.jovanovic got a reaction from Grafit in Probna vozačka dozvola   
    Sve mogu da razumem (do neke mere), ali da li se sprdaju sa ograničenjem brzine od 45km/h??? Da li su ti retardi što su pisali zakon vozači?
  8. Like
    marko.jovanovic got a reaction from dejica in Fiat 500x 1.6 EtorQ   
    Dejice, svaka čast za makinu.
    Nego piši gde si. Da li si se preselio, ili si otišao u pečalbu privremeno?
    Sve najbolje druže.
  9. Hvala
    marko.jovanovic reacted to darkman14 in Prodavci polovnjaka vs vraćanje kilometraže   
    Da dodjem kod tebe i da mi kazes e to nije ta km nego neka druga, samo bih se okrenuo i otisao. Ne bih dalje pricao uopste. 
    Ako si mi slagao u startu za km sta da ocekujem drugo?!
    Zamazujes oci ljudima "servisnom knjizicom" za koju si i sam, ovde na forumu, rekao da nije relevantna i da ih ima na tone i da svako pecatira kako hoce i...
     
    Evo i primer te korse (kurirska koja je sklonjena sa foruma) kao primer tvog poslovanja. 
    Stavis auto u oglase, ne ide prodaja, spustis km u oglasima, ne ide prodaja, spustis cenu u oglasima (zbog cega je uklonjen oglas sa flcs) i onda se pojavi neko sav srecan sto je na tebe naleteo i onda mu bratski saopstis "E ta km sto sam pisao u oglasima nije ta vec xy000 veca. Ali svi hoce da te prevare, ja ti posteno kazem da je veca. Drugi preprodavci te ne vole kao ja" 
     
    Eto ti ispao posten, a kupac opet prevaren.
  10. Dislike
    marko.jovanovic reacted to Dule 021 in Prodavci polovnjaka vs vraćanje kilometraže   
    Vi ste zaista nemoguci. 
    Majstori ako taj auto josta preko 3000 i ako ga uvoznik ili ja uvezem za cifru da se ovde u Srbiji prodaje za 3300 sta vam to govori? 
    To vam govori da ga vi za te pare ne mozete uvesti u Srbiju i da taj auto ne vredi nista manje. 
    Pa niste svesni kako trabunjate jer ja sam taj koji kaze preko telefona pravu kilometrazu i koji zbog toga trpi dok mi se sa druge strane linije zahvaljuju kako sam ja najposteniji i najbolji a onda skok sut prekidaju vezu i nikad vise ne nazovu ali zato odu kod onog drugog sto se kune u decu i majku da je auto presao 150k km i nadaju se da su napravili dobru trgovinu. 
    Vi ste ti koji nece ni da znaju prave kilometre kao drugarica koja je pre dve nedelje tekla da hoce da kupi Mercedes B 2007 koji je terala kod nekog majstora a ia sam joj rekao da mi da broj tablica posto je iz Izalije da bih joj rekao prave kilometre na sta je ona ovim recima odgovorila “ Bolje da ne znam jer mi se svidja auto”!!!!!!!
    Mercedes B 2007 sa 120k km na satu i sta onda kazete na to kad taj ona dobija ovde za 3700. 
    Vec u startu se vidi da je taj presao vise jer je cena niska al ne mozes je opametiti jer ona hoce to i tacka. Jednog dana kad otkrije prave kilometre bice joj kriv prodavac, sto u principu i jeste m, ali zar nije vise kriva sama jer ona je odbila da joj se proveri kilometraza. 
    Zakljucak? 
    Pa ona je ta koja goce da bude prevarena. 
    A takvih je mnoooooggooooo u Srbiji a vi toga niste ni svesni. Pa sta mislite zasto pisu NOV,NOV,NOV?
    Pa zbog ljudi koji su sa sela i koji se loze na to kao majmun na bananu. 
    Niste ni svesni kakvih kupaca ima i nemojte lupetati o trgovini s kolima kad o tome veoma malo znate. Mojih 17 godina je svasta u zivotu videlo i culo i tacno znam sta kupac zeli a to je CENA. Retko, vrlo retko se pojavi kupac koji za nju i ne pita i plati ful cifru ali takvi najbolje i prodju mada vlada misljenje da prodjes najbolje ako ubijes prodavcu cenu i platis povoljno auto. Greska u koracima ma sta vi mislili jer nije prodavac spustao toliko cenu radi vaseg zadovoljstva nego zato sto on zna nesto vise od vas. 
  11. Dislike
    marko.jovanovic reacted to Dule 021 in Prodavci polovnjaka vs vraćanje kilometraže   
    Placen auto 3000€ i treba da se zaradi 300€ i ne ide jer je kilometraza npr 250-300k km. Platis 10-15€ smanjivanje i ostavis ga za te iste pare na oglasu, spustis koju stotku na zeljenih 3300 i prodas ga. Kako ne mozes to da shvatis??? Pa ja sam zbog tebe i te tvoje teorije uradio onaj experiment i ubio tebe i sve ostale u pojam jer razmisljate pogresno tj tako kako razmisljate. 
    Koliko je cena skocila sto se spustila kilometaraza? Ni mrvicu jer se gleda nabavna cena i neka odokativna zadovoljavajuca zarada. To je prosta i jedostavna matematika koju i malo dete od 10 godina moze da shvati. 
     
    @ултрас
    Slazem se i sa tvojim razmisljanjem ali je cinjenica da u ovom poslu svaki auto je prica za sebe i da ima i ovih i onih primera, ali ja se bavim ovim 17 godina i brdo auta sam uzeo od uvoznika i placao ih jednu cenu i vidjao prave kilometre i kad preuzmem auto iz carine a ono spustena kilometraza. Nijednog momenta nisam pomislio da zbog toga dizem cenu jer gleda se matematicka i procentualna zarada. Tako to gledaju svi trgovci koje ja znam pa ne znam zasto bi bilo drugacije u nekom drugom gradu. 
    Poredjenja kao sto je andreja uradio sa Picasom su totalno omasena poredjenja i dokazuju da ljudi nisu realni pa tako kad mi neko okaci taxi krem vozilo radi uporedbe shvatim da je u full zabuni kad poredi to vozilo sa onim u crnoj boji. 
     
     
  12. Hvala
    marko.jovanovic reacted to voodoons in Prodavci polovnjaka vs vraćanje kilometraže   
    Osoba A nije trebala da kupuje auto sa xxx km za 3k eura jer treba da zna da za 3400e može da proda auto sa 200k manje. Ovako, osoba A pribegava obmani, prevari spuštajući km za tih 200k da bi mogao da zaradi. Zaključak je da osoba A nije trgovac jer trgovac treba da zna po kojoj ceni može da kupi robu da bi zaradio na njoj. Posto je imao pogrešnu procenu, iz trgovca je otišao u prevaranta. Da je trgovac, svesno bi prodao robu za koliko može da je proda pa makar išao u minus i to bi mu bila skola za sledeću kupovinu. Ako veže više takvih kupovina, neće da bude prevarant onda ne treba da bude ni trgovac jer očigledno nije to za njega. U svakom poslu može biti loših procena ali ako je to učestalo, to je samo pokazatelj da treba da menja zanimanje. E tako, dragi moji, iz trgovaca masovno prelaze u prevarante jer trgovci ne znaju da budu...
    I da, prevara je prevara, kako god da se opise i “opravda” to je ipak, samo prevara...
     
  13. Dislike
    marko.jovanovic reacted to Dule 021 in Prodavci polovnjaka vs vraćanje kilometraže   
    Vidi se da ne znas sta je Premium a pogotovo ta klasa. Nit je moj Mercedes nit ga prodajem a ukazao sam vam na to sta se dovozi sve u Srbiju i sta se kupuje jer je jeftino. 
    Svojevremeno sam hteo da kupim okatog Mercedesa koji je bio sacuvan i ocuvan za medalju a cena je bila bas bas povoljna i poznanik ga je prodavao sa manje od 200k km na satu i ga posteno pitam koliko je presao jer sam zagrizao da ga kupim a on ce 400k i meni to nije bilo strasno s obzirom da je to Mecka ali nadjem knjige u autu i ful servisnu gde se videlo da je pre 6 meseci poslednji servis uradjen na 680k km. To me je odbilo tada iako je auto besprekorno radio i u voznji bio bas dobar i nisam ga uzeo ali dobro se secam tog Mercedesa u sampanj metalik boji. 

    Nisam ucitelj ali vi ste ti koji pokazujete neznanje a nije da nema poznavalaca samo sto oni znaju o cemu ja pisem pa se ne mesaju da ne bi stali na stranu “negativca”. 
    andreja ti druze pojma nemas o kolima sto eto govori upravo cinjenica da ne razlikujes sta je restajling i koliko takva kola vise vrede. Naravno znas ti to jako dobro ali imas djon da poredis babe i zabe dok pokusavas druge da napravis negativcima ako ti odgovore s rezonom i argumentima. 
    Jos nisi nasao Picaso za 1200€ i da zaradis 5000€?  Pa neces ga ni naci ma koliko trazio jer ako nisi znao preko kad uzmes Punto za 300€ on te ovde izadje 1000€ a za njega su troskovi manji kad se carini tako da ono sto si odvalio pokazuje tvoju zlu narav i zelju da nekom napakostis.  
    Sad sam se i setio da niko od vas poznavalaca nije primetio da je tehnicki pregled na onom Mercedesu radjen u Februaru 2019 a ako je prelazio preko 150k km godisnje do sad je imao opusteno preko 700k km. 
    Da li sam to samo ja primetio ili...? 
    Ali ko sam ja da znam neke stvari? 
     
     
  14. Dislike
    marko.jovanovic reacted to Dule 021 in Prodavci polovnjaka vs vraćanje kilometraže   
    Kao prvo odgovorio sam a ti ne mozes da vidis od pene moj odgovor. 
    Kao drugo zar se sad andreja ne pravi blesav ili ces i dalje da ga podrzavas iako covek na kvarno potura auto 2001 godiste a moj je 2007 sa chrom lajsnama na branicima i pritom sa 1,6HDI motorom sa 90 ks i bez plivajuceg zamajca????
    I kad bih vam okacio slike tog Mercedesa uvideli bi zasto je to premium jer izgleda savrseno sacuvan auto i vozacko sediste mu izgleda perfektno, nigde ugnjeceno ili deformisano. 
    To sto vi mislite da ste poznavaoci to je vasa stvar ali evo ja dajem 5000 ko uveze Picaso kao moj za 1200€ kao sto je Andreja prvobitno rekao da vredi. 
    Pazite molim vas, poznavaoc a kaci staru drtinu sa 250k km iako sam mu rekao da gleda auto kao moj i sa slicnim kilometrima kao moj.
    Obraz kao djon. 
  15. Hvala
    marko.jovanovic reacted to danijel55 in Prodavci polovnjaka vs vraćanje kilometraže   
    Dule ti nekom kazes da se pravi blesav?A recimo kad su krenula pitanja za e klasu i generalnu za 1000e,nisi nikome dao odgovor,vec se ti pravio blesav.To je jedan slučaj, a ima ih bas dosta.
  16. Hvala
    marko.jovanovic reacted to darkman14 in Prodavci polovnjaka vs vraćanje kilometraže   
    Što bi se reklo, nisam dovoljno bogat da kupujem jeftino.
     
    Ali, ajd i da zadvoljimo @Dule 021
     
    Pikaso
    https://suchen.mobile.de/fahrzeuge/details.html?id=288153678&damageUnrepaired=NO_DAMAGE_UNREPAIRED&isSearchRequest=true&makeModelVariant1.makeId=5900&makeModelVariant1.modelId=29&pageNumber=1&scopeId=C&sfmr=false&sortOption.sortBy=searchNetGrossPrice&sortOption.sortOrder=ASCENDING&action=topInCategory&searchId=d77f5ef0-5a13-95f3-a262-23dd96686bda
     


     
    Mislim da se uklapa u cenu od 1200 sa dovozom i ostane za ćevape. Neće naši odrapiti porez....
     
    E sad, da objasnim da ne bude odmah skakanja i kopanja očiju... Ovi km su samo broj. Auto je dobro održavan, mali će samo malo usisati i mahnuti sunđerom. 
    Iskreno, pretpostavljam da će ovaj što dovozi da podigne km još malko zarad manjeg poreza, a naravno, po uvozu će biti vraćena na realnu i pravu od oko 130000 km. 
    Ovakav auto samo porodičan čovek vozi, i to kada iz Nemačke krene sa porodicom na more, recimo Hrvatsku, jer to vole Nemci. Grčka je tako za Srbe i Turke u tranzitu.
    Dakle vožen je po autoputu, isključivo na more. I eventualno decu do škole....
     
    Prave km može dobiti samo ozbiljan kupac, kad dođe vidi i da kaparu. Naravno, prava km znači da je prethodni vlasnik savesno odradio i zamajac i kvačilo i dizne... A pošto je citroen u pitanju, on je udoban i bez amortizera... 
    Jedinstven auto bi bio uvezen samo zarad pravog kupca da uživa u vožnji a ne da kupuje od nekih preprodavaca prevaranata po različitim placevima kojima je samo zarada bitna
     
     
  17. Like
    marko.jovanovic reacted to Flex in Prodavci polovnjaka vs vraćanje kilometraže   
    Imas dokaz za tih 109k?

     
  18. Dislike
    marko.jovanovic reacted to Dule 021 in Prodavci polovnjaka vs vraćanje kilometraže   
    Mozda ali ja da bih prodao svoj auto motao sam da ga spustim sto blize tom Bravu pa je nekima opet bio skup jer gledate te jeftine primerke na oglasu. Realno je cena mog auta bila niska jer mi je marza bila mala i auto je vredeo dosta vise al kako ja to da objasnim ljudima koji gledaju samo najjeftinije primerke u startu i to im je reper. Eto juce doterah jedan auto 2007 sa svega 109k km. Najjeftiniji na oglasu je 1999€ a presao je navodnih 166k km. Pa sve i da je toliko presao koliko vredi 57k km srpskom kupcu? 
  19. Hvala
    marko.jovanovic reacted to voodoons in Prodavci polovnjaka vs vraćanje kilometraže   
    Zanimljivo je to “realno cena mi je bila mala zato sto mi je marža mala”... kad bi se radilo o novom autu za koji se zna cena koja je pa kažeš “mala mi je marža” i time dobiješ bolju cenu. Ovako druže uzimas polovan auto i nema reper cene. Možda si preplatio auto pa sa malom marzom imaš jaču cenu. Neko drugi je dobio jako malu cenu za polovan auto (dobra kombinacija) i udario veliku maržu i opet ima bolju cenu od tebe.
    Da, ti možeš reci “ali moj auto ima pravih 109k a njegov ima kao 160k ali verovatno su spusteni” a taj drugi na to sve može da kaže “mojih 160k su pravih a ovaj je spustio na 109k”. Kupac ne zna ni tebe ni onog drugog, kako ćete vas dvojica dokazati koliko koji ima km? Zašto bi verovao ijednom od vas?
     
  20. Dislike
    marko.jovanovic reacted to Dule 021 in Prodavci polovnjaka vs vraćanje kilometraže   
    Suvisno je objasnjavati na ovako glupe postove. 
    Sad ocekujem navalu ostalih da meni objasne sta je glupo. 
     
     
  21. Hvala
    marko.jovanovic reacted to Flex in Prodavci polovnjaka vs vraćanje kilometraže   
    Ala si nam objasnio, sjajno.
     
  22. Haha
    marko.jovanovic reacted to Flex in Prodavci polovnjaka vs vraćanje kilometraže   
    On bre ovaj posao radi 20 godina, ko si ti uopste da sumnjas u njega? Kad mu musterije daju i vecu cenu od trazene, drugari sa dijagnostikama se dive autu. Pa tu uopste nema mesta sumnji u bilo sta.
  23. Hvala
    marko.jovanovic reacted to darkman14 in Prodavci polovnjaka vs vraćanje kilometraže   
    ^spominjana je trigerova metla već negde gore. 
     
    Daleko od toga da auto sa 600+kkm ne može pristojno izgledati i služiti, niko to ne spori. Samo je pitanje dokle i koliko će to da košta nakon određenog vremena.
    E zbog toga taj auto ne može da košta 15000 eur već 4000 eur i da moli boga da ga neko kupi. Ma koliko god puta bio Mercedes...
    Ali ne... Neki naš bajni preprodavac japi će spustiti na 150kkm i trljati ruke... Cushty... 
    Eksperimenta radi, socijalnog...
  24. Like
    marko.jovanovic reacted to Ivan in Potreban limar - iskustva   
    @Ceca fiat tipo
    Postovana, pitanje je spojeno sa postojecom temom o iskustvima sa limarima.
    Tako da do narednog odgovora mozete da procitate i postojeca iskustva, na prethodnih 11 strana.
  25. Like
    marko.jovanovic reacted to Dule 021 in Vozila koja treba izbegavati   
    Sad kad je hladno je raj za prodaju onih sto im ne radi klima. 
     

Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...